Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 15, 2018

Reguli de bază în aplicarea machiajului, care să te ajute să nu faci greșeli

Reguli de bază în aplicarea machiajului, care să te ajute să nu faci greșeli

Machiajul poate face sau poate strica modul în care arăți. Este puțin mai dificil, mai ales pentru începătoare. De aceea am pregătit pentru tine o listă de reguli de bază, ca să fii sigură că nu greșești atunci când te machiezi.

Nu trebuie să fii make-up artist ca să obții un machiaj fără cusur. Doar câțiva pași de urmat și machiajul tău va răta perfect. Atenție însă, dacă sari chiar și peste unul dintre acești pași, diferența se va vedea!

1. Fondul de ten

Da: Aplică întotdeauna fondul de ten pe fața curățată, exfoliată, hidratată și dată cu primer. Dacă baza este fină, fondul de ten se aplică foarte bine. Un alt lucru pe care trebuie să-l ții minte este că fondul de ten trebuie să se asorteze liniei maxilarului. Când cumperi fondul de ten, verifică-l întodeauna pe linia maxilarului.

Nu: Nu aplica fondul de ten pe fața nepregătită. Astfel, pe fondul de ten pot apărea cute și va crăpa, datorită lipsei umidității la nivelul feței. Nu asorta fondul de ten cu pielea gâtului. Gâtul este de obicei mai închis la culoare decât pielea feței. Poți să aplici fond de ten și pe gât totuși, pentru a nu apărea un contrast între culoarea pielii de pe gât și cea a feței.

2. Fardul:

Da: Folosește un fard cu până la două nuanțe mai deschis decât fondul de ten pentru zona de sub ochi. Asta iluminează zona și estompează cearcănele și ochii umflați. Când aplici fardul, încearcă să-l aplici sub forma unui triunghi inversat pornind de sub ochi. Apoi, amestecă-l bine, astfel încât să obții o nuanță uniformă.

Nu: Nu aplica fardul sub ochi fără să folosești mai întâi un corector, pentru a nu obține un aspect fad. Pentru cearcăne, folosește un corector de culoarea piersicii sau portocaliu. Dacă ai pielea mai deschisă poți folosi piersica, iar dacă o ai mai închisă, optează pentru portocaliu.

3. Pudra:

Da: Folosește o pudră de fixare pentru zonele predispuse la apariția cutelor, precum zona de sub ochi, colțurile gurii,  nasul și oriunde ai pori lărgiți. Pentru asta, folosește o pudră translucidă incoloră sau cu o ușoară nuanță de galben. Galbenul are efect de iluminare a tenului.

Nu: Nu folosi un fond de ten pudră pentru fixarea machiajului, pentru că poate strica totul.

4. Conturul:

Da: Poți folosi pentru contur o loțiune bronzantă de culoare neutră sau chiar un taupe. Ai grijă însă să fie mat, să arate ca un contur natural.

Nu: Nu folosi un bronzant prea portocaliu sau într-o nuanță prea caldă pentru realizarea conturului. De asemenea, evită bronzantele care conțin particule strălucitoare pentru realizarea conturului.

5. Iluminatorul:

Da: Folosește o cremă iluminatoare lucioasă, cu particule strălucitoare fine pe zonele feței pe care cade lumina în mod natural, precum punctele cele mai înalte ale obrajilor, rădăcina nasului sau fruntea.

Nu: Nu folosi crema iluminatoare pe pomeți. Aceasta poate accentua prea mult porii care se întâmplă să fie în această zonă.

6. Blush-ul:

Da: Folosește un blush în aceeași familie de culoare ca rujul. De exemplu, dacă folosești un ruj roz, folosește și un blush roz, pentru ca aspectul tău să fie unul natural, și nu țipător. Împrăștie blush-ul pe pomeți și apor amestecă-l ascendent.

Nu: Nu aplica blush-ul în sens descendent.

7. Sprâncenele:

Da: Pentru blonde, se recomandă folosire unor produse pentru sprâncene cu două nuanțe mai închise decât nuanța pielii. Pentru brunete și persoanele cu părul închis la culoare, se alege exact invers, cu câteva nuanțe mai deschis decât culoarea părului. Cel mai bine alegi nuanțe de maro sau gri.

Nu: Nu folosi niciodată un produs pentru sprâncene negru.

8. Ochii:

Da: Întotdeauna aplică primer pe pleoape sau un anticearcăn. Astfel, fardul de pleoape va fi mai fin și mai evident, iar machiajul va ține mai mult timp.

Nu: Nu aplica fard de pleoape fără pregătire. Asta îi va da un aspect murdar. Nu folosi o nuanță prea lucioasă.

Sperăm că aceste trucuri să te ajute să obții machiajul perfect pe care ți-l dorești.

error

Like dacă îți place blogul meu