Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 29, 2018

Prepară singură: Toner pentru ten strălucitor

Prepară singură: Toner pentru ten strălucitor

Tonifierea este o parte esențială a rutinei de îngrijire a tenului. Cu siguranță ai auzit acest termen, dar încă nu i-ai conștientizat cu adevărat importanța. Exfolierea, curățarea, tonifierea și hidratarea sunt cei patru pași de bază, esențiali pentru menținerea sănătății pielii. De multe ori însă, tonifierea nu primește atenția cuvenită.

Practic, prin tonifiere se realizează curățarea pielii prin îndepărtarea excesului de murdărie, pe care cleanserul nu a reușit sa o facă. El ajută la menținerea echilibrului pH al pielii, prin strângerea porilor și pregătirea pielii pentru etapa următoare, hidratarea.

Sunt nenumărate tonere pe care le poți cumpăra, dar dacă ești adepta stilului natural, de ce să nu încerci să prepari unul chiar tu? Vezi mai jos câteva rețete de tonere din ingrediente naturale, necostisitoare și foarte simple.

Toner pentru ten din frunze de mentă

Ingrediente:

 • câteva frunze proaspete de mentă
 • o ceașcă și jumătate de apă

Metoda

Frunzele de mentă se pun la fiert în apă. Ai grijă să pui un capac în timp ce fierbe. Lasă să se răcească. Apoi strecoară soluția și pune-o într-o sticlă de plastic, pe care o poți folosi oricând dorești. Se poate păstra la frigider cel puțin o săptămână.

Oțet din cidru de mere

Ingrediente

 • 1 lingură de oțet din cudru de mere
 • apă

Metoda

Diluează 1 lingură de oțet din cidru de mere cu apă. Înmoaie un bețișor cu vată în oțet și aplică pe față, apoi clătește. Poți folosi oțetul și pe post de demachiant, deoarece curăță fața, eliminând toate reziduurile.

Toner pentru ten din aloe vera

Aloe vera este dintotdeauna un remediu foarte bun pentru multe probleme de frumusețe. Ea merge bine și ca toner.

Ingrediente

 • 1 frunză proaspătă de aloe vera
 • apă

Metoda

Taie o frunză proaspătă de aloe vera și stoarce-o, pentru a extrage gelul. Poți folosi și gel gata preparat de aloe vera, dacă nu ai frunze proaspete. Diluează cu apă 2 linguri de gel de aloe vera gel, pentru a obține consistența unei soluții. Se păstrează într-o sticlă cu pulverizator și folosi ori de câte ori ai nevoie.

Toner cu castravete

Ingrediente

 • 1 castravete
 • apă

Metoda

Un castravete mic se taie felii. Împreună cu o ceașcă de apă, castravetele feliat se pune la fiert 8-10 minute, cu capac. Se lasă să se răcească, apoi se strecoară într-o sticlă cu pulverizator. Se păstrează la frigider, până la 7 zile.

Gheața

Gheața este unul dintre cele mai eficiente și rezonabile tonere.

Ingrediente

 • 2-3 cuburi de gheață
 • o batistă sau prosop

Metoda

Cuburile de gheață se învelesc în batista, cu care se freacă fața și gâtul. Gheața stimulează circulația sangvină și ajută la tonifierea pielii. Ai grijă să nu aplici gheața direct pe piele, pentru că ar putea răni pielea sensibilă. Poți folosi acest remediu o dată pe zi pentru întinerirea pielii.

Suc de lămâie

După cum știi, sucul de lămâie are proprietatea de curățare a pielii, îmbunătățind și tonusul acesteia.

Ingrediente

 • 2 linguri de suc de lămâie
 • apă

Metoda

Cele 2 linguri de suc de lămâie se pun într-un bol și se dilează cu puțină apă, pentru a obține o soluție subțire. Înmoaie un tampon cu vată în soluție și aplică pe față și pe gât. Așteaptă 5 minute apoi clătește cu apă simplă.

O altă variantă este să freci fața cu o felie de lămâie, apoi să clătești.

Ceai verde

Ceaiul verde conține antioxidanți, care ajută la menținerea tenului tânăr și proaspăt.

Ingrediente

 • ceai verde

Metoda

Prepară o ceașcă de ceai verde și lasă-l să se răcească. Poți aplica pe față după fiecare spălare. Folosește zilnic ceai verde și tenul tău va arăta proaspăt, iar ridurile se vor estompa.

error

Like dacă îți place blogul meu