Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 15, 2019

Măști de față cu fructe pentru tenul gras

Măști de față cu fructe pentru tenul gras

Tenul gras are propriul său set de probleme. Fie că este vorba de acnee, coșuri, puncte negre, pori înfundați sau grăsime, sigur ai trecut prin toate. Sebumul pe care îl secretă pielea ajută la hrănirea și la protejarea acesteia, dar atunci când este produs în exces, atunci apare tenul gras, însoțit de toate problemele menționate anterior.

Tenul gras sau mai degrabă excesul de sebum poate fi atribuit unor factori genetici, dezechilibrului hormonal, stresului, climei, medicației, și chiar lipsei de îngrijire corespunzătoare a pielii.

Tenul gras este dificil de îngrijit, iar multe din produsele existente pe piață nu își fac efectul dorit sau nu durează suficient. O soluție alternativă sunt măștile de față, iar cele cu fructe sunt remediul natural perfect pentru tenul gras.

Fructele nu sunt doar delicioase, dar ele conțin diverse vitamine și minerale care pot face minuni pentru tenul gras. Vezi mai jos fructele care te pot ajuta și modul cum le poți folosi!

1. Banane

Bananele sunt bogate în vitaminele A, B6, C și E, zinc, potasiu și aminoacizi. Ele ajută în lupta cu deteriorările produse de radicalii liberi, previn acneea, protejează pielea de radiațiile solare și o hrănesc.

Ai nevoie de:

 • ½ banană coaptă
 • 2 linguri de fulgi de ovăz – acesta are proprietăți de curățare datorită prezenței saponinei, un agent de curățare. Saponina elimină praful acumulat în pori, exfoliază și hrănește pielea. Ovăzul conține antioxidanți, care previn deteriorările provocate de soare și de poluare.
 • 1 linguriță de miere – mierea are calități antiinflamatorii și antibacteriene care calmează pielea și îi mențin sănătatea. Ea hrănește pielea fără să o îngrașe și ajută la tratarea acneei.

Banana se zdrobește într-un bol, se adaugă mierea și fulgii de ovăz și se amestecă bine. Se masează ușor fața cu acest amestec, cu mișcări circulare, timp de câteva minute. Se clătește după o oră cu apă caldă, apoi se usucă.

2. Căpșuni

Căpșunile conțin vitamina C, care luptă cu deteriorările provocate de radicalii liberi și tratează acneea. Conțin și alfa-hidroxi acid, folat și acid salicilic, foarte eficienți împotriva acneei, roșeții, petelor negre și pentru controlul producției de sebum.

Ai nevoie de:

 • 2-3 căpșuni
 • 1 lingură de iaurt – iaurtul conține acid lactic, care ajută la exfolierea și hrănirea pielii. El conține și antioxidanți care elimină efectul radicalilor liberi și reduc liniile fine și ridurile.

Căpșunile se zdrobesc într-un bol, se adaugă iaurtul și se amestecă bine. Masează ușor fața cu acest amestec timp de câteva minute, cu ajutorul unui pad exfoliant. Se menține 10 minute apoi se clătește.

3. Portocale

Portocalele conțin antioxidanți care contracarează efectul radicalilor liberi și acid citric care elimină acneea și coșurile. Portocalele hrănesc pielea și absorb excesul de grăsimi, prevenind formarea tenului gras.

Ai nevoie de:

 • 1 lingură suc de portocale
 • 1 linguriță zahăr granulat – zahărul ajută la exfolierea și la ghrănirea pielii. El conține acid glicolic și un alfa-hidroxi acid cu calități antiage. El îndepărtează celulele moarte și scot la lumină pielea tânără și sănătoasă.
 • 1 linguriță de miere

Toate ingredientele se amestecă într-un bol. Pe fața udă se freacă ușor folosind amestecul, timp de câteva minute. Apoi se clătește cu apă.

4. Pepene

Pepenele conține vitamina A, care ajută la tratarea acneei. Vitamina C din pepene luptă cu deteriorările provocate de radicalii liberi. Mai conține și vitaminele B1 și B6, potasiu și magneziu.

Ai nevoie de:

 • 2-3 bucăți de pepene
 • 1 linguriță de zahăr
 • 1 linguriță de miere

Se zdrobește miezul de pepene într-un bol, se adaugă zahărul și mierea și se amestecă. Se freacă fața cu acest amestec, folosind un pad exfoliant. Apoi se clătește.

5. Struguri

Strugurii conțin vitamina C, un antioxidant care protejează pielea de radicalii liberi. Vitamina elimină ridurile și liniile fine și fac pielea mai fermă. Ei întineresc pielea și controlează excesul de grăsimi.

Ai nevoie de:

 • câteva boabe de strugure
 • 1 linguriță făină gram – aceasta conține vitaminele A, E și C, potasiu, fier și magneziu. Faina gram absoarbe excesul de grăsimi, tratând acneea și roșeața.
 • 1 linguriță de frișcă – frișca hrănește pielea și o înmoaie.

Boabele de strugure se zdrobesc într-un bol, se adaugă făina gram și frișca și se amestecă bine. Cu ajutorul unui pad exfoliant, freacă ușor amestecul pe față timp de câteva minute. Clătește folosind o apă de față.

6. Mere

Merele conțin vitamina C, care protejează pielea de efectul radicalilor liberi și stimulează producția de colagen. Ele mai conțin și vitamina A, care controlează excesul de grăsimi și protejează pielea de deteriorările provocate de razele solare.

Ai nevoie de:

 • 1 linguriță de măr ras
 • 1 linguriță de iaurt
 • 1 linguriță suc de lămâie

Mărul ras se pune într-un bol, se adaugă iaurtul și sucul de lămâie și se amestecă, pentru a obține o pastă fină. Aplică pasta uniform pe față. Menține 15 minute, apoi clătește cu apă rece.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: