Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 29, 2020

Prepară singură: Cremă de noapte cu aloe vera ca să te răsfeți în fiecare seară

Prepară singură: Cremă de noapte cu aloe vera ca să te răsfeți în fiecare seară

Știi deja că pielea se regenerează și întinerește în timpul somnului. De aceea se recomandă opt ore de somn neîntrerupt în fiecare noapte. Acest interval îi acordă pielii timpul necesar pentru a se vindeca și a se recupera.

Cremele de noapte sunt o necesitate în zilele noastre, pielea noastră fiind extrem de obosită în urma expunerii zilnice la diferitele elemente dăunătoare, precum: căldura excesivă, raze UV, poluare și alte elemente toxice din mediu. Utilizarea regulată a unei creme de noapte îmbunătățește mult aspectul tenului.

Cu toate acestea, cremele de noapte conțin multe elemente chimice, sunt costisitoare, iar uneori nu se potrivesc tipului tău de ten. O alternativă foarte bună sunt cremele de noapte preparate acasă, la fel de eficiente, dar mult mai puțin dăunătoare pielii. În special pentru persoanele cu tenul predispus la acnee, este esențial ca cremele aplicate să fie cât mai naturale.

Mai ales în această situație, cea mai bună alegere este crema de noapte cu aloe vera, care împiedică apariția erupțiilor și a acneei. Și pentru persoanele cu tenul gras, aloe vera este foarte bună, pentru că îndepărtează excesul de grăsimi de pe față și curăță porii.

Crema de noapte pe bază de aloe vera

Ingrediente:

 • 2 linguri de aloe vera
 • o linguriță de ulei de lavandă
 • o linguriță de ulei de ciuboțica cucului

Cum se prepară crema de noapte cu aloe vera

 • Extrage gelul proaspăt dintr-o frunză de aloe vera. Eventual se poate folosi și gel gata preparat.
 • Adaugă uleiul de lavandă în gelul de aloe vera.
 • Apoi adaugă și uleiul de ciuboțica cucului. Amestecă totul foarte bine.
 • Crema astfel preparată se poate păstra într-un borcan sau o cutie cu capac.
 • Folosește în fiecare seară înainte de culcare.
 • Se păstrează la frigider, deoarece nu are conservanți adăugați.

Rezultatul folosirii regulate a acestei creme cu aloe vera este un ten fără roșeață, fără pete, o piele suplă și moale.

Beneficiile Aloei Vera pentru piele

Aloe vera este denumită „planta imortalității” tocmai pentru că, dacă este folosită regulat, face minuni pentru piele, menținând-o tânără și proaspătă.

 • Aloe vera a fost folosită dintotdeauna pentru vindecarea rănilor și a cicatricilor
 • Aloe Vera vindecă și tratează acneea. Sunt doi hormoni prezenți în gelul de aloe vera – giberelina și auxina, care sunt antiinflamatorii prin natura lor, acționând în sensul reducerii oricăror forme de inflamație de la nivelul pielii. Giberelina funcționează și ca hormon de creștere, stimulând creșterea noilor celule ale pielii, iar astfel pielea se vindecă mai rapid.
 • Aloe vera reduce blisterele și mâncărimea. Are un efect calmant și reduce inflamațiile de pe piele. Aloe vera este foarte utilizată în medicina ayurvedică pentru vindecarea bolilor cronice ale pielii precum acneea, eczema și psoriazisul.
 • Aloe vera este antiseptică și antibacteriană, astfel încât împiedică apariția acneei. Funcționează și ca un toner natural, care poate strânge porii, împiedicând reziduurile și praful să se acumuleze.
 • Aloe vera încetinește procesul de îmbătrânire al pielii. Ea conține beta caroten, vitamina C și vitamina E. Acestea îmbunătățesc fermitatea pielii și o mențin bine hidratată. Pielea își pierde mai greu elasticitatea, datorită efectului benefic al aloei vera.
 • Gelul de aloe vera este foarte eficient în vindecarea urmelor de întindere a pielii.
 • Aloe vera are puterea de hidratare a pielii, fără să o îngrașe; de aceea este foarte potrivită pentru persoanele cu tenul gras. Pentru persoanele care folosesc machiajul mineral, aloe vera previne uscarea pielii, acționând ca un hidratant natural.
 • Aloe vera repară deteriorările provocate de soare, arsurile solare și expunerea la radiațiile UV. Proprietățile antioxidante ale aloei vera ajută pielea să se vindece rapid.
 • Aloe vera este cunoscută pentru capacitatea sa de a inversa semnele de îmbătrânire. Elementele sale hidratante determină creșterea producției de colagen și alungă ridurile. Prezența antioxidanților din aloe vera protejează pielea de deteriorările provocate de radicalii liberi.

În locul cremelor de noapte costisitoare, folosește această cremă cu aloe vera pe care o poți prepara tu singură acasă. Nu este deloc greu și poate fi folosită în fiecare seară, astfel încât să te trezești dimineața cu o piele perfectă și strălucitoare.

error

Like dacă îți place blogul meu