Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 1, 2018

Ghid de machiaj în funcție de forma feței tale

Ghid de machiaj în funcție de forma feței tale

Când vine vorba de machiaj, fiecare formă a feței are nevoie de o abordare diferită, de un stil care să o pună cel mai bine în valoare. Uneori, facem greșeala să gândim că avem fața rotundă și atât, uitând complet de unghiurile subtile. Dar adevărul este că un machiaj care arată bine pe o anumită formă a feței, nu arată deloc bine pe o alta.

Deci, în primul rând trebuie să-ți înțelegi forma feței și apoi să aplici machiajul în raport cu aceasta. Nu este deloc dificil să faci asta. Pentru a determina forma pe care o are fața ta, prinde-ți părul la spate, într-o coadă de cal. Apoi uită-te în oglindă și analizează ceea ce vezi. Ar trebui să te încadrezi într-una din cele șase categorii menționate mai jos.

După ce ai stabilit forma feței pe care o ai, va fi ușor să-ți demonstrezi talentul în materie de machiaj. Iată cum.

Fața ovală

1. Fața ovală

Acest tip de față are fruntea ușor mai largă decât bărbia. Forma ovală a feței este una dintre cele  mai comune și este ușor de machiat.

 • Acordă atenție trăsăturilor mai puțin evidente – Motivul principal pentru care machiem o față ovală este să o facem să arate mai alungit. Ce trebuie să faci este să te concentrezi pe trăsăturile mai puțin evidente, mai precis nasul. Multe femei cu fața ovală au un nas mic. Aplică fondul de ten, apoi puțin autobronzant pe lateralele nasului. Ai grijă să-l aplici de sus în jos, pentru ca nasul tău să arate ascuțit și bine definit.
 • Evită sprâncenele arcuite – Sprâncenele arcuite fac fața să arate mai ovală decât este. Încearcă să le dai o formă cât mai naturală.
 • Concentrează-te pe o singură trăsătură – Încearcă să te axezi doar pe ochi sau doar pe buze. Dacă vrei să evidențiezi ochii, atunci păstrează linia buzelor cât mai simplă și invers. Evită să te concentrezi pe ambele trăsaturi, pentru ca fața să nu pară și mai ovală.
 • Aplică un fard – Fardul de obraz poate face minuni asupra feței ovale, ajutând-o să arate mai alungită. Nu aplica fardul pe pomeții obrajilor, ci doar pe conturul și pe lateralele acestora. Asta îți va da un aspect elegant.

Fața alungită/dreptunghiulară

2. Fața alungită/dreptunghiulară

Fața alungită este adesea confundată cu fața ovală. Fața alungită are o formă mai lungă și nu este atât de largă ca cea ovală. Bărbia este îngustă. Deci, principalul obiectiv este să facem machiajul astfel încât fața să arate ovală.

 • Arcuiește-ți sprâncenele – Acestea vor face ca fața ta să arate mai ovală și rotundă.
 • Folosește două nuanțe de fard, mai deschisă și mai închisă – Aplică un roz mai deschis pe partea obrajilor care se poate suge. Asta va face ca obrajii să arate mai plină. Aplică un roz mai închis pe pomeții obrajilor.
 • Gene cu curbură dublă – Curbează de două ori genele, înainte și după aplicarea rimelului. Astfel genele vor arăta mai dramatic și mai mari. Dacă ai genele scurte, poți folosi chiar gene false.
 • Rujul – Aplică un ruj roz pe buze, astfel încât acestea vor apărea mai mari și mai pline.
 • Îndulcește marginile ascuțite – Invers decât la fața ovală, în acest caz avem nevoie să mai reducem aspectul ascuțit al marginilor maxilarului. Dacă ai nasul ascuțit, fă-l să pară mai putin ascuțit. Nu folosi umbre pe parțile lui laterale. În loc de asta, aplică un autobronzant pe vârful osului nasului.

Fața în formă de inimă

3. Fața în formă de inimă

Femeile cu fața în formă de inimă au fruntea și obrajii mai largi. Au bărbia și linia maxilarului înguste.

 • Aplicarea fondului de ten – Folosește un fond de ten de o nuanță mai închisă decât cea a tenului tău și aplică pe linia maxilarului. Acum, folosește o pudră evidențiatoare, creând o zonă mai albicioasă sau mai roz chiar în centrul bărbiei, mijlocul frunții și pe vârful nasului.
 • Evidențierea buzelor – Fă-ți buzele să arate mai pline, folosind un gloss mai lucios. Asta va distrage atenția de la maxilare, privirile concentrându-se pe buze.
 • Fardul de ochi – Folosește o nuanță mai deschisă de fard. Ochii nu trebuie să arate prea negri.
 • Fardul de obraz – Aplică un autobronzant pentru a contura obrajii, ca un halou. Apoi, folosește o nuanță subtilă de fard pe pomeți.

Fața în formă de diamant

4. Fața în formă de diamant

Femeile cu fața în formă de diamant au fruntea și maxilarul înguste. Obrajii sunt cele mai largi puncte ale feței. Deci, va trebui să evidențiezi centrul feței prin machiaj.

 • Folosește o pudră corectoare – Poți folosi o pudră corectoare sau un fond de ten lichid pe frunte, pe rădăcina nasului și în mijlocul bărbiei, pentru a atrage atenția spre centrul feței.
 • Folosește o pudră autobronzantă –  Aplică o pudră autobronzantă sau fond de ten mai închis decât nuanța tenului tău pe vârful frunții și pe partea inferioară a pomeților.

Fața rotundă

5. Fața rotundă

Femeile cu fața rotundă au obrajii proeminenți, rotunzi, egali ca lungime și lățime. Deci, machiajul va trebui sa se concentreze pe crearea iluziei de lungime. Conturul este obligatoriu pentru această formă a feței.

 • Folosește autobronzant – Aplicarea unui autobronzant pe tâmple și dedesubtul liniei maxilarelor va face ca fața să capete un aspect mai oval. Ai grijă să evidențiezi fruntea, zona de sub ochi și bărbia, pentru a atrage atenția către centrul feței.
 • Fardul de obraz – Definește-ți pomeții  aplicând un fard chiar dedesubtul lor. Aplică cu o pensulă, cu o mișcare în sus, ceea ce va da un efect de subțiere și o aparență mai ovală. Nu folosi culori strălucitoare, acestea doar vor acentua rotunjimea feței.

Fața pătrată

6. Fața pătrată

Femeile cu fața pătrată au maxilarul proeminant și bărbia pătrată. Fruntea și linia maxilarelor au cam aceeași dimensiune. Deci, dacă ai forma pătrată a feței, machiajul va trebui să-ți rotunjească linia maxilarelor.

 • Folosește autobronzant – Conturează colțurile feței folosind autobronzant sau un fond de ten mai închis pe lateralele maxilarelor, mergând în sus, și ale frunții, mergând în jos spre tâmple.
 • Folosește un highlighter – Aplică un highlighter mai deschis decât tonul pielii tale în centrul frunții și sub vârful bărbiei. Amestecă bine.
 • Folosește un blush – Folosește un blush mai închis pentru conturul obrajilor, pentru a atrage atenția asupra pomeților. Apoi folosește o nuanță mai deschisă pe pomeți și amestecă bine.
 • Rujul – Optează pentru un ruj sau gloss intens colorat, pentru a atrage atenția asupra buzelor.

error

Like dacă îți place blogul meu