Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2018

Mătreața se poate trata cu zahăr?

Mătreața se poate trata cu zahăr?

Acumularea celulelor moarte pe scalp pot conduce la apariția mătreții. Un alt motiv al apariției acesteia este producția excesivă de sebum la nivelul scalpului.

Mătreața la rândul ei poate conduce la alte probleme ale scalpului, precum mâncărimea și chiar sângerarea scalpului. Din acest motiv, problema trebuie rezolvată la momentul potrivit, pentru a evita și alte situații neplăcute.

Cheia îndepărtării eficiente a mătreții este exfolierea. Îndepărtarea regulată a celulelor moarte rezolvă problema apariției mătreții.

Zahărul, cel mai comun ingredient din bucătărie, poate ajuta la tratarea mătreții și a scalpului uscat. Iată cum!

Scrub simplu cu zahăr

Această metodă poate fi folosită pentru a controla excesul producției de sebum din scalp.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțin zahăr cu ulei de măsline și un praf de sare. Amestecul se aplică pe scalp și se masează ușor, cu mișcări circulare, cu vßrful degetelor. Se menține pe scalp aproximativ o oră, apoi se clătește cu apă simplă.

Acest scrub ajută și la tratarea iritațiilor și a roșeții de pe scalp. Poate fi folosit cel puțin o dată pe săptămână pentru rezultate rapide.

Scrub cu zahăr și aloe vera

Aloe vera este cunoscută pentru calitățile ei vindecătoare, care ajută și la tratarea scalpului uscat și a mătreții.

Se ia o frunză de aloe vera și se decojește. Se scoate gelul alb și se pune într-un bol curat. Acum se macină zahărul , pentru a obține zahăr pudră, care se adaugă peste gelul de aloe vera și se amestecă bine. Se aplică pe scalp și se freacă ușor. Se clătește după 30 de minute.

Acest remediu stimulează și creșterea părului. Poți să-l încerci o dată la două săptămâni.

Exfoliere cu zahăr și șampon

Exfolierea scalpului este foarte importantă pentru îndepărtarea  celulelor moarte ale pielii și pentru a menține sănătatea acesteia.

Metoda este foarte simplă. Trebuie să adaugi o lingură de zahăr în șamponul pe care îl folosești în mod regulat. Folosește acest amestec pentru a-ți șampona părul. Apoi clătește așa cum faci de obicei. Poți repeta o dată pe săptămână pentru rezultate foarte bune.

Zahăr și ulei esențial

Un alt scrub de casă se poate prepara adăugând zahăr în uleiuri esențiale. Acestea lasă și un parfum plăcut părului și scalpului.

Acest scrub se prepară prin adăugarea a 8-10 linguri de zahăr, 5 linguri ulei din sâmburi de strugure, 3-4 picături ulei de rozmarin și de lămâie într-un bol. Se amestecă toate ingredientele și se masează ușor pe scalp, acoperind rădăcinile dar și vârfurile părului. Se masează timp de câteva minute și se menține pe scalp timp de o oră, apoi se clătește. Repetă acest remediu o dată la fiecare 15 zile pentru rezultate rapide.

Zahăr brun și ulei de măsline

Dacă problema ta cu mătreața de deranjează de ceva timp, poți încerca acest remediu. Ai nevoie de 2 linguri de zahăr brun și puțin ulei de măsline.

Se încălzesc puțin 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă zahărul și amestecă bine ingredientele. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei și apoi masează ușor scalpul cu el. Menține timp de 30-45 de minute apoi clătește.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: