Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 10, 2018

Remedii cu ouă pentru creșterea părului și prevenirea căderii acestuia

Remedii cu ouă pentru creșterea părului și prevenirea căderii acestuia

Cine nu iubește părul lung, sănătos și lucios? Dacă vrei ca părul tău să fie sănătos și să aibă volum, este important să tratezi problemele precum căderea părului și mătreața, imediat ce acestea apar.

Căderea părului se poate datora un factori precum schimbările climatice, calitatea apei, utilizarea excesivă a produselor chimice, a echipamentelor pe bază de căldură, expunerea la soare și uneori datorită dezechilibrului hormonal.

Spre deosebire de nenumăratele produse care se găsesc pe piață, remediile cu ou sunt foarte eficiente pentru prevenirea căderii și pentru stimularea creșterii părului.

Aloe Vera și Ouă

Aloe vera are calități antiinflamatorii, antiseptice și de hidratare, care îmbunătățesc sănătatea scalpului.

Ingrediente:

  • 2 albușuri de ou
  • 2 linguri de gel de aloe vera

Albușurile de ou și gelul proaspăt de aloe vera se bat într-un bol, până se obține spumă fină. Cu un pieptăn se aplică pe păr, șuviță cu șuviță, de la rădăcină până la vârfuri. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi se clătește cu apă rece. Apa caldă este bine de evitat pentru că ouăle s-ar putea să se gătească. Apoi se aplică un balsam.

Henna și Ou

Henna ajută la condiționarea părului, lăsându-l sănătos și strălucitor. Calitățile sale antimicrobiene previn apariția mătreții și a altor infecții ale scalpului.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă pudră de henna
  • 2 linguri semințe de schinduf
  • 1 gălbenuș de ou

Semințele de schinduf se pun la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi dimineață, se pun la blender, pentru a se obține o pastă. Se poate adăuga puțină apă și pudra de henna. Se adaugă și gălbenușul de ou și se amestecă bine. Se aplică pe păr și se păstrează timp de 2 ore. Se acoperă părul cu o cască de duș. Apoi se spală părul cu un șampon ușor și apă rece.

Banană și Ou

Acesta este cel mai bun remediu pentru părul uscat. Fiind o sursă grozavă de potasiu, banana ajută la întărirea scalpului și la stimularea creșterii părului.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 1 banană
  • 1 linguriță ulei de măsline

Banana coaptă se zdrobește pentru a obține o pastă fină. Oul se bate și se adaugă peste banană. La final se adaugă uleiul de măsline  și se amestecă bine toate ingredientele. Se aplică pe păr și se menține timp de 15-20 minute înainte de a clăti cu apă normală. Apoi se aplică un balsam pentru păr.

Ceapă și Ou

Ceapa conține sulf, care are efect în stimularea creșterii părului. Ceapa ajută și la îmunătățirea circulației sangvine, ceea ce previne căderea părului.

Ingrediente:

  • 1 lingură suc de ceapă
  • 2 ouă întregi

Se amestecă sucul de ceapă cu ouăle. Se bate bine până se obține un amestec moale. Se aplică cu un pieptăn și se menține pe păr 30 de minute. Apoi se clătește și se aplică un balsam. Se poate folosi acest remediu o dată pe săptămână.

error

Like dacă îți place blogul meu