Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 7, 2018

Măști pentru păr pe care trebuie să le încerci iarna aceasta

Măști pentru păr pe care trebuie să le încerci iarna aceasta

Iarna este un anotimp frumos, dar în ceea ce privește efectele frigului asupra părului, nu sunt unele dintre cele mai plăcute. Din acest motiv, iarna trebuie să acordăm atenție specială hrănirii părului și menținerii sănătății lui.

Vântul uscat este cel care cauzează cele mai multe probleme, dar și folosirea excesivă a uscătorului sau a ondulatorului. Toate acestea pot duce la apariția firelor despicate și la căderea părului.

O soluție simplă sunt măștile de păr naturale, pe care le putem prepara cu ușurință acasă. Vezi mai jos care sunt cele mai potrivite pe timpul iernii!

Masca cu miere și ou

Masca cu miere și ou

Mierea ajută la menținerea umidității în păr și astfel scalpul și părul vor fi bine hidratate.

Într-un bol, amestecă un ou cu o ceașcă de miere. Masează cu aceasta părul și scalpul. Ai grijă să acoperi tot părul cu acest amestec. Lasă-l să stea timp de 30 de minute, apoi clătește cu șamponul tău obișnuit.

Aloe vera și suc de lămâie

Aloe vera și suc de lămâie

Aloe vera este cel mai bun ingredient pentru îngrijirea scalpului și condiționarea profundă a părului.

Taie o frunză de aloe vera și extrage gelul din ea. Dacă nu ai o plantă de aloe vera, poți folosi și gel gata preparat. Adaugă câteva picături de scu de lămâie proaspăt  stors și amestecă bine. Aplică pe păr, încercând să acoperi rădăcinile dar și vârfurile. Clătește după 15 minute cu apă și șampon.

Banană și ulei de măsline

Banană și ulei de măsline

Această mască îți poate face părul moale și fin, chiar dacă afară este foarte frig și bate vântul rece.

Decojește o banană bine coaptă. Zdrobește-o până obții o pastă fină. Adaugă câteva picături de ulei de măsline în pasta de banană. Amestecă bine ambele ingrediente. Aplică pe păr și pe scalp și lasă să stea timp de o jumătate de oră. Apoi poți clăti cu apă și șampon.

Dovleac și miere

Dovleac și miere

Da, ai auzit bine. Dovleacul poate fi utilizat drept mască pentru protejarea părului.

Curăță coaja de la o bucată de dovleac și taie-l în bucățele. Acestea se pun la blender pentru a obține o pastă fină. Adaugă câteva picături de miere și amestecă bine pentru omogenizare. Aplică pe păr și pe scalp, masând timp de câteva minute. După masaj, mai păstrează masca încă 30-45 de minute, apoi clătește.

error

Like dacă îți place blogul meu