Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 20, 2019

Masca cu castravete pentru creșterea mai rapidă a părului

Masca cu castravete pentru creșterea mai rapidă a părului

Părul lung și rezistent este visul oricărei femei. Dar creșterea sănătoasă a părului este un proces mai dificil decât pare. Părul tău are nevoie de îngrijire specială pentru a crește mai repede și pentru a se menține des.

Ingredientele naturale din bucătărie îți pot veni în ajutor. Nimic nu este mai bun decât o mască de casă cu castravete pentru creșterea părului. Castravetele este foarte benefic în orice dietă, dar și pentru stimularea creșterii părului.

Pentru masca cu castravete ai nevoie de:

  • 1 castravete mic
  • 5-6 linguri de iaurt
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 lingură ulei de măsline

Procedezi astfel:

Mai întâi cojești și feliezi castravetele, apoi îl pui la blender. Adaugi iaurtul simplu, oțetul de mere și uleiul de măsline și amesteci până obții o pastă cremoasă. Această pastă se aplica pe păr și pe scalp. Ai grijă să acoperi bine rădăcinile și vârfurile firelor de păr. Apoi masează ușor cu vârful degetelor timp de 5-10 minute. Menține masca timp de 20-30 de minute, apoi clătește, folosind un șampon fără sulfați.

Beneficiile castravetelui pentru păr

Beneficiile castravetelui pentru păr

Vitaminele A, C și siliciul din castravete promovează creșterea părului. Proprietățile sale minerale alcaline ajută la calmarea scalpului și la vindecarea oricărei inflamații la nivelul acestuia. Bogat în potasiu și sulf, castravetele este cel mai bun remediu pentru oprirea căderii părului și pentru stimularea creșterii părului.

Beneficiile oțetului de mere

Oțetul de mere este utilizat frecvent pentru îngrijirea pielii. Proprietățile sale acide ajută la tratarea mâncărimilor și a uscăciunii scalpului, care poate cauza căderea părului. Deasemenea, masajul părului cu oțet de mere stimulează circulația sangvină și creșterea părului.

Beneficiile uleiului de măsline

Calitățile hidratante ale uleiului de măsline ajută la hrănirea și condiționarea profundă a scalp, ceea ce ajută la stoparea apariției mătreții. În cele din urmă, aceasta va reduce căderea părului, mătreața fiind una dintre cauzele posibile. Dacă este utilizat regulat, vârfurile despicate încetează să mai apară, și părul nu se mai rupe.

Beneficiile iaurtului

Iaurtul hrănește firele de păr și previne ruperea acestora. Acidul lactic din iaurt elimină orice deteriorare a scalpului și îl curăță profund, făcând părul mai sănătos și mai rezistent. Când este utilizat ca mască, îi dă părului un aspect fin și mătăsos.

error

Like dacă îți place blogul meu