Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 15, 2018

Remedii naturale eficiente pentru perfecțiunea tenului

Remedii naturale eficiente pentru perfecțiunea tenului

Știu că îți dorești un ten curat, fără cusur, la fel ca al celebrităților. Dar tenul este supus la numeroase deteriorări provocat de poluare, de razele soarelui, praf și multe altele.

Chiar dacă folosești produse de îngrijire, tenul perfect nu poate fi obținut imediat. Tenul trebuie îngrijit regulat, dacă vrei să arate perfect.

Și ce poate fi mai eficient decât remediile naturale? Iată câteva dintre acestea, ușor de preparat chiar la tine acasă și care nu afectează negativ pielea în niciun fel.

Pentru pielea îmbătrânită

Desigur, procesul de îmbătrânire al pielii nu poate fi stopat, dar cel puțin poate fi întârziat. Poți folosi o mască pe bază de ou pentru un ten cu aspect mai tânăr.

Ingrediente:

  • un ou
  • câteva picături de ulei esențial

Separă albușul de gălbenuș și apoi bate albușul până obții o spumă. Adaugă câteva picături de ulei esențial, după preferință, lavandă, rozmarin, etc. Combină bine ingredientele.

Cu ajutorul unei pensule, aplică un strat din această mască pe față. Las-o să stea timp de 15-20 minute, apoi clătește cu apă rece.

Pentru acnee

Acneea și erupțiile apar de obicei atunci când tenul este prea gras. Încearcă remediul de mai jos pentru a scăpa efectiv de acnee.

Ingrediente:

  • o roșie

Este într-adevăr un remediu foarte simplu pe care merită să-l încerci. Taie o roșie în jumătate. Freacă fața cu una dintre cele două jumătăți și așteaptă 15 minute înainte de a clăti cu apă simplă.

Sau poți da roșia la blender, pentru a obține o pastă, care se aplică apoi pe față. Este la fel de eficient.

Pentru cearcăne

Cauzele apariției cearcănelor sunt variate, de la stres sau lipsă de somn până la dezechilibre hormonale.

Ingrediente:

  • un cartof

După ce decojești cartoful, îl dai la răzătoare. Stoarce cartoful ras pentru a extrage sucul din el. Înmoaie o dischetă în sucul de cartof și pune-o pe ochi timp de 10-15 minute.

Deasemenea, poți masa ochii cu câteva picături de ulei de migdale seara înainte de culcare, fără să clătești până a doua zi dimineață.

Pentru pielea bronzată

Dacă îți place să petreci mult timp afară, în aer liber, șansele ca tenul tău să fie bronzat sunt foarte mari.

Ingrediente:

  • o ceașcă de iaurt
  • câteva picături de suc de lămâie
  • un praf de turmeric

Într-un bol curat se pune iaurtul, sucul de lămâie și turmericul. Amestecă bine toate ingredientele. Aplică un strat din acest amestec pe față și menține-l timp de câteva minute. Apoi clătește cu apă simplă.

error

Like dacă îți place blogul meu