Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 23, 2016

Greșeli de manichiură pe care nu trebuie să le mai faci

Greșeli de manichiură pe care nu trebuie să le mai faci

Crezi că îți îngrijești unghiile corect, că le oferi tot ceea ce au nevoie? De fapt, sunt șanse mari să faci unele lucruri care le-ar putea dăuna. Vezi care sunt acestea:

  1. Tăiatul ungiilor

Credeai că tăiatul unghiilor este cel mai bun mod de a le scurta, nu-i așa? Ei bine, când îți tai unghiile, se produc mici crăpături, fisuri, care sunt practic invizibile, dar care pot conduce la exfolierea și la ruperea unghiilor. Mai bine le pilești, dacă vrei să le salvezi.

    2. Întăritorul de unghii

Folosirea unui întăritor de unghii pare a fi cea mai bună metodă pentru a avea unghiile mai tari, dar adevărul este că efectul întăritorului este că unghiile tale se vor rupe mai repede atunci când le lovești de o suprafață dură. Unghiile moi și flexibile doar se îndoaie, nu se rup.

   3. Lustruirea unghiilor

buff

Da, lustruirea dă unghiilor o strălucire luminoasă unghiilor tale, dar acest procedeu determină îndepărtarea unor straturi de unghii, ceea ce le face mai subțiri, mai delicate și mai predispuse la deteriorare. Mai bine folosește un strat de bază pentru a umple nervurile și a obține o suprafață lucioasă.

   4.  Albirea unghiilor

E adevărat, unghiile se îngălbenesc dacă folosești regulat lac de unghii, dar ingredientele de albire determină descuamarea lor. Mai bine ai unghii sănătoase decât unghii albite, așa că aplică din nou lac de unghii.

   5. Săritul peste stratul de acoperire sau stratul de bază

nail1

Stratul de bază protejează unghia de lacul de unghii și este proiectat să adere la unghii, astfel încât lacul să acopere mai bine și să persiste mai mult timp. De asemenea, foarte important este stratul protector superior, dacă îl folosești lacul nu se mai ciobi așa de ușor.

6. Înmuierea unghiilor

Înmuierea unghiilor în apă poate părea inofensivă, dar de fapt dăunează, pentru că unghiile șfârșesc prin a absorbi apa. Apa absorbită umflă unghiile, separă straturile și forțează eliminarea grăsimilor naturale. În plus, unghiile ude sunt mai moi și mai firave.

7. Tăierea cuticulelor

cuticle

Cuticulele protejează unghiile de bacterii și de alte particule străine, deci, cu siguranță ai nevoie de ele. Folosește doar o soluție de îndepărtare a cuticulelor, împinge-le înapoi și răzuiește pielea moartă.

error

Like dacă îți place blogul meu