Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 22, 2021

Măști de față cu coajă de banană pentru orice problemă a tenului

Măști de față cu coajă de banană pentru orice problemă a tenului

Bananele sunt recunoscute pentru beneficiile lor de sănătate și frumusețe. Din păcate, încă nu sunt folosite la maximul lor de potențial, iar coaja de banană este aproape întotdeauna aruncată. 

Ușor-ușor, multe persoane au înțeles importanța folosirii cojii de banană pentru îngrijirea tenului și au început s-o folosească. Ea este un foarte bun remediu pentru iritații și alergii, deoarece conține antioxidanți, acizi grași și diverse minerale precum fier, potasiu și zinc. Iar partea cea mai bună este că nu te costă aproape nimic s-o folosești. 

1. Pentru acnee

Calitățile antibacteriene ale cojii de banană ajută în lupta cu bacteriile cauzatoare ale acneei. Iar împreună cu excelentele calități antiseptice ale turmericului și cu cele hidratante ale mierii, obții un remediu foarte puternic pentru acnee.

Ingrediente:

 • 2 lingurițe de coajă de banană măcinată
 • 1/2 linguriță de miere
 • 1/2 linguriță pudră de turmeric

Se amestecă totul într-un vas și se amestecă până se obține o pastă fină. Se aplică pe față și se menține 15 minute înainte de a clăti cu apă călduță. Se poate folosi acest remediu de două ori pe săptămână pentru a scăpa de acnee.

2. Împotriva apariției semnelor de îmbătrânire a pielii

Vitamina C din coaja de banană stimulează producția de colagen din piele, ceea ce îi îmbunătățește elasticitatea și estompează liniile fine și ridurile. Rețeta include și ou, foarte bogat în proteine, care fac pielea fermă și suplă.

Ingrediente:

 • coaja de la o banană
 • 1 ou

Rade coaja de banană pentru a obține o pastă. Amestecă cu oul, apoi aplică pe față. Lasă să pătrundă bine în piele timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă rece. Poți folosi o dată pe săptămână pentru a reduce liniile fine și ridurile.

3. Pentru cicatricile acneice

Pur și simplu frecatul pielii de pe față cu coajă de banană poate reduce aparența cicatricilor acneice. Astfel pielea se exfoliază, îndepărtându-se celulele moarte și impuritățile, în același timp menținând pielea bine hidratată. 

Cel mai bine este să folosești acest remediu înainte de culcare, aplicând pe zonele cu cicatrice. Clătește a doua zi dimineață cu apă rece. Poți repeta remediul de 2-3 ori pe săptămână.

4. Pentru tenul tern

Coaja de banană conține antioxidanți, care protejează pielea de acțiunea radicalilor liberi și o întinerește. Masca de față cu coajă de banană, alături de alți exfolianți precum ovăz, zahăr și lapte, îndepărtează celulele moarte ale pielii, praful și impuritățile, lăsând pielea mult mai curată și mai luminoasă.

Ingrediente:

 • Coajă de banană
 • 2 linguri pudră de ovăz
 • 2 linguri de zahăr
 • 1 lingură de lapte

Coaja de banană se rade pentru a se obține o pastă. Peste ea se adaugă pudra de ovăz, zahărul și laptele, amestecănd bine. Aplică amestecul pe față și masează ușor timp de 5 minute. Menține pe piele 20-30 de minute, apoi clătește. Se poate repeta de 1-2 ori pe săptămână, pentru a avea un ten întinerit și luminos. 

5. Pentru tenul uscat

Coaja de banană conține și vitamina A, care ajută la menținerea umidității în piele și reface pielea uscată și ternă. Alături de lămâile pline de acid citric și vitamina C, obții o mască hrănitoare și hidratantă. 

Ingrediente:

 • coaja de la o banană
 • 3 linguri suc de lămâie

Pune ingredientele la blender pentru a obține o pastă. Aplică pe piele și menține 15 minute înainte de a clăti cu apă călduță. Poti folosi de 2-3 ori pe săptămână pentru a scăpa de pielea uscată.

6. Pentru tenul gras

Conținând agenți puternici antiinflamatorii, precum vitamina A, zinc și mangan, coaja de banană ajută la eliminarea toxinelor și celulelor moarte ale pielii, ceea ce echilibrează producția de sebum. Alături de ouă, astringente prin natura lor, ajută pielea să se strângă, iar uleiul esențial de lavandă curăță pielea și îi adaugă o strălucire sănătoasă.

Ingrediente:

 • 1 lingură de coajă de banană măcinată
 • 2 albușuri de ou
 • 4-5 picături ulei esențial de lavandă

Amestecă toate ingredientele într-un bol. Pasta obținută se aplică pe față. Menține 20 de minute apoi clătește cu apă călduță. Folosește remediul o dată pe săptămână pentru a ține sub control tenul gras.

7. Pentru roșeață

Calitățile antioxidante și hidratante ale cojii de banană, alături de proprietățile de înălbire ale roșiei creează un remediu grozav pentru roșeață.

Ingrediente:

 • 1 lingură coajă de banană măcinată
 • 2 lingurițe pulpă de roșie

Amestecă cele două ingrediente într-un bol, apoi aplică pe față. Lasă să pătrundă în piele timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Folosește o dată la două zile pentru a scăpa de roșeață. 

8. Pentru puncte negre

Coaja de banană are efect exfoliant pentru piele, extrăgând toate murdăriile din pori, ceea ce diminuează aparența punctelor negre. Împreună cu bicarbonat de sodiu și cu suc de lămâie, doi agenți antibacterieni extraordinari, poți distruge toate bacteriile dăunătoare de pe piele.

Ingrediente:

 • 1 lingură de coajă de banană măcinată
 • un praf de bicarbonat de sodiu
 • 1/2 linguriță suc de lămâie

Amestecă ingredientele într-un bol. Aplică pasta obținută pe zonele afectate. Menține 20 de minute, apoi șterge cu un prosop umed. Repetă remediul o dată pe săptămână pentru scăpa de punctele negre.

error

Like dacă îți place blogul meu