Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 5, 2020

Remedii naturale pentru albirea prematură a părului

Remedii naturale pentru albirea prematură a părului

Albirea prematură a părului reprezintă o preocupare majoră în prezent, mai ales datorită obiceiurilor alimentare nesănătoase, stressului, poluării, etc. Multe persoane încep să aibă fire de păr albe chiar de la douăzeci de ani.

Vederea primului fir de păr alb poate fi experiență neplăcută, acesta fiind asociat în general persoanelor în vârstă. Nu ne place să credem că am îmbătrânit chiar de la douăzeci de ani , nu-i așa?

Sunt multe motive care determină albirea prematură a părului, inclusiv deficiențe nutriționale sau boli cronice precum cele ale tiroidei. Fumatul afectează și el sănătatea părului și a pielii. Încearcă să te lași de fumat și vei observa diferenta foarte repede.

Părul începe să se albească atunci când scade producția de melanină, pigmentul care îi dă culoarea. Aceasta se întâmplă pe măsura înaintării în vârstă, până când se ajunge să se oprească complet.

Iată câteva remedii naturale care pot fi folosite pentru a preveni albirea prematură a părului.

Pudra de amla

1. Pudra de amla

Amla, sau coacăzul indian, este bogat în antioxidanți și vitamina C și este grozav ca remediu anti-age.

Pudra de amla se fierbe în ulei de cocos, până se înnegrește. Se strecoară uleiul, se lasă să se răcorească, iar apoi se masează pe scalp. Se spală părul cu șamponul obișnuit, după ce se lasă peste nopate pentru a-și face efectul.

Tratamentul se repetă o dată pe săptămână, pentru cele mai bune rezultate.

Sucul de ceapă

2. Sucul de ceapă

Ceapa este bogată într-o enzimă numită cataliză, care a fost folosită de secole pentru a preveni albirea prematură a părului. Oamenii pur și simplu se frecau cu foi de ceapă pe scalp, iar asta cu mult înainte de apariția vopselei de păr.

Sucul de ceapă stimulează producția de cataliză din scalp. Pune suc de ceapă pe păr înainte de spălarea propriu-zisă.

Uleiul de cocos

3. Uleiul de cocos

Orice problemă ai avea cu părul, uleiul de cocos este soluția cea mai bună. El pătrunde cel mai bine în piele și oferă nutrienții de care are nevoie părul și scalpul, prevenind albirea înainte de vreme.

Henna

4. Henna

Henna este un colorant natural extraordinar. Nu numai că vopsește părul, dar îl și întărește, îl hrănește și îi dă un aspect fin.

Se amestecă ulei de ricin, suc de lămâie și henna. Dacă pasta obținută este prea groasă, poți adăuga puțină apă ca să o faci puțin mai subțire. Aplică amestecul pe întreaga lungime a firului de păr și lasă-l să acționeze minim două ore înainte de a-l clăti. Pentru rezultate bune, repetă acest tratament o dată pe săptămână.

Ceai negru

5. Ceai negru

Ceaiul negru este o altă metodă foarte simplă de înnegrire a părului, care îi adaugă și strălucire.

Fierbe câteva frunze de ceai în apă și strecoara-le când ceaiul obținut este suficient de închis la culoare. Aplică-l pe păr și lasă-l timp de o oră. Clătește apoi cu șamponul obișnuit. Repetă zilnic pentru rezultate optime.

Cafea

6. Cafea

Alături de ceai, cafeaua este o metodă grozavă de colorare a părului.

Fierbe pudră de cafea în apă și aplică amestecul pe întreaga lungime a firelor de păr. Clătește după o oră. Poți chiar adăuga cafea la clătire, după folosirea șamponului și balsamului.

Ai grijă să strecori bine zațul de cafea înainte, pentru a nu se lipi de păr. Partea bună a acestui tratament este că vei simți mirosul de cafea întreaga zi.

Salvie și rozmarin

7. Salvie și rozmarin

Atât salvia cât și rozmarinul sunt foarte bune pentru prevenirea albirii părului.

Fierbe ambele plante împreună. După ce le iei de pe foc, lasă-le să stea timp de câteva ore. Strecoară lichidul și folosește-l la clătire, după aplicarea șamponului și balsamului. Fă acest lucru de fiecare dată când îți speli părul.

Sper ca aceste trucuri să te ajute să ai părul așa cum ți-l dorești!

error

Like dacă îți place blogul meu