Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 8, 2018

Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc

Greșeli de machiaj care te îmbătrânesc

Machiajul este extraordinar pentru a evidenția cele mai frumoase trăsături ale noastre. Dar sunt unele metode greșite de machiaj, care ne pot face să arătăm mai în vârstă decât suntem.

Femeile în general nu vor să-și arate vârsta, și nici într-un caz nu își doresc ca stilul de machiaj mai mult să strice, făcându-le să arate mai în vârstă decât sunt. Machiajul este un drum cu două sensuri. Poate să-ți dea un aspect tineresc și proaspăt la fel de bine cum poate să fie total greșit și să te facă să arăți mai în vârstă.

Sunt câteva lucruri comune pe care le facem atunci când suntem tinere și care arată bine la acel moment, dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, acestea nu mai sunt la fel de bune. Lucrurile trebuie să se schimbe o dată cu înaintarea în vârstă. Vei fi surprinsă să afli că mici schimbări pot efectiv să îți dea un aspect mai tânăr.

Îmbătrânirea este un proces natural și trebuie să acceptăm asta, nu trebuie să ne descurajăm, ci doar să evităm aceste greșeli care ne pot îmbătrâni.

1. Folosirea greșită a fondului de ten

Diferite tipuri de fond de ten se potrivesc unor tipuri de ten diferite. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea îsi pierde elasticitatea și nu mai reține umezeala, astfel încât cel mai bine este să nu folosești fonduri de ten prea matifiante, care îi dau un aspect uscat și chiar evidențiază liniile fine și ridurile în formare.

În plus, sunt și metode de aplicare diferite pentru persoane diferite. Unele persoane au rezultate bune dacă aplică fondul de ten cu o pensulă, altele preferă un burete.

2. Nepregătirea tenului

Tenul pregătit înainte de machiaj arată mai bine machiat, decât cel nepregătit. Machiajul pe tenul pregătit se așează mai bine și ține mai mult.

Pregătirea include exfolierea, pentru îndepărtarea celulelor moarte și hidratarea, astfel încât pielea să înglobeze cât mai multă umiditate. Lipsa hidratării face ca machiajul să arate neuniform. Pe lângă asta, trebuie să mai folosești și un primer, pentru a crea o barieră între piele și machiaj, dar și pentru a fi sigură că aplici machiajul pe fața curată, cu porii estompați.

3. Folosirea greșită a fardului

Sunt două moduri prin care fardul poate fi folosit greșit. Unul este să folosești prea mult fard. Asta determină apariția de crăpături în machiaj, pătrunzând în liniile fine și făcându-le mai proeminente.

Cealaltă greșeală este să folosești un fard prea deschis. Fardurile deschise sunt folosite mai mult pentru evidențiere. O nuanță deschisă de fard mai degrabă evidențiază defectele.

Folosirea nuanței potrivite de fard poate să mascheze cearcănele și labele de gâscă de la colțul ochilor, făcându-te să arăți mai tânără.

4. Prea mult blush

Blush-ul trebuie folosit doar pe pomeții obrajilor, pentru a le da un aspect cât mai natural. El dă o aparență de sănătate, de strălucire tinerească dacă este corect folosit.

Multe persoane pun prea mult blush, ceea ce le dă un aspect țipător și nenatural. Blush-ul aplicat în locuri nepotrivite te poate face să arăți mai în vârstă.

5. Rujul închis la culoare

Chiar dacă îți place să experimentezi nuanțe mai închise de ruj, trebuie să știi că acestea arată bine atunci când ești tânără. Rujul închis te face să arăti mai în vârstă decât ești, atrăgând atenția asupra liniilor zâmbetului.

Optează pentru nuanțe mai deschise, precum nude sau roz-nude. Alt lucru care se întâmplă odată cu vârsta etse că buzele pierd din colagen, arătând mai puțin pline și mai subțiri. Rujurile negre au acest efect de buze subțiri, în timp ce cele deschise dau o aparență mai plină.

6. Prea multă pudră de fixare

Fixarea machiajului este foarte importantă, dar prea multă pudră de fixare te face să arăti mult mai bătrână. Sunt mai multe tipuri de pudră de fixare, pudre compacte sau pudre translucente.

Cel mai bine este să folosești o pudră de fixare compactă, cu nuanță galbenă, în locul pudrei translucente care are efect mai mare de uscare prin natura ei. Galbenul luminează zona de sub ochi, estompând cearcănele.

7. Prea mult creion de ochi

Creionul negru folosit în exces dă un aspect dur, aspru și mohorât. O altă greșeală constă în aplicarea liniei doar pe pleoapa de jos, fără să mai aplice și pe cea de sus. Asta le dă un aspect moleșit, de persoană mai în vârstă.

Optează mai bine pentru un liner lichid, pentru un aspect mai voios. Astfel ochii se ridică, la fel ca și aspectul tău general. Folosește un rimel pentru a da volum și lungime genelor.

Folosește aceste trucuri de machiaj și nu vei arăta niciodată mai bătrână decât ești.

error

Like dacă îți place blogul meu