Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 14, 2018

Păr strălucitor cu aceste măști naturale extrem de simple

Păr strălucitor cu aceste măști naturale extrem de simple

Părul fin, mătăsos, care nu se electrizează este de multe ori un vis. E vorba de părul ideal cu care puține dintre noi se pot lăuda. Unele dintre factorii care afectează părul sunt stresul și tensiunea lumii moderne, precum și poluarea din orașe.

Tratamentele părului deteriorat sunt foarte costisitoare și conțin multe elemente chimice anorganice, care pot face mai mult rău decât bine. Drept rezultat, poți rămâne și cu banii cheltuiți și cu deteriorări permanente ale părului.

Poți preveni toate acestea foarte simplu, aplicând aceste măști naturale foarte simple, cu ingrediente care se găsesc în orice bucătărie. Ce mai aștepți? Încearcă-le și dă părului tău îngrijirea de care are nevoie.

1. Masca cu iaurt

Pentru aceasta, masează ușor scalpul folosind două linguri cu iaurt. Lasă așa timp de aproximativ 15 – 20 de minute apoi clătește cu șamponul tău obișnuit.

Pentru că mirosul de iaurt este destul de puternic, există riscul ca mirosul să rămână în păr pentru ceva timp. Pentru a preveni acest lucru, dă-te cu șampon de două ori și clătește cu apă caldă. Astfel vei avea șuvițele lucioase și fine, fără mirosul nedorit.

2. Masca cu miere

Ai nevoie de trei linguri de miere, care se amestecă cu o jumătate de linguriță de ulei de rici și o linguriță de ulei de migdale. După ce ai amestecat bine, aplică pe păr, folosind o pensulă. Lasă să stea 20 până la 30 de minute, apoi clătește cu apă caldă.

Ca să fii sigură că părul nu rămâne lipicios, aplică și un șampon după acest tratament. Eventual continuă și cu un balsam.

3. Masca cu ovăz

Tot ce ai de făcut este să amesteci puțin lapte rece, ulei de migdale și o lingură de ovăz, până obții o pastă consistentă. Masează ușor scalpul cu această pastă și lasă să stea timp de 10 – 15 minute. Poți clăti apoi cu apă călduță.

Aplicând această mască vei obține acele bucle care nu se electrizează și un scalp fără mâncărimi.

4. Masca cu ou

Părul tău poate primi o porție de nutrienți din ou în fiecare zi. Bate două ouă într-un bol și apoi adaugă o ceașcă de lapte, o linguriță de ulei de măsline și puțin suc de lămâie, și asigură-te că toate ingredientele sunt bine amestecate. Aplică totul pe păr și lasă să stea timp de 15 – 20 de minute înainte de a clăti cu apă rece.

5. Masca cu avocado

Zdrobește o lingură de pulpă de avocado și amestecă cu o linguriță de ulei de mgidale. Adaugă aproximativ o jumătate de ceașcă de apă și apoi aplică pe păr. Clătește masca, după ce a stat pe păr minim o jumătate de oră.

Masca cu avocado hidratează părul și îi dă acel aspect lucios, mult dorit.

6. Masca cu ulei de ricin

Adaugă trei linguri de ulei de ricin și două linguri de ulei de măsline într-un bol. Apoi adaugă și o lingură de țuică. Ai grijă să amesteci bine cele trei ingrediente, înainte de a aplica pe păr. Începe să aplici amestecul pe păr, începând de la vârfuri spre rădăcini și nu invers. Lasă să stea timp de 20 – 30 de minute, apoi clătește folosind un șampon ușor.

7. Masca cu ulei de cocos

Pentru aceasta, trebuie doar să amesteci o lingură de ulei de cocos cu ulei de migdale. Ai grijă să amesteci bine cele două uleiuri de densități diferite. Aplică amestecul pe păr și lasă-l să stea timp de 15 – 20 de minute. Apoi clătește cu apă rece și șamponul pe care-l folosești în mod obișnuit.

8. Masca cu banane

Părul tău va iubi această mască. Zdrobește două banane decojite și apoi amestecă cu câte o lingură de lapte de cocos, ulei rafinat și miere. Masează ușor scalpul cu această pastă. După 5 – 10 minute, clătește cu apă rece.

Vei fi surprinsă de părul super mătăsos pe care îl vei avea.

9. Masca cu căpșune

Pune la blender o mână de căpșune proaspete. Apoi adaugă o linguriță de ulei de migdale. Aplică pe scalp și lasă-l să stea timp de aproape o oră. Apoi clătește cu apă rece și continuă cu un șampon.

Cu această mască, părul tău va mirosi foarte bine și va rămâne lucios și strălucitor zile în șir.

10. Masca cu ceai verde

Este o mască foarte simplu de preparat. Se separă gălbenușul unui ou de albuș, care se bate până se obține o spumă. Apoi adaugi 2 linguri de ceai verde și, cu ajutorul unei pensule, aplică amestecul pe păr. După o jumătate de oră, poți clăti cu apă rece.

Aplică această mască și te vei bucura de bucle fine, strălucitoare, care nu se electrizează.

error

Like dacă îți place blogul meu