Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 12, 2021

Măști de față cu aloe vera pentru un ten luminos și strălucitor

Măști de față cu aloe vera pentru un ten luminos și strălucitor

Aloe vera este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru piele. Gelul de aloe vera este folosit în numeroase loțiuni de față și de corp, care se găsesc în magazine. Dar și mai bun este gelul extract direct din frunzele de aloe vera, fără să amesteci cu nimic altceva.

Gelul pur de aloe vera are uimitoare calități vindecătoare. El poate fi folosit pentru tratarea acneei, pentru calmarea inflamațiilor și pentru a reduce dimensiunile oricăror umflături sau coșuri. Punctele acneice pot fi dureroase și cu greu reziști să le storci. Gelul de aloe vera ajută efectiv la eliminarea acestei dorințe prin răcorirea zonei. O altă utilizare excelentă este pentru calmarea arsurilor provocate de razele solare.

Astăzi am pentru tine câteva rețete de măști de față pe care le poți face acasă, pe bază de aloe vera, pentru a avea un ten luminos și strălucitor fără efort.

1. Pentru scrub:

Exfolierea este foarte importantă, te ajută să scapi de celulele moarte ale pielii, făcând loc pielii noi și strălucitoare. Pielea capătă un aspect anost și lipsit de vitalitate datorită acestor celulele moarte.

Poți face un scrub pentru ten din multe ingrediente, dar acesta este potrivit pentru orice tip de ten. Vei avea nevoie de gel de aloe vera, brânză dulce și zahăr alb sau brun sub formă de pudră.

Amestecă toate aceste ingrediente și aplică pe față, frecând cu mișcări circulare. Această mișcare ajută la eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Gelul de aloe vera înmoaie și hidratează pielea, brânza dulce are efect iluminator datorită conținutului de  acid lactic, iar zahărul este cel care îndepărtează celulele moarte ale pielii. Aplică o dată pe săptămână.

2. Pentru acnee:

Acneea poate fi dificilă și adesea lasă cicatrici.

Pentru această mască, vei avea nevoie de gel de aloe vera, puțină pudră de nucșoară și câteva picături de suc de lămâie.

Amestecă aceste ingrediente pentru a obține o pastă și aplic-o pe față. Las-o timp de zece minute apoi clătește cu apă rece.

Gelul de aloe vera este foarte calmant pentru pielea inflamată. Pudra de nucșoară are proprietăți antiinflamatorii și reglează producția de sebum, în timp ce sucul de lămâie are proprietatea de înălbire, ceea ce ajută la estomparea cicatricilor.

3. Pentru tenul uscat:

Pielea uscată te strânge, chiar când faci lucruri simple precum zâmbitul sau vorbitul. Gelul de aloe vera este un hidratant extraordinar pentru pielea uscată.

Amestecă puțin gel de aloe vera cu ulei de măsline, miere și ulei de migdale. Aplică amestecul pe față. Clătește după treizeci de minute și vei avea o piele plină și moale la atingere.

Uleiurile folosite în această mască sunt grozave pentru combaterea uscăciunii și semnelor premature ale îmbătrânirii, asociate tenului uscat. Folosește această mască ori de câte ori simți că pielea se strânge.

4. Pentru tenul gras:

Amestecă gel de aloe vera cu piure de roșii și iaurt. Piureul de roșii are efect astringent și ajută la reducerea dimensiunilor porilor, iar iaurtul cu acidul său lactic exfoliază ușor pielea.

Această mască te ajută să scapi de prea multele grăsimi de pe față și face cicatricile acneice mai puțin vizibile. Lasă pasta pe față timp de treizeci de minute și apoi clătește.

5. Pentru tenul sensibil:

Tenul sensibil este predispus la erupții, îmbătrânire prematură și chiar apariția de scuame pe față.

Pentru această mască ai nevoie de gel de aloe vera și papaya. Zdrobește câteva felii de papaya până obții o cremă. Amestecă cu gel de aloe vera și aplică pe față.

Această mască este ca o hrană pentru piele, o hidratează și o face mai fermă. Previne și apariția acneei. Dacă folosești această mască, tenul tău va străluci instantaneu.

6. Pentru tenul bronzat:

Bronzarea nu este numai neplăcută ci și periculoasă. Bronzarea crește șansele de îmbătrânire.

Pentru a obține efectul invers bronzării, pregătește o mască din acest ingrediente anti-bronz precum aloe vera gel, iaurt și suc de lămâie.

Aloe vera ajută la calmarea arsurilor, iar iaurtul și sucul de lămâie iluminează pielea. Acidul lactic din iaurt exfoliază ușor pielea și îi adaugă strălucire, menținându-i și un nivel optim de hidratare. Acidul citric din lămâie este un puternic agent natural de înălbire. Folosește această mască ori de câte ori ai nevoie.

Sper ca aceste ingrediente necostisitoare să te ajute să obții o piele strălucitoare.

error

Like dacă îți place blogul meu