Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 18, 2018

Manichiura ombre sau unghiile degrade. Cât de greu sunt de făcut?

Manichiura ombre sau unghiile degrade. Cât de greu sunt de făcut?

Manichiura cu design este un trend foarte popular în prezent. Unghiile frumoase spun multe despre stilul tău. De aceea trebuie să fie perfecte.

Stilul ombre este exact ceea ce are nevoie o doamnă elegantă. Sunt potrivite și la servici și la o petrecere. Unghiile ombre sunt un stil care nu se va demoda niciodată.

Ce este manichiura ombre?

Este un stil de manichiură în care se realizează un gradient de culoare. Un degrade în care o culoare mai deschisă este amestecată gradual într-o nuanță mai închisă înspre vârful unghiilor. Gama gradientelor de culoare este vastă – de la nuanțe monocromatice până la adevărate explozii de culoare.

Are un aspect clasic și atractiv în același timp, și vei fi surprinsă să afli cât de simplu sunt de făcut acasă. Pentru a crea acest look ai nevoie de lac de unghii, un burețel pentru unghii și o foaie de hârtie.

Cum se fac unghiile ombre?

• Pentru început, trebuie curățate foarte bine unghiile. Folosește un dizolvant pentru a îndepărta orice urmă de ojă de pe unghii. Poți să-ți și tai unghiile și să le pilești puțin înainte de a începe să-ți faci manichiura.

• Dacă vrei ca totul să fie perfect, unghiile trebuie pregătite bine înainte. Aplică mai întâi un strat de bază. Astfel manichiura ta va ține mai mult timp.

• După ce stratul de bază s-a uscat, alege cea mai deschisă nuanța de ojă pe care o ai. Dacă vrei ca designul tău să fie foarte vibrant, poți începe chiar cu o ojă albă. Dacă folosești o nuanță de ojă foarte deshisă, vei obține un design mai delicat.

• Dacă nu ești o vreo expertă sau dacă e prima oară când încerci să-ți faci unghiile ombre, sunt șanse mari să ajungi să aplici oja și pe piele. Șterge imediat dacă se intâmplă asta.

• Următorul pas este să creezi gradientul de culoare. Trasează linii drepte, orizontale, dintr-o parte în alta a unghiei, trecând ușor și peste foița de hârtie aplicată pe unghie. Începe de sus cu nuanțe deschise, apoi din ce în ce mai închise spre vârful unghiei. Poți face și invers, în funcție de stiul pe care ți-l dorești. Pentru cel mai frumos look, ai nevoie de cel puțin două sau cel mult trei nuanțe de culoare. Nu e nevoie să exagerezi, folosind prea multe culori; s-ar putea chiar să strici tot aspectul.

• Apoi, ia burețelul pentru unghii și apasă-l pe foaia de hârtie pe care ai pus puțină ojă. Apasă pe unghii cu burețelul, ca o ștampilă.

• Următorul pas este să te asiguri că nuanțele s-au amestecat suficient de bine. Pentru a face asta, treci ușor cu buretele peste unghie, în direcția dorită. Repetă până când obții aspectul dorit. În timp ce apeși, mai oprește-te din când în când pentru a verifica.

• La final, pentru ca totul să fie perfect, aplică un strat de fixare. Acesta va proteja culorile și va menține look-ul mai mult timp.

E nevoie de ceva timp și răbdare, e adevărat, dar merită să încerci, mai ales dacă îți place să experimentezi. Dacă ți le faci singură te bucuri de libertatea alegerii culorilor, iar creativitatea nu are limite în această situație.

error

Like dacă îți place blogul meu