Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 22, 2018

Greșeli comune în folosirea uscătorului de păr, pe care s-ar putea să le faci și tu

Greșeli comune în folosirea uscătorului de păr, pe care s-ar putea să le faci și tu

Uscătorul de păr este unul dintre cele mai utilizate ustensile de coafat, folosit de femei de toate vârstele și din toată lumea. El nu numai că usucă părul, ci ajută la coafat, făcând părul mai neted și mai ușor de aranjat. Cu toate acestea, dacă nu este folosit corect, poate afecta sănătatea și aspectul părului.

Experții în îngrijirea părului au determinat câteva greșeli comune care pot deteriora părul și pot conduce la probleme precum ruperea și subțierea firului de păr. Dacă te întrebi care sunt acestea, le-am pregătit deja pentru tine.

1. Părul este prea ud

Este recomandat ca părul să fie uscat cu prosopul înainte de a folosi uscătorul de păr. De fapt, el trebuie uscat în proporție de 80% înainte de a folosi uscătorul. Astfel, se reduce gradul de expunere la căldură și reducerea căderii părului.

2. Nu ai folosit un protector pentru căldură

Este o greșeală pe care o fac majoritatea femeilor. Neaplicarea unei protecții la căldură înainte de a folosi uscătorul de păr poate cauza deteriorări ireversibile scalpului și buclelor. Pentru a preveni acest lucru, este esențial să folosim un produs de protecție potrivit părului tău.

3. Uscarea părului în direcția greșită

O altă greșeală foarte comună. Drept rezultat, părul se electrizează și capătă un aspect aspru. Pentru maximum de finețe, părul ar trebui uscat într-o direcție descendentă. Pentru uscarea rădăcinilor, încearcă să-l usuci în direcție opusă celei în care cade părul în mod obișnuit.

4. Setarea temperaturii greșite

Orice uscător de păr are 3 niveluri diferite de temperatură, rece, temperatură scăzută și temperatură mare. Femeile cu firul de păr subțire, ar trebui să folosească nivelul de temperatură medie. Pe de altă parte, femeile cu firul de păr mai gros ar trebui să utilizeze nivelul ridicat de temperatură, altfel expunerea la căldură este prea mare, ceea ce cauzează deteriorări ale foliculilor de păr.

5. Nu desparți părul în șuvițe

O greșeală foarte comună este faptul că nu separi părul în șuvițe în timp ce-l usuci. Dacă nu procedezi așa, părul zboară în toate direcțiile și este dificil de aranjat. Împarte părul în șuvițe și usucă-le una câte una pentru a obține maximum de suplețe.

6. Nu folosești o perie

Este considerată o practică bună perierea părului în timp ce usuci părul. Asta ia mai mult timp într-adevăr, dar te ajută să obții bucle mai suple și care se aranjează mai bine. Deci, nu mai face această greșeală, pentru ca părul tău să nu se transforme într-o tufă dezordonată.

7. Neaplicarea unui ser după uscare

În cele din urmă, după uscare, neaplicarea unui ser de protecție este o altă greșeală comună. Asta face ca părul să aibă un aspect dezordonat, dificil de aranjat.

error

Like dacă îți place blogul meu