Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 17, 2019

Pedichiura cu ciocolată: cum se poate face acasă și care îi sunt beneficiile

Pedichiura cu ciocolată: cum se poate face acasă și care îi sunt beneficiile

Un tratament relaxant aplicat picioarelor tale este absolut necesar, măcar din când în când. O pedichiură nu doar relaxează picioarele, dar le menține curate și sănătoase. Iar când această pedichiură include și ciocolată, totul devine o încântare!

Ciocolata este astăzi utilizată în foarte multe tratamente de înfrumusețare, inclusiv pentru pedichiură. Dacă ai visat vreodată să te scufunzi în ciocolată, acum ai șansa ca visul tău să devină realitate! Mai ales că o poți face chiar în confortul casei tale!

Ciocolata are multe proprietăți benefice pentru piele, conferindu-ți picioare fine și suple. În plus, serotonina și dopamina prezente în ciocolată fac minuni în menținerea stării de spirit și pentru relaxare.

Cum se poate face acasă pedichiura cu ciocolată?

Ai nevoie de:

 • 4 ½ cești de ciocolată topită
 • un lighean cu apă caldă
 • 1 linguriță sare Epsom
 • 1 lingură de miere
 • 2 linguri zahăr granulat
 • ¼ linguriță pudră de cacao
 • 4-5 picături ulei de migdale
 • 2 cești de lapte
 • un prosop
 • diluant pentru ojă
 • forfecuță de unghii
 • pilă de unghii
 • lac de unghii
 • scrub pentru picioare
 • hidratant

Pașii de urmat:

 1. Pregătirea picioarelor și a unghiilor – Primul pas este de pregătire, iar acesta include spălarea și uscarea, îndepărtarea ojei, tăierea unghiilor dacă sunt lungi și pilirea acestora pentru a le da forma dorită.
 2. Înmuierea în apă caldă – Picioarele se înmoaie în apă caldă pentru ca pielea să devină cât mai moale. În ligheanul cu apa caldă se adaugă sarea Epsom și se amestecă. Se mențin picioarele în apă timp de 15-20 de minute, apoi se usucă cu un prosop.
 3. Tratamentul cu ciocolată – Acum e momentul pentru înmuierea relaxantă în ciocolată. Se pune ciocolata topită într-un lighean. Se adaugă puțin lapte pentru a se obține o pastă cremoasă. Se înmoaie picioarele în acest amestec sau se pot unge picioarele cu el. Lasă-ți picioarele să se bucure de toată bunătatea ciocolatei, timp de 20 de minute. Apoi se clătesc picioarele și se usucă.
 4. Scrub cu ciocolată și zahăr – Acesta va îndepărta celulele moarte ale pielii de pe picioare și ajută la hrănirea pielii. Zahărul se pune într-un bol, se adaugă mierea și pudra de cacao și se amestecă bine. Apoi se adaugă câteva picături de ulei de migdale și se amestecă, obținându-se un scrub de casă. Se poate folosi ulei de cocos în loc de ulei de migdale. Cu acest amestec se freacă ușor picicoarele, cu mișcari ciruclare, timp de 5-10 minute. La final se șterg picioarele, se căltesc cu apă rece și se usucă.
 5. Hidratarea – Se aplică o cantitate generoasă de cremă hidratantă pe picioare. Așteaptă să pătrundă bine în piele. La final poți să te dai cu oja dorită.

Beneficiile pedichiurii cu ciocolată

Hidratează pielea: Efectul principal al acestui spa pentru picioare este hidratarea. Iar asta pentru că ciocolata hidratează pielea, mierea este un umectant natural care menține umiditatea în piele, iar uleiul de migdale este și el un foarte bun hidratant pentru piele.

Îmbunătățește circulația sangvină: Ciocolata ajută la îmbunătățirea circlației sagvine, hrănind pielea și făcând-o moale și fină.

Repară și întinerește pielea: Ciocolata are calități antioxidante, care facilitează producția de colagen și îmbunătățește elasticitatea pielii. Ea protejează pielea de deteriorările provocate de radicalii liberi. Zahărul este un exfoliant natural, care îndepărtează celulele moarte ale pielii și impuritățil, dând un refresh pielii.

Tratază degradările provocate de soare și bronzul: Ciocolata conține flavonoide, care protejează pielea de radiațiile UV dăunătoare. Acest stil de pedichiură este eficientă și în îndepărtarea bronzului de pe piele.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: