Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 24, 2020

Machiaj rezistent la transpirație? Iată care sunt trucurile!

Machiaj rezistent la transpirație? Iată care sunt trucurile!

 În perioada caldă, tendința de a transpira pe sub machiaj este foarte reală, iar teama ca machiajul să nu se întindă este mare.  Trebuie să știi că sunt câteva trucuri de machiaj care te pot ajuta, făcându-l mai rezistent la transpirație.

Sunt trucuri simple, pe care le poți urma ușor, și astfel vei scăpa de grija ca machiajul să alunece de pe față. Iată care sunt acestea.

1. Bază de machiaj corespunzătoare:

Dacă ai o bază de machiaj corespunzătoare, machiajul tău își va păstra perfecțiunea pentru o perioadă mai lungă de timp. Deci, folosește un hidratant mai puțin gras dimineața, iar apoi optează pentru un fond de ten asortat, tot fără grăsimi.

2. Primerul:

De multe ori sărim peste acest pas, dar cheia pentru un fond de ten și un machiaj rezistent este să folosești un primer. Aplică o formulă ușoară, fără grăsimi, pe pielea hidratată, înainte de a aplica corectorul și fondul de ten.

3. Folosește un corector bun:

Petele și ridurile nu dispar pe vremea călduroasă, dar corectorul poate să ajute, dacă folosești unul corespunzător. Corectorul lichid tinde să se topească pe față atunci când este cald, astfel că cea mai bună opțiune este să utilizezi o formulă sub formă de cremă.

Tamponează ușor corectorul în zona cearcănelor, cu degetul inelar, iar apoi freacă ușor până se amestecă. Dacă ai pete roșii, aplică cu o pensulă mică.

4. Aplică cât mai puțin:

Cu cât porți mai puțin fond de ten, cu atât sunt mai mici șansele de a aluneca de pe față. Tot ce ai nevoie este un burete de machiaj puțin umed, acesta este instrumentul perfect pentru aplicarea fondului de ten, pentru ca să aplici cât mai puțin și mai simplu.

Adaugă câteva picături pe un burete ușor umezit și aplică dinspre centrul feței spre exterior, cu mișcări scurte. Lasă-l un minut, ca să se fixeze, iar poi poți aplica restul machiajului.

5. Optează pentru farduri cremă:

Fardurile pudră tind să se destrame la căldură, iar aspectul nu este deloc plăcut. Deci optează pentru farduri cremă, cele care conțin silicon, astfel culoarea va sta la locul ei.

6. Folosește un bronzant:

Scopul principal al bronzantului este să dea ochilor un aspect mai luminos, iar dinților mai multă albeață. El adaugă căldură pielii.

Deci, aplică un bronzant în zonele în care cad razele solare, precum fruntea, bărbia, nasul și pomeții obrajilor. Poți folosi o pudră bronzantă, este mai ușor de aplicat. Dacă porți părul în sus sau ai părul scurt, aplică puțin bronzant și pe gât și pe lobii urechilor.

7. Optează pentru simplitate

Chiar dacă îți place să folosești culori bogate, profunde, încearcă totuși să le eviți pe timpul verii, pentru că ele pot arăta greu pe fața ta. Mai bine optează pentru culori mai simpe pentru ochi și pentru buze. Folosește un contur de buze dacă vrei extra definiție, dar optează pentru un ruj nude. Conturul de buze împiedică rujul să se scurgă și evidențiază culorea, chiar dacă este deschisă.

8. Spune Nu blush-ului pudră:

Scopul principal al unui blush este să echilibrarea oricărui look. Dar blush-ul pudră se poate întinde pe față în perioada caldă. Deci folosește un blush gel sau un blush stick, aceste formule au durată de viață mai lungă pe vreme caldă. Dacă vrei să reziste încă și mai mult, aplică pe deasupra puțină pudră de fixare.

9. Folosește o hârtie sugativă

Unele au tenul gras, altele au tenul uscat sau combinat. Pentru femeile cu tenul gras sau combinat, hârtia sugativă este obligatorie. Pentru a elimina strălucirea neplăcută de pe față, apasă o bucată de sugativă peste zonele în care se vede grăsime excesivă, iar apoi, cu ajutorul unei pensule de machiaj, împrăștie puțină pudră compactă.

10. Fără Matte:

Ține rujurile matte deoparte și optează pentru un luciu de baze. Luciul de buze are o durată de viață mai lungă și oferă o acoperire mai bună. Un alt beneficiu plăcut este că poți aplica pe deasupra puțin balsam de buze fără teama că se va păta. Pentru un look de vară, alege nuanțe de piersică, nude, roz, etc.

11. Ține în poșetă tot ce ai nevoie:

Pielea tinde să devină mai grasă în perioada caldă, deci, dacă vrei să fii pregătită în orice moment, ține tot timpul în poșetă hârtia sugativă, ca să poți șterge transpirația și grăsimile, iar tenul să arate proaspăt imediat.

error

Like dacă îți place blogul meu