Blog

Mituri și adevăruri despre îngrijirea părului

Nu-ți șampona părul în fiecare zi! Nu folosi uscătorul de păr! Tunde-te ca să-ți crească părul mai repede! Nu-ți smulge firele albe! Iată doar câteva dintre sfaturile pe care le auzim destul de frecvent.

Adevărul e că toate avem o problemă sau alta cu părul și explorăm diverse variante pentru a-l îngriji mai bine. De la folosirea a numeroase produse de îngrijire a părului, până la remediile naturale, le-am făcut pe toate. Iar în acest timp, fără să ne dăm seama, am auzit nenumărate mituri pe care le-am crezut adevărate.

Este știut însă faptul că dezinformarea și jumătățile de adevăr pot fi periculoase. În special dacă deteriorăm părul în încercarea de a-i face bine. Iată de ce ar trebui să verificăm aceste mituri și să descoperim dacă ascund sau nu adevărul în ele.

Mitul 1: Șamponarea frecventă este dăunătoare

Este doar un mit. Cel puțin, în cea mai mare parte.

Fapt: Adevărul este că nu șamponarea este dăunătoare, ci produsele pe care le folosești. În prezent, șampoanele sunt pline de atât de multe elemente chimice încât pot fi dăunătoare pentru păr. Aceste șampoane spoliază scalpul de grăsimile sale naturale, ceea ce este dăunător.

Dacă folosești un șampon bun, mai ales ingrediente naturale, poți să te șamponezi în fiecare zi. Însă nu trebuie să-ți speli părul doar de dragul de a-l spăla. Spală-l ori de câte ori simți că e nevoie!

Mitul 2: Părul uscat trebuie spălat mai des

Un mit pur și simplu.

Fapt: Scalpul produce sebum în mod natural, iar șamponul îl îndepărtează. Pe de altă parte, păr uscat înseamnă o producție redusă de sebum, deci o nevoie mai scăzută de a fi îndepărtat. Sebumul atrage praful și face părul murdar și unsuros, dar părul uscat poate fi aranjat fără să aibă nevoie să fie șamponat o perioadă mai lungă de timp. Deci nu are nevoie de șamponare frecventă.

Mitul 3: Folosirea uscătorului de păr este dăunătoare

Ei bine, acest lucru nu este complet adevărat, ci doar pe jumătate.

Fapt: Este adevărat că expunerea părului la temperaturi ridicate poate fi daunătoare. Dar dacă lași părul să se usuce liber, asta înseamnă că părul rămâne ud o perioadă mai lungă de timp, iar acest lucru poate fi deasemenea dăunător. Expunerea îndelungată a părului la apă îl face să se umfle, ceea ce nu este ideal. Cea mai bună alegere este uscarea cu feonul la o temperatură mai joasă și fără să se insiste prea mult timp într-un loc.

Mitul 4: Dacă te tunzi mai des părul crește mai repede

Acesta este doar un mit.

Fapt: În primul rând, părul crește de la rădăcină, nu de la vârfuri. Deci tunderea nu are cum să afecteze creșterea părului. Un scalp sănătos lasă părul să crească. Vârfurile degradate fac părul mai subțire, dar tăierea lor nu îl vor face mai des.

Mitul 5: Piaptănă părul des

Un mit care poate fi chiar dăunător.

Fapt: Părul nu trebuie pieptănat exagerat. Pieptănatul frecvent dăunează cuticulelor de păr și împrăștie sebumul pe păr, iar părul devine astfel predispus la rupere. Piaptănă părul de 3-4 ori pe zi, nu mai mult.

Mitul 6: Dacă smulgi firele albe, ele se înmulțesc

Un mit.

Fapt: Un fir de păr alb va fi întotdeauna urmat de altele. Este un proces natural. Smulgerea lor nu va înrăutăți situația, dar există riscul să-ți faci un obicei din asta. Eventual încearcă remedii naturale pentru a scăpa de firele albe.

Mitul 7: Vopsirea părului este dăunătoare

Este un mit, în cea mai mare parte.

Fapt: Vopsirea nu afectează părul, decolorarea da. Culorile mai închise, care nu conțin înălbitor, nu sunt dăunătoare. Ele fac părul lucios și mai plin. Decolorarea părului este cu totul altă situație. Nu-ți decolora părul. Afectează părul mai mult decât orice altceva.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

8 remedii naturale pentru estomparea urmelor și cicatricilor acneice

Nimănui nu-i place să vadă în oglindă cicatricile lăsate de acnee.  Acestea pot fi o…

3 luni ago

Mierea și tinctura de propolis, remedii naturale foarte eficiente pentru arsuri

Dacă te arzi sau te opărești ușor, și nu este nevoie să apelezi neapărat la…

4 luni ago

Ghetele perfecte pentru fiecare pe timp de iarnă

Temperatura a scăzut mult și continuă să scadă,  iar noi femeile am început să purtăm…

4 luni ago

Tot ce trebuie să știi despre îndepărtarea petelor întunecate de pe față

Este visul oricărei femei să aibă un ten fără pete, ca să nu fie nevoită…

5 luni ago

Apa cu miere și lămâie. Nenumărate beneficii pentru sănătatea ta!

Începe dimineața cu apă cu lămâie și miere! Este o băutură foarte sănătoasă, săracă în…

5 luni ago

Cum alegi pantofii potriviți ținutei tale

Alegerea pantofilor potriviți unei anumite ținute poate fi uneori dificilă. Acest lucru se întâmplă deoarece…

6 luni ago