Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 1, 2022

Piele de mătase și păr superb folosind miere cristalizată

Piele de mătase și păr superb folosind miere cristalizată

Folosește mierea cristalizată în rutina ta zilnică de frumusețe și vei obține efecte deosebite.
Poți să adaugi pur și simplu mierea cristalizată în apa de baie, sau poți să o folosești ca mască de față sau ca balsam pentru păr. Rezultatul? Vei avea o piele ca de mătase și un păr superb.
 
Să vedem câteva metode concrete de folosire ale mierii cristalizate:
 
1. Mască de față pentru refacerea tenului după o noapte nedormită
 
Cum procedezi: Masează-ți tenul după ce l-ai curățat foarte bine, cu două lingurițe de miere cristalizată. Lasă mierea să-și facă efectul asupra pielii tale timp de 15-20 minute. Poți să te relaxezi în acest timp în cada cu apă caldă. La final, curăță tenul cu apă curată și puțin călduță. Semnele nopții nedormite vor dispărea ca prin farmec. 
 
2. Mască de față pentru piele fină
 
În zilele în care ești liberă și le petreci acasă, încearcă o mască de față cu miere cristalizată. În prealabil trebuie să-ți cureți fața și gâtul cu un lapte demachiant și apoi cu apă și săpun. Ia o linguriță de miere cristalizată, amestec-o cu câteva picături de apă și apoi întinde-o pe obraz. Când fața este acoperită cu miere, masează bine pasta de miere pentru a pătrunde cât mai adânc în piele. După o oră, spală-te cu apă călduță. Tenul tău va fi moale și fin ca o petală de trandafir. Sărurile minerale și vitaminele pe care le conține mierea au un efect energizant excepțional asupra pielii, pe care o hrănesc și în care dinamizează eliminarea toxinelor.
 
3.  Scrub pentru față și corp
 
Aplică mierea cristalizată natural pe buzele uscate sau pe pielea uscată de pe coate, genunchi sau călcâie. Ea îți va hidrata pielea până în profunzime și o va lăsa netedă și catifelată. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute și apoi clătește-te cu apă călduță.
 
4. Balsam pentru păr
 
Enzimele și nutrienții din miere dau strălucire părului, fără să-l îngreuneze. Amestecă o lingură de miere cu două linguri de ulei de nucă de cocos. Aplică-l pe părul umed, cam pe două treimi din lungimea firului de păr, începând de la vârfuri. Lasă amestecul să acționeze timp de 20 de minute și apoi clătește bine.
 
5. Evidențiator pentru păr
 
Enzima gluco-oxidaza din miere eliberează lent peroxid de hidrogen, un ingredient cunoscut pentru calitatea sa de a decolora părul. Amestecă trei linguri de miere cu două linguri de apă. Aplică pe părul curat, umed și lasă să acționeze timp de o oră. Clătește bine. Repetă procedeul săptămânal pentru rezultate deosebite.
error

Like dacă îți place blogul meu