Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 18, 2018

Prepară singură: apă de față naturală

Prepară singură: apă de față naturală

Curățarea este prima și cea mai importantă parte a rutinei de îngrijire a pielii. Ea ajută la îndepărtarea prafului, bacteriilor, impurităților de orice fel, etc., care dau un aspect tern și nesănătos tenului. Alături de exfoliere, tonifiere și hidratare, reprezintă unul dintre cei patru pași, esențiali pentru o piele sănătoasă.

În etapa de curățare se îndepărtează impuritățile care altfel, prin exfoliere, nu pot fi eliminate. Curățarea ajută la strângerea porilor și menținerea echilibrului pH al pielii.

Pe lângă numeroasele variante de apă de față care se găsesc de cumpărat, opțiunea de pregătire acasă a uneia naturale, mai puțin dăunătoare și costisitoare, este foarte atractivă. Iată câteva rețete ușoare de apă de față.

Apă de față cu ulei de cocos

Uleiul de cocos ajută la menținerea umidității în piele, îndepărtând impuritățile acumulate și excesul de sebum de pe piele.

Să vedem cum se prepară apa de față cu ulei de cocos. Mai întâi, aplică câteva picături de ulei de cocos virgin peste tot pe față și masează ușor, cu mișcări circulare, timp de 30 de secunde. Apoi înmoaie un prosop în apă caldă și acoperă fața cu el. Aceasta ajută la deschiderea porilor, pentru a scăpa de orice impurități. Scoate prosopul după 15-30 de secunde și șterge excesul de grăsimi de pe față. Nu spăla fața cu apă.

Apa de față cu lămâie și miere

Lămâile au proprietăți acidice, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și reface noile celule ale pielii. Mierea este cunoscută pentru capacitatea de hidratare și menținerea umidității în piele.

Tot ce ai nevoie pentru această apă de față simplă și eficientă sunt 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors și 2 lingurițe de miere naturală. Aceste ingrediente se amestecă într-un bol. Se aplică în strat subțire și uniform pe față și se masează ușor, cu mișcări circulare, timp de câteva secunde. Așteaptă să se usuce, apoi clătește cu apă caldă.

Apa de față cu aloe vera

Aloe vera este un remediu cunoscut pentru aproapte toate problemele de frumusețe. El poate fi adăugat în apa de față, pentru a avea un ten strălucitor.

Ingredientele necesare pentru această apă de față cu aloe vera sunt ¼ ceașcă de gel de aloe vera, 2 linguri apă de trandafiri, 2 linguri ulei de migdale, 5-10 picături ulei de lavendă, 1 capsula vitamina E uleioasă. Toate ingredientele se amestecă într-o sticluță care se poate închide. Se aplică amestecul pe fața umedă și se masează timp de câteva secunde. Se folosește ori de câte ori e nevoie, cu condiția să agiți sticluța înainte de utilizare.

Apă de față cu ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai acționează foarte bine pe pielea cu predispoziție la acnee. El are calități antifungice care previn apariția erupțiilor.

Ai nevoie pentru această apă de față de ¼ ceașcă ulei de ricin, ½ ceașcă ulei de semințe de struguri, ¼ ceașcă ulei de jojoba și 15 picături ulei esențial. Toate ingredientele se amestecă și se păstrează într-un borcan. Se aplică puțin pe față și se masează ușor, cu mișcări circulare, timp de câteva minute. Se acoperă apoi fața cu un prosop înmuiat în apă caldă. După ce s-a răcit, se șterge fața cu un prosop curat.

Apa de față cu lapte și miere

Dacă ai tenul sensibil, este cea mai bună apă de față pentru tine. Folosește-o și tenul tău va arăta mai strălucitor.

Pune 1 linguriță de miere și 2 lingurițe de lapte într-un bol. Se amestecă și se aplică în strat subțire pe față. Masează timp de 2-3 minute, apoi clătește cu apă caldă. Poate fi folosită zilnic, pentru a îmbunătăți aspectul general al tenului.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: