Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 5, 2018

Încearcă aceste rețete de scruburi cu fructe pentru răsfățul picioarelor tale

Încearcă aceste rețete de scruburi cu fructe pentru răsfățul picioarelor tale

Acumularea pielii uscate conduce la un aspect tern, fără viață a acesteia, inclusiv la nivelul picioarelor. De fapt, picioarele noastre sunt foarte expuse la factori precum soarele, poluarea, praful, etc. Este deci esențial să avem grijă de picioare, pe care de multe ori le ignorăm.

Îngrijirea picioarelor poate fi o sarcină plăcută, trebuie doar să-ți găsești puțin timp pentru asta. În principal îngrijirea picioarelor include îndepărtarea celulelor moarte ale pielii prin exfoliere. Îndepărtarea lor regulată iluminează pielea și o întinerește.

Vezi mai jos câteva scruburi pentru picioare care folosesc fructe comune. Folosește-le și răsfață-ți picioarele!

Scrub cu mere și ovăz

Merele sunt de mare ajutor în producția unui pigment al pileii, melanina, care o protejează de razele UV đaunătoare și ajută la construcția pielii sănătoase, îmbunătățind aspectul general al acesteia.

Ingrediente:

 • 1 măr
 • 6 linguri de ovăz
 • 2 linguri de miere

Merele se taie felii și se pun la blender, împreună cu mierea și fulgii de ovăz. După ce se amestecă bine toate ingredientele, se aplică pe picioare. Se freacă ușor, cu mișcări circulare. Se păstrează timp de 10 minute, apoi se clătește cu apă rece.

Scrub cu portocale și zahăr

Portocalele sunt bogate în antioxidanți, iar acest scrub pentru picioare, în special, ajută la îmbunătățirea texturii pielii. Folosește-l pentru reîntinerirea pielii și un aspect sănătos al acesteia.

Ingrediente:

 • coaja de la o jumătate de portocală
 • 6 linguri de zahăr

Într-un bol, se pune coaja de portocală măcinată și zahărul. Adaugă câteva picături de apă și amestecă bine pentru a obtine o pastă fină. Aplică această pastă pe picioarele curate și masează ușor timp de 2-3 minute. Așteaptă timp de 10-15 minute, apoi clătește cu apă rece. Repetă zilnic pentru rezultate foarte bune.

Scrub cu lămâie și ulei de măsline

Lămâile sunt bogate în vitamina C și conțin acid citric, care adaugă strălucire pielii, dacă sunt folosite regulat.

Ingrediente:

 • 2 linguri suc de lămâie
 • 2 linguri ulei de măsline
 • 1 lingură zahăr brun

Se taie lămâia și se stoarce sucul într-un bol curat. Adaugă uleiul de măsline și zahărul brun în sucul de lămâie și amestecă bine. Freacă picioarele folosind acest amestec, cu vârful degetelor. Așteaptă 15 minute, apoi clătește cu apă rece. Usucă picioarele și aplică o cremă hidratantă.

Scrub cu roșii și zahăr

Roșiile pot face pielea fină și moale, prevenind apariția pielii uscate și terne. Zahărul ajută la exfolierea pielii.

Ingrediente:

 • ½ ceașcă piure de roșii
 • 6 linguri de zahăr

O roșie se taie bucăți, care se pun la blender, pentru a obține un piure. Se adaugă zahărul în piureul de roșie și se amestecă bine ingredientele. Masează cu acest amestec picioarele și așteaptă timp de 10-15 minute înainte de a clăti cu apă simplă.

Scrub cu roșii și iaurt

Roșiile din acest scrub au un efect de eliminare a excesului de sebum de pe piele. Deasemenea, acidul lactic conținut de iaurt iluminează aspectul pielii.

Ingrediente:

 • piure din jumătate de roșie
 • 6 linguri fulgi de ovăz
 • 6 linguri de iaurt

Prepară mai întâi piureul de roșie. Adaugă fulgii de ovăz și iaurtul în piureul de roșie. Aplică amestecul pe picioare și freacă ușor. Clătește cu apă rece timp de 15 minute. Repetă o dată pe săptămână pentru rezultate foarte bune.

error

Like dacă îți place blogul meu