Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 9, 2016

Nu-ți place bronzul de vară? Scapă de el cu papaya, roșii sau castraveți

Nu-ți place bronzul de vară? Scapă de el cu papaya, roșii sau castraveți

Bronzul este unul dintre efectele secundare naturale și comune ale verii. Dar asta nu înseamnă că ești obligată să trăiești cu el. Iată câteva sfaturi utile dacă vrei să-ți păstrezi tenul luminos.

Masca cu castravete, apă de trandafiri și suc de lămâie.  Unul dintre cele mai bune remedii pentru îndepărtarea bronzului de vară este castavetele, împreună cu sucul de lămâie. Lămâia este cea care deschide culoarea tenului, în timp ce castravetele și apa de trandafiri calmează pielea. Se amestecă cele trei ingrediente și se aplică cu un tampon din bumbac. Se spală după 10 minute cu apă rece. Repetă zilnic, pentru rezultate deosebite.

Masca de față cu papaya și miere. Enzimele prezente în papaya decolorează pielea și fac ca cicatricile și roșeața să fie mai puțin vizibile. Mierea, pe de altă parte, hidratează și înmoaie pielea. Ai nevoie de o jumătate de cană de piure de papaya coaptă, amestecată cu 1 linguriță de miere.

Masca cu roșii, iaurt și suc de lămâie. Acest amestec ajută la eliminarea petelor întunecate și pigmentare ale pielii bronzate. Ia trei linguri de pastă de tomate, o lingură de suc de lămâie și una de iaurt. Se amestecă bine și se aplică pe zona afectată. Se lasă să se usuce timp de 30 de minute, după care se spală.

Lapte praf, miere și ulei de migdale. Laptele praf hidratează pielea, o curăță  și îi dă textură. Amestecă două linguri de lapte praf cu o lingură de miere și câteva picături de ulei de migdale. Aplică-l și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute.

Șofran și smântână proaspătă. Șofranul ajută la eliminarea bronzului, iluminează pielea, luptă cu coșurile și acneea. Înmoaie peste noapte câteva fire de șofran în două linguri de smântână. Amestecă și aplică pe față cu ajutorul degetelor. Lasă să acționeze timp de 20 de minute.

error

Like dacă îți place blogul meu