Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2020

Pregătirea tenului pentru sezonul rece! Doar cu ingrediente naturale din bucătărie

Pregătirea tenului pentru sezonul rece! Doar cu ingrediente naturale din bucătărie

Sezonul rece este mai aproape decât crezi. Urmează o perioadă în care vremea afectează mult aspectului tenului, conducând la apariția a numeroase probleme.

Uscăciunea și aerul rece pur și simplu extrage umiditatea din piele, lăsând-o uscată și scuamoasă, cu senzația de disconfort aferentă. Tenul capătă un aspect tern și obosit, dacă nu încerci să faci ceva în această direcție. Cea mai bună idee este să previi toate aceste probleme, folosind doar ingrediente naturale, pe care le găsești ușor în bucătărie.

Iată și câteva idei de măști naturale, care asigură tenului tău hidratarea de care are nevoie!

1. Aloe Vera și ulei de migdale

Poți obține plusul de hidratare de care ai nevoie folosind aceste două ingrediente, care au calități emoliente, menținând tenul bine hidratat și sănătos. Având și calități antiseptice, antiiinflamatorii și antibacteriene, masca cu aloe vera și ulei de migdale repairă orice degradări ale pielii.

Ai nevoie de:

  • o lingură gel de aloe vera
  • 8-10 picături de ulei de migdale

Amestecă aceste ingrediente într-un bol, apoi aplică pe față, masând ca să intre bine în piele, timp de 15-20 de minute. Apoi clătește cu apă simplă. Folosește remediul de 2-3 ori pe săptămână, pentru cele mai bune rezultate.

2. Smântână și miere

Acidul lactic din smântână este un foarte bun exfoliant pentru piele. El îndepărtează pielea moartă și orice acumulări de pe piele, asigurând în același timp și hidratarea de care aceasta are nevoie.

Mierea are calități emoliente, ajutând pielea să-și mențină hidratarea și stimulând procesul de reînteinerire a pielii.

AI nevoie de:

  • o lingură de smântână
  • o lingură de miere

Amestecă ingredientele într-un bol, apoi aplică pe față. Lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește cu apă călduță. Folosește remediul de 1-2 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

3. Iaurt și albuș de ou

Această mască pregătește tenul pentru vremea rece. Acidul lactic din iaurt exfoliază pielea și îi dă moliciune și suplețe. Fiind bogat în proteine și având un conținut ridicat de apă, albușul de ou are calități astringente, întărind porii și lăsând pielea fermă și cu aspect tânăr.

AI nevoie de:

  • două linguri de iaurt
  • un albuș de ou

Separă albușul de ou într-un bol. Adaugă iaurtul și amestecă bine. Aplică masca pe față și pe gât. Menține 15 minute, apoi șterge cu un șervețel și clătește cu apă caldă. Folosește remediul o dată pe săptămână pentru rezultate bune.

4. Banană și lapte

Dacă ți se pare că tenul tău  a devenit cam tern iar pielea este uscată, combinația de banană și lapte îți vine în ajutor. Banana este un foarte bun hidratant, care ajută și la îmbunătățirea elasticității pielii și a asepctului acestuia. Laptele are efect exfoliant, fără să extragă umiditatea din piele.

AI nevoie de:

  • o banană coaptă
  • o lingură de lapte

Zdrobește pulpa de banană într–un bol, adaugă laptele și amestecă bine, pentru a obține o pastă fină, fără cocoloașe. Aplică pasta pe față și menține 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Folosește remediul de 1-2 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

 

error

Like dacă îți place blogul meu