Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 23, 2017

Metode naturale pentru a evita apariția prematură a firelor albe

Metode naturale pentru a evita apariția prematură a firelor albe

Primele fire de păr alb pot apărea chiar de la vârsta de 20 de ani, la unele persoane. Este vorba de o îmbătrânire prematură, datorată condițiilor genetice, unor probleme de sănătate, pierderii de melanină, etc.

Firele de păr alb te fac să arăți mai în vârstă decât în realitate, și dacă ai această problemă cu siguranță vrei să scapi de ea. De aceea noi ne-am gândit să-ți oferim o serie de remedii eficiente, care te pot ajuta. Sunt remedii prin care asigură hrănirea eficientă a părului și stimularea producției de melanină, care să îl coloreze.

Haideți să vedem care ar fi acestea și cum se procedează:

1. Uleiul de Amla

Amla este un remediu vechi, care tratează aproape orice problemă a părului. El stimulează circulația sangvină în scalp, precum și circulația sangvină.

Cum se folosește: Se încălzesc 2-3 linguri de ulei de amla și se masează scalpul cu el. Se lasă pe păr aproximativ o oră, înainte de a-l clăti cu un șampon ușor. Remediul se repetă de 2-3 ori pe săptămână dacă vrei să-ți iei adio de părul albit

2. Henna

Henna vopsește natural părul și tratează problema apariției firelor albe sau a rădăcinilor albite. În plus, hrănește firul de păr și îl face mai puternic.

Cum se folosește: Se prepară o mască cu henna și se acoperă tot părul cu ea. Se unge atât scalpul cât și vârfurile firelor de păr. După 40-45 minute se clătește cu apă caldă și un șampon ușor

3. Frunzele de salvie

Cum se folosesc: Se amestecă câteva frunze de salvie cu ulei de nucă de cocos și se încălzește puțin, pentru a obține un preparat. Se unge scalpul cu mixul rezultat. După 20-25 minute se clătește. Procesul se repetă după 3 zile, pentru a obține rezultate evidente.

4. Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este ultimul remediu din această listă cu proprietăți de înnegrire a părului. Efectul său constă și în hrănirea părului și prevenirea apariției firelor albe.

Cum se folosește: După aplicarea șamponului și balsamului, doar clătește părul cu ceai de mușețel neîndulcit. Se lasă așa pentru 30 minute înainte de a-l clăti din nou cu apă rece. Se repetă de 2-3 ori pe săptămână pentru a scăpa de tot de firele albe.

5. Coaja de cartof

Coaja de cartof este bogată în amidon. Acest compus vine în ajutorul părului și tratează eficiente problemele neplăcute.

Cum se folosește: O mână de coji de cartof se pun în apă clocotită. După 5 minute se ia oala de pe foc. Se lasă să re răcorească, se clătește părul cu soluția obținută și se lasă 5 minute înainte de a clăti din nou cu apă călduță

6. Ceaiul negru

Se știe că ceaiul negru revigorează părul și efectiv înnegrește firele albe. În plus, hrănește părul și îi dă un aspect lucios.

Cum se folosește: Se prepară o ceașcă de ceai negru neîndulcit și se clătește părul cu el. Se lasă să acționeze timp de 15-20 minute înainte de clătire cu apă caldă.

7. Frunzele de Curry

Frunzele de curry sunt un remediu excelent care stimulează producția de melanină și combate apariția prematură a firelor albe.

Cum se folosește: O mână de frunze de curry se amestecă cu 3-4 linguri de ulei de măsline. Se pune totul într-o tigaie și se încălzește. Când este gata, se lasă să se răcească. Se masează scalpul cu acest amestec și se clătește după 30 de minute cu apă caldă.

8. Sucul de ceapă

Anumite enzime prezente în sucul de ceapă sunt considerate eficiente în prevenirea apariției firelor albe. Folosirea regulată ține departe această problemă.

Cum se folosește: Se spală părul la fel ca în mod obișnuit, apoi se clătește cu suc de ceapă proaspăt stors. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute înainte de a clăti cu apă rece. Încearcă să repeți remediul de 2-3 ori într-o saptămână pentru a obține rezultate evidente.

error

Like dacă îți place blogul meu