Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 13, 2018

Obiceiuri zilnice care cauzează apariția cearcănelor

Obiceiuri zilnice care cauzează apariția cearcănelor

Cearcănele de sub ochi sunt o problemă foarte comună a femeilor de toate vârstele. Datorită cearcănelor, tenul capătă un aspect anost și fără viață.

O mare varietate de factori, precum schimbările hormonale, probleme de sănătate, dietă dezechilibrată etc., pot cauza întunecarea zonei de piele de sub ochi. De cele mai multe ori însă, cearcănele apar datorită propriilor noastre obiceiuri.

De la modul în care dormim până la modul în care ne demachiem, toate acestea pot afecta condiția pielii de dedesubtul ochilor. Iată care sunt acestea:

1. Lipsa de somn

Dormitul necorespunzător determină încetinirea circulației sanguine, ceea ce cauzează apariția cearcănelor de sub ochi. Acesta este unul dintre factorii cei mai comuni care cauzează apariția cearcănelor, dar și a altor probleme ale pielii.

2. Necurățarea machiajului

Un obicei foarte comun, care contribuie la formarea cearcănelor, este acela de a nu te demachia înainte de a merge la culcare. Lipsa demachierii poate cauza înnegrirea zonei de sub ochi.

3. Deshidratarea

Studii recente au arătat că există o legătură între deshidratare și cearcăne. Deshidratarea face ca cearcănele să devină mai evidente, iar pielea din jurul ochilor să aibă un aspect uscat și aspru.

4. Frecatul la ochi excesiv

Frecatul la ochi este un alt obicei foarte comun care poate afecta pielea de dedesubtul ochilor și cauza decolorarea zonei. Pielea delicată de sub ochi este predispusă la deteriorare, frecarea ei poate determina apariția reacțiilor inflamatorii și duce la înnegrirea pielii.

5. Expunerea la soare

Expunerea directă la soare poate afecta natura delicată a pielei de sub ochi. Poate cauza decolorarea pielii și apariția semnelor premature de îmbătrânire. Pentru a preveni toate acestea, pune puțină cremă de protecție solară sub ochi și ai grijă să fii bine protejată de soare.

6. Spălatul cu apă fierbinte

Știi deja că pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și subțire, de aceea apa fierbinte poate duce la pigmentare. Acesta este un alt obicei foarte comun care poate avea un impact negativ asupra pielii de sub ochi, ducând la apariția neplăcutelor cearcăne.

7. Demachiatul abraziv

Te demachiezi foarte riguros? În acest caz, s-ar putea să afectezi pielea de sub ochi, ceea ce conduce la decolorare. Îndepărtează întotdeauna machiajul cât mai blând, pentru a preveni deteriorările.

8. Dormitul pe burtă

Dormitul pe burtă poate cauza retenția de fluide în zona de sub ochi, ceea ce conduce la neplăcutele și proeminentele cearcăne. Încearcă să eviți asta și să dormi pe partea stângă, pentru a stimula circulația sangvină și a preveni apariția cearcănelor și a ochilor umflați.

9. Aplicarea greșită a produselor de îngrijire a ochilor

Aplicarea greșită a cremelor de ochi poate cauza înnegrirea pielii de sub ochi. De exemplu, ungerea cu cremă a zonei de sub ochi poate afecta pielea. Crema de ochi trebuie aplicată prin tamponare, pentru a fi bine absorbită și rezultatele obținute să fie eficiente.

error

Like dacă îți place blogul meu