Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 27, 2015

Proprietatile benefice ale ceaiului de menta pentru sanatate

Proprietatile benefice ale ceaiului de menta pentru sanatate

Proprietăţile benefice ale ceaiului de mentă se pot resimţi mai ales atunci când sistemul imunitar este slăbit, cum ar fi în cazul unor răceli.

Printre proprietăţile benefice ale ceaiului de mentă se numără, de exemplu, faptul că ajută digestia, ameliorează aciditatea gastrică, are efect analgezic, stimulează circulaţia sângelui şi, un lucru pe care aproape toată lumea l-a testat, desfundă căile respiratorii. Ceaiul de mentă stimulează secreţia şi eliminarea bilei.

Proprietăţile benefice ale ceaiului de mentă sunt şi în ceea ce priveşte tratamentele cosmetice. Menta are efect antiseptic, astrigent, antioxidant şi răcoritor ajută tenurile mixte, le curăţă, dezinfectează şi revitalizează. De asemenea, s-au făcut studii care arată proprietăţile benefice ale ceaiului de mentă sunt şi pentru cei care suferă de colon iritabil şi uşurează durerile abdominale. De asemenea, poate ameliora stările de diaree.

Proprietăţile benefice ale ceaiului de mentă sunt şi în curele de slăbire, pentru că dacă este băut regulat poate reduce pofta de mâncare.

Proprietăţile benefice ale ceaiului de mentă pentru sănătate

În ceea ce priveşte contraindicaţiile, ceaiul de mentă nu trebuie consumat în cantităţi mari de cei care suferă de ulcer gastric sau duodeanal. De asemenea, e bine ca ceaiul de mentă să fie băut cu măsură şi nu chiar în fiecare zi pentru că ar putea produce o oarecare dependenţă.

Printre proprietăţile beneficiile ale ceaiului de mentă se mai numără şi faptul că poate reduce refluxul gastroesofagian. Însă trebuie să fiţi atenţi, întrucât ceaiul de mentă poate relaxa prea mult sfincterul dintre esofag şi stomac, acidul gastric poate să ajungă în esofag iar acest lucru ar putea creşte simptomele de arsuri stomacale. Menta e o plantă răcoritoare, foarte aromată, care aduce numeroase beneficii pentru organism. Se spune despre ceaiul de mentă că stimulează sistemul imunitar, întrucât conţine vitamina B, calciu sau fosfor.

Datorită taninurilor, menta are proprietăţi antifermentative, de dezinfectare şi spasmolitice. Aplicată locală, menta poate avea efecte antiseptice şi analgezice. Ceaiul de mentă poate fi de ajutor şi în îngrijirea cavităţii bucale şi să prevină numeroase boli. De asemenea, îndepărtează respiraţia urât mirositoare.

sursa: http://adevarul.ro/

error

Like dacă îți place blogul meu