Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 10, 2020

Profită de beneficiile de frumusețe ale zmeurei și răsfață-te

Profită de beneficiile de frumusețe ale zmeurei și răsfață-te

Mediul în care trăim este mai mult sau mai puțin poluat. Mașinile, praful, transpirația și chiar razele solare tind să distrugă strălucirea naturală a tenului și a părului. Ar trebui ca, măcar o dată pe lună, să ne răsfățăm cu un tratament facial, o curățare și un tratament pentru păr pentru reîntinerirea tenului și a părului.

Desigur, poți face toate acestea la salon, sau poți opta pentru o variantă naturală, întotdeauna cea mai bună soluție de îngrijire și înfrumusețare. Produsele organice și naturale sunt întotdeauna sigure, nu afectează tenul sau firele de păr.

Fructele, așa cum este zmeura, ajută la întinerirea pielii, fie că sunt consumate, fie că sunt aplicate direct pe piele. Fructele conțin acizi alfa hidroxilici, cu efect grozav pentru piele datorită proprietăților anti-age. Sunt perfecte pentru tenul sensibil și conferă pielii o strălucire naturală.

Zmeura are numeroase beneficii de frumusețe, atât pentru ten cât și pentru păr, pe care ar trebui să le știi:

1. Previne îmbătrânirea

Îmbătrânirea este un proces natural, care nu poate fi oprit, dar poate fi încetinit. Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C și antioxidanți care ajută la reducerea aparenței liniilor fine, ridurilor, decolorării și a petelor de vârstă. Vitamina C stimulează producția de colagen, ajutând la aspectul sănătos și natural al tenului.

2. Protecție solară

Razele solare pot fi dăunătoare pielii. Activitatea antioxidantă a acidului elagic din zmeură protejează pielea de deteriorările pe care le poate provoca soarele, oprind distrugerea colagenului și ajutând la întinerirea tenului.

3. Perfectă pentru tenul sensibil

Zmeura este perfectă pentru tratarea inflamației și a roșeței tenului sensibil datorită proprietăților ei antioxidante și antiinflamatorii. Ajută și la calmarea pielii și tratează diferitele probleme ale pielii.

4. Adaugă strălucire tenului

Prezența antocianinei din zmeură  ajută la obținerea unui ten tânăr și frumos. Îmbunătățește aspectul general al pielii și îi conferă o strălucire naturală. Zmeura are efect astringent și de înfrumusețare.

5. Îmbunătățește sănătatea părului

Consumul zilnic de zmeură este foarte sănătos pentru întreg organismul dar și pentru păr, deoarece conține biotină, un supliment care menține părul sănătos și rezistent.

6. Promovează creșterea părului

Zmeura conține acid folic, care ajută la reducerea căderii părului și promovează creșterea părului. Vitamina C joacă și ea un rol important în creșterea părului și menținerea sănătății scalpului și pevenirea deteriorării părului.

Cum putem folosi zmeura pentru îngrijirea pielii

O mască simplă cu zmeură pentru răsfățul tenului se prepară cu următoarele ingrediente:

  • 6-8 fructe de zmeură.
  • 3 linguri de apă de trandafiri.
  • ¼ ceașcă de miere.

Zmeura se pune la blender și se zdrobește bine. Într-un bol se adaugă sucul de zmeură, apa de trandafiri și mierea. Se amestecă bine.

Se aplică masca pe față și se menține timp de 15-20 minute. Apoi se clătește cu apă rece.

De ce are efect: Zmeura conține vitaminele C, B, E, acid galic și quercetină, foarte benefice pentru piele. Astfel ajută la reîntinerirea pielii și la îmbunătățirea elasticității acesteia. În plus, rezolvă alte probleme ale pielii, încetinește procesul de îmbătrânire și menține tenul moale și fin.

Mierea este un umectant natural, ajutând la hidratarea și înmuierea tenului. Este și un excelent exfoliant, îndepărtând ușor celulele moarte din stratul superior al pielii, descoperind strălucirea naturală a straturilor de dedesubt.

Apa de trandafiri ajută la menținerea echilibrului pH al pielii și controlează producția de sebum. Apa de trandafiri are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea roșeții și a iritațiilor, elimină acneea și vindecă rănile și cicatricile. Fiind un astringent natural, ajută și la tonifierea și hidratarea pielii.

E timpul să te bucuri de extraordinarele beneficii ale zmeurei într-un moment de răsfăț, doar pentru tine!

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: