Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 23, 2018

Păr fin și mătăsos numai cu ingrediente naturale

Păr fin și mătăsos numai cu ingrediente naturale

Părul tău pare uscat? Este greu de aranjat și își pierde repede strălucirea? Părul stă perfect, nu se încurcă și se aranjează mai ușor cu cât este mai moale și mai mătăsos. Poate că ai încercat deja o groază de șampoane și balsamuri, dar rezultatul nu este prea încântător.

Multe persoane consideră că excesul de șampon ajută la menținerea părului fin și mătăsos, dar de fapt acesta este unul dintre motivele principale pentru care părul se usucă, pierzând din grăsimile sale naturale.

Deci, cum putem recupera din grăsimile pierdute? Ce putem face ca să avem părul moale și mătăsos? Dacă vrei să știi cum poți avea părul mătăsos în mod natural, iată câteva trucuri care te pot ajuta!

Bere

Berea hrănește părul în mod natural și acționează ca un adevărat tonic pentru păr. Ea face părul mai moale și îi mărește volumul, dacă este folosită în mod regulat.

Spală părul cu șamponul tău obișnuit. Apoi masează părul cu bere,  de la rădăcină până la vârfuri, cu mișcări circulare. Mai lasă pe păr timp de 5-10 minute apoi clătește cu apă simplă. Încearcă o dată pe săptămână, timp de câteva săptămâni, pentru rezultate bune.

Maioneză

Antioxidanții și proteinele conținute în maioneză ajută la obținerea unui păr moale, fin și sănătos.

Ia puțină maioneză proaspătă, în funcție de lungimea părului tău. Aplic-o pe părul umed și acoperă cu o cască de duș. Lasă timp de 30 de minute și clătește cu apă și un șampon ușor. Poți repeta săptămânal pentru rezultate rapide.

Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere ajută la hidratarea părului, acționând ca un balsam, astfel încât părul devine fin, mătăsos și bine hidratat.

Amestecă părți egale de apă și oțet din cidru de mere. După șamponare, toarnă amestecul pe păr și masează pe scalp. Lasă să stea câteva minute înainte de a clăti bine cu apă rece.

Aloe vera și miere

Acest amestec înmoaie părul instantaner. Aloe vera acționează ca un balsam, în timp ce mierea oferă hidratare naturală.

Taie o frunză proaspătă de aloe vera și scoate gelul din ea. Adaugă puțină miere și amestecă bine. Aplică pe păr, ori de câte ori vrei să-ți simți părul mătăsos. Apoi clătește cu apă simplă.

Ulei de cocos

Un masaj cu ulei fierbinte nu numai că înmoaie părul, dar ajută și la îmbunătățirea creșterii acestuia.

Încălzește puțin ulei de cocos și aplică pe păr și pe scalp. Masează pe păr timp de 15 minute și acoperă cu un prosop cald timp de 30 de minute. Apoi clătește cu un șampon ușor. Repetă de două ori pe săptămână pentru rezultate mai bune.

Ouă

Ouăle îmbunătățesc structura firului de păr și hrănesc părul, fiind foarte bogate în proteine.

Ai nevoie de 1 ou întreg, 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de miere. Toate ingredientele se bat împreună, pentru a obține un amestec omogen. Aplică această mască pe scalp și pe păr. După ce scalpul și părul sunt complet acoperite, așteaptă 30 de minute. Pune o cască de duș pe cap. Apoi spală părul cu apă rece și un șampon cu conținut scăzut de sulfați.

Banană

Bananele conțin grăsimi și ingrediente hidratante naturale, care ajută la hrănirea părului. Folosind banane, părul tău va fi bine hidratat și nu se va mai electriza.

Ai nevoie de 1 banană coaptă si 2-3 lingurițe de miere. Zdrobește banana coaptă și adaugă mierea. Amestecă pentru a obține o pastă pe care o folosești ca o mască de păr. Șamponează părul după o jumătate de oră. Aplică această mască cu banană pentru a obține rezultate mai bune și mai rapide.

Câteva trucuri ca să eviți uscarea prea tare a părului

  • evită tratamentele chimice
  • evită uscarea viguroasă a părului cu prosopul
  • evită folosirea agenților pe bază de căldură
  • nu folosi apă fierbinte pentru spălarea părului
  • nu șampona părul prea des. Dacă îl speli în fiecare zi, va pierde mai repede grăsimile sale naturale esențiale
  • tunde vârfurile despicate pentru ca acestea să nu afecteze tot părul
  • alege produsele de păr în funcție de tipul tău de ten
  • protejează părul de soare și de poluarea din mediul înconjurător.
error

Like dacă îți place blogul meu