Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 30, 2018

Masca cu lapte și petale de trandafiri pentru un ten strălucitor

Masca cu lapte și petale de trandafiri pentru un ten strălucitor

Petalele de trandafiri au fost utilizate dintotdeauna pentru îngrijirea tenului. Nenumăratele beneficii ale petalelor de trandafiri le transformă în ingredientul natural perfect pentru a fi utilizat în multe produse cosmetice, dar și măști preparate în casă.

Îngrijirea pielii în mod natural a devenit aproape obligatorie, o dată cu poluare și climatul în schimbare. Iar petalele de trandafiri și laptele joacă un rol foarte important în hrănirea naturală a pielii, ele fiind o soluție potrivită pentru toate tipurile de ten.

Prepară această mască simplă cu lapte și petale de trandafiri, iar tenul tău nu va mai avea zile nefericite niciodată. Iată cum să-ți răsfeți pielea cu această mască naturală!

Ingrediente pentru masca cu lapte și petale de trandafiri:

  • petale de trandafiri măcinate
  • 2 lingurițe de lapte
  • 2 lingurițe de făină gram

Cum procedezi :

  1. Amestecă petalele de trandafiri măcinate cu 2 lingurițe de făină gram.
  2. Adaugă 2 lingurițe de lapte și amestecă bine.
  3. Aplică amestecul pe față și lasă să se usuce.
  4. După 15 minute, clătește fața cu apă rece.
  5. Repetă de două ori pe zi dacă vrei să veiz schimbări rapide.

Cum acționează masca cu lapte și petale de trandafiri?

Petalele de trandafiri controlează secreția de sebum în mod natural, având și efect de curățare. Au proprietatea de relaxare a pielii, îndepărtând toate grăsimile reziduale și praful, dând tenului un aspect proaspăt. Sunt cunoscut și drept un excelent hidratant pentru piele.

Sunt perfecte pentru persoanele cu ten gras, dar și pentru cele cu tenul uscat. Una dintre cele mai bune utilizări ale petalelor de trandafiri este ca toner natural pentru piele, deoarece echilibrează pH-ul natural al pielii și conferă o strălucire naturală, ținând deoparte bacteriile și infecțiile.

Masca cu lapte și petale de trandafiri adaugă strălucire naturală tenului tău.

Făina gram este un ingredient excelent pentru tratarea coșurilor și îndepărtarea petelor solare. Are efect în exfolierea celulelor moarte  ale pielii, ceea ce ajută la crearea efectului de strălucire. Făina gram ajută și la îndepărtarea firelor de păr faciale. Este o biencuvântare pentru femeile care suferă de dezechilibru hormonal, la care apar fire de păr pe față. Făina gram are și proprietatea de strângere a pielii, dându-i astfel un aspect mai tânăr.

Laptele este și el un ingredient natural extraordinar, care face ca această mască să fie atât de bună. Laptele conține acid lactic, cu efect puternic în vindecarea celulelor deteriorate ale pielii. Poate fi utilizat zilnic, aplicat diretc pe față, cu ajutorul unui tampon de vată. Acidul lactic are o structură lipidică similară cu cea a lipidelor naturale din piele, astfel că ajută la refacerea structurii acesteia.

Masca cu lapte și petale de trandafiri se prepară ușor, din ingrediente pe care le ai deja acasă și poate fi aplicată pe orice tip de ten. Petalele proaspete de trandafiri pot fi înlocuite și cu petale uscate.

error

Like dacă îți place blogul meu