Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 12, 2017

Îngrijirea părului pe timp de iarnă. 10 remedii simple

Îngrijirea părului pe timp de iarnă. 10 remedii simple

Iarna a venit deja și ne bucurăm în fiecare zi de frumusețea ei. Este acel moment al anului când pielea strălucește mai mult decât oricând, iar tot ceea ce consumăm ne adaugă un plus la frumusețe.

Din păcate, părul devine prea uscat, iar să-l speli în fiecare zi este cam dificil și enervant. Adaugă ceva natural, pe lângă șampoanele și balsamurile pline de chimicale! Iată 10 remedii care te vor ajuta să-ți menții părul moale și mătăsos:

Ceai

Chiar dacă pare ciudat, ceaiul îi dă părului strălucirea de care are nevoie. Folosește ceai instant și amestecul cu apă călduță, iar după ce te speli cu șamponul tău obișnuit, folosește acest amestec pentru clătit. Ceaiul protejează culoarea părului, deci dacă ai părul închis la culoare folosește ceai negru, iar dacă ai părul deschis folosește ceai de mușețel.

Ou și șampon

Ciudat într-adevăr, dar eficient. Adaugă un ou în șamponul tău obișnuit și folosește-l pentru părul uscat și degradat. Clătește, inclusiv cu balsam, și repetă o dată pe săptămână pentru rezultate bune.

Ulei de măsline sau de migdale

Spa pentru păr la domiciliu și fără costuri. Umezește părul și apoi masează scalpul cu ulei de măsline sau de migdale puțin încălzit. Acoperă capul cu o cască de duș și peste cu un prosop fierbinte și lasă-l așa timp de o oră. Apoi spală-te pe păr cu șamponul tău preferat și vei avea un păr sănătos și cu firul rezistent.

Ulei de santal

Un remediu perfect pentru părul uscat. Puțin ulei de santal se amestecă cu ulei de măsline. Amestecul se pune în palmă și se aplică ușor pe păr de la rădăcină până la vârf. Ai grijă să nu folosești o cantitate prea mare, dacă nu vrei să capete un aspect prea gras.

Banană și Avocado

Un amestec sănătos pentru un păr sănătos. Amestecă o banană coaptă cu două avocado, aplică mixtura fină pe păr și acoperă cu o cască pentru duș. Lasă să acționeze timp de 30 de minute și apoi clătește cu un  șampon ușor. Părul tău va fi bine hrănit și hidratat.

Albușuri de ou

Două albușuri de ou și 4 linguri de apă se pun la blender până se obține o spumă. Aplica această spumă peste tot părul, mai ales pe șuvițe, și lasă-l timp de o oră. Clătește mai întâi cu apă simplă și apoi cu șampon.

Lapte de orez și miere

Laptele de orez și mierea îți mențin părul bine hidratat și îi dau luciul perfect. Laptele de orez se prepară din orez măcinat și apă. Amestecă laptele de orez cu două linguri de miere și aplică-l pe scalp și pe vârfurile firelor de păr. Lasă timp de 30 de minute și apoi clătește cu șampon. Amestecul va lăsa un parfum fin, iar dacă repeți tratamentul o dată pe săptămână, te vei bucura și de rezultate excelente, de asemenea.

Dovleac și miere

Dovleacul este bogat în Vitaminele A și C. Pregătește o pastă de dovleac și amestec-o cu două linguri de miere. Aplică imediat pe toată lungimea părului, concentrându-te în special pe scalp și pe vârfuri. După 20 de minute clătește cu apă simplă pentru un păr moale și fin.

Amestecul magic

Amestecă o linguriță de oțet de cidru de mere cu două linguri de ulei de măsline și trei albușuri de ou. Amestecă bine, aplică pe păr și masează bine. Acoperă părul cu o cască de duș 30 de minute și apoi șamponează.

Ulei de nucă de cocos

Folosirea uleiurilor pentru păr este extrem de importantă, iar uleiul de nucă de cocos este o binecuvântare pentru orice tip de păr. Uleiul călduț se masează ușor pe scalp și vârfurile firelor de păr, se lasă peste noapte și se clătește a doua zi. Rezultatele sunt vizibile imediat, pentru că uleiul pe păr într-adevăr face minuni.

Înafară de aceste remedii naturale, folosește și un balsam, pentru ca părul tău să fie bine hidratat, renunță la uscătorul de păr și poartă-l strâns pentru a evita ruperea.

error

Like dacă îți place blogul meu