Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 6, 2018

Păr mătăsos folosind uleiuri naturale

Păr mătăsos folosind uleiuri naturale

Părul mătăsos  nu ai nevoie să-l aranjezi prea mult, el se așează și arată foarte bine, fiind și un semn de sănătate. Pe de altă parte, părul încâlcit are un aspect neplăcut și deteriorat.

De la mătreață până la folosirea excesivă a  instrumentelor de coafat, sunt sute de factori care pot afecta textura șuvițelor de păr. Iar îngrijirea părului care are tendința de încâlcire nu este deloc simplă. Acest tip de păr nu este numai greu de îngrijit, dar el are și tendința de a se rupe ușor.

Din fericire, aceste probleme pot fi tratate, iar textura părului mult îmbunătățită. Tot ce ai nevoie este să incluzi unul dintre uleiurile de mai jos în rutina ta de îngrijire a părului. Pe oricare dintre uleiuri l-ai alege, proprietățile lor hidratante pot face ca încâlcirea părului să aparțină trecutului.

Află mai multe despre aceste uleiuri și cele mai bune moduri în care să le folosești pentru a avea un păr mătăsos.

1. Uleiul de Argan

Uleiul de Argan poate acționa ca un balsam fără clătire și te ajută să obții acel bucle fine pe care ți le dorești.

Cum folosești: Toarnă puțin ulei de argan în palme. Aplică pe tot părul, puțin umed. Lasă-l pe păr pentru tot restul zilei. Încearcă această metodă de cel puțin două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

2. Uleiul de Cocos

Versatilul ulei de cocos este îmbogățit cu acizi grași care îmblânzește părul și face buclele fine.

Cum foloseșți: Pune la microunde puțin ulei de cocos timp de 40-50 de secunde. Aplică uleiul pe păr și lasă-l peste noapte. Clătește a doua zi dimineață. Repetă de 2-3 ori pe săptămână pentru rezultate cât mai rapide.

3. Ulei de Avocado

Plin de antioxidanți puternici, uleiul de avocado este de mare ajutor pentru a obține plete moi și fine.

Cum folosești: Amestecă câteva picături de ulei de avocado cu 1 linguriță de ulei de măsline și masează scalpul cu acesta. Clătește părul a doua zi dimineață. Repetă de 2-3 ori pe lună pentru a obține rezultatele dorite.

4. Ulei de Jojoba

O întruchipare a proprietății de hrănire a părului, uleiul de jojoba poate face minuni asupra stării părului tău.

Cum folosești: Amestecă 4-5 picături de ulei de jojoba cu balsamul tău de păr obișnuit. Astfel, părul va fi moale și ușor de aranjat pe tot parcursul zilei. Pentru cele mai bune rezultate, folosește acest amestec de cel puțin două ori pe săptămână.

5. Ulei de Migdale

Uleiul de migdale oferă beneficii semnificative pentru persoanele cu părul fragil și degradat.

Cum folosești: Stropește scalpul cu acest ulei. Masează cu vârful degetelor și lasă uleiul să pătrundă bine în scalp timp de 2-3 ore. Clătește. Folosește această metodă de cel puțin două ori pe săptămână, iar rezultatele vor fi grozave.

6. Ulei de Rozmarin

Uleiul de rozmarin este incredibil de eficient pentru înmuierea texturii părului.

Cum folosești: Amestecă 4-5 picături de ulei de rozmarin și 1 linguriță de ulei de cocos. Aplică amestecul pe păr și lasă-l să acționeze timp de 40 de minute. Spală apoi părul cu șampon și apoi cu un balsam fără clătire. Folosirea săptămânală poate aduce rezultate grozave.

7. Ulei de Măsline

Uleiul de măsline are calitatea de a hidrata scalpul, fiind și un excelent remediu pentru un păr mătăsos.

Cum folosești: Ia 2-3 lingurițe de ulei de măsline și aplică uniform pe toată suprafața scalpului. Permite uleiului să stea timp de 3-4 ore înainte de a clăti. Repetă această metodă de cel puțin două ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite.

8. Vitamina E uleioasă

Vitamina E conține nutrienți care pot stimula sănătatea părului și îmbunătăți semnificativ textura acestuia. Folosirea acetui ulei te ajută să obții un păr care nu se electrizează, cu bucle fine.

Cum folosești: Scoate uleiul din cel puțin 2 capsule de Vitamina E. Masează tot scalpul cu el și lasă-l pe păr peste noapte. Dimineața, clătește cu șamponul tău favorit. Încearcă această metodă de 2-3 ori pe săptămână pentru bucle super mătăsoase.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: