Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 5, 2018

Masca cu efect de împrospătare, pe bază de lămâie și orez

Masca cu efect de împrospătare, pe bază de lămâie și orez

Pe măsură ce îmbătrânim, tenul nostru își pierde din umiditate, dacă nu este îngrijit corect. Celulele moarte tind să se acumuleze, ceea ce dă un aspect tern și lipsit de viață. Procesul se accelerează în lipsa unei îngrijiri corespunzătoare, precum exfolierea regulată, menținerea hidratării optime, aplicarea cremelor hidratante, etc.

Indiferent de anotimp, pielea noastră suferă de uscăciune, astfel încât exfolierea reprezintă un proces esențial de împrospătare al pielii. Ea ajută la îndepărtarea celulelor moarte, astfel încât pielea capătă un aspect curat și proaspăt.

Odată ce ai scăpat de celulele moarte ale pielii, aceasta va arăta mai strălcuitoare și mai fină, fiind capabilă să absoarbă toți nutrienții esențiali din produsele de îngrijire pe care le folosești.

Masca cu lămâie și orez pe care ți-o propun astăzi te va ajuta să scapi de celulele moarte și să adaugi tenului tău un look proaspăt.

Cum pregătești masca cu lămâie și orez

Ai nevoie de:

  • 2 linguri de orez crud
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 linguriță de miere
  • 1 lingură de ceai verde

Metoda este simplă, se prepară în 5 pași.

Pasul 1. Macini cele 2 linguri de orez, până obții o textură granulată. Nu trebuie transformat în pudră fină, deoarece granulele acționează ca agent de exfoliere și adaugă umiditate feței. Orezul conține acid ferulic și alantoină, care protejează pielea de razele dăunătoare ale soarelui, practic ca o cremă de protecție solară.

Orezul are și proprietăți antiinflamatorii, care ajută la calmarea arsurilor solare și previn apariția petelor solare. Deasemenea reduce cearcănele, ajută la albirea pielii și conferă relaxare ochilor.

Datorită texturii sale grosiere, orezul este un agent de exfoliere excelent. El îndepărtează ușor celulele moarte și lasă pielea fină. Este și un ingredient excelent pentru tratarea ridurilor, coșurilor și petelor datorate vârstei.

Pasul 2. Adaugă 1 linguriță de suc de lămâie în pudra de orez și amestecă bine. Lămâile sunt pline de vitamina C și acid citric, care ajută la înălbirea și strălucirea tenului. Proprietățile antioxidante ale lămâiei ajută la neutralizarea radicalilor liberi și stimulează producția de colagen, ceea ce estompează petele de vârstă, punctele negre și petele solare.

Pasul 3. Adaugă 1 linguriță de miere în amestecul de orez și zeamă de lămâie. Mierea conține nutrienți esențiali care fac minuni asupra pielii. Ajută la hiratarea în profunzime, reducerea viziblității cicatricilor, exfoliere, luptă împotriva acneei și coșurilor, calmarea arsurilor solare și adaugă luminozitate tenului. Proprietățile sale antiseptice și antibacteriene ajută la îndepărtarea punctelor negre și a prafului din pori, având un excelent efect de curățare.

Pasul 4. Adaugă 1 lingură de ceai verde și amestecă bine toate ingredientele. Ceaiul verde conține antioxidanți, care sunt grozavi pentru piele. Ceaiul verde te ajută să scapi de ochii umflați, tratează cearcănele și încetinește procesul de îmbătrânire. Ceaiul verde are rol și de protecție împtriva razelor solare, ceea ce înseamnă că previne așezarea radicalilor liberi între celulele pielii.

Pasul 5. Tot ce mai ai de făcut este să amesteci bine toate ingredientele, iar înainte de a aplica masca, ai grijă ca fața să fie spălată și uscată. E bine să porți haine mai vechi, deoarece granulele de orez pot cădea atunci când aplic masca pe față.

Aplică masca pe toată fața cu o pensulă plată sau cu ajutorul degetelor. Lasă masca să stea pe față timp de 10 minute. Vei simți un ușor efect de strângere la sfârștiul celor 10 minute. În acest atimp, udă degetele cu apă și masează fața cu mișcări circulare. Ai grijă să freci bine, dar fără să apeși, pentru a nu irita pielea. Continuă să freci timp de câteva minute, apoi clătește cu apă simplă. Tamponează cu un prosop curat, apoi aplică crema hidratantă pe care o folosești în mod obișnuit.

Dacă folosești această mască regulat, vei obține o piele fină, moale, suplă și cu un aspect proaspăt. Încearcă această mască cu lămâie și orez, este 100% naturală și sigură, dar și foarte puțin costisitoare.

error

Like dacă îți place blogul meu