Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 13, 2018

Remedii naturale pentru îngrijirea unghiilor fragile

Remedii naturale pentru îngrijirea unghiilor fragile

La toate ne plac unghiile cu stil. Dar, mai devreme sau mai târziu, unghiile noastre devin fragile și se rup foarte ușor. În acest caz, cum să îțî înfrumusețezi unghiile dacă ele nici măcar nu cresc cum trebuie datorită naturii lor fragile?

Sunt multe motive pentru care unghiile devin fragile, unele mai serioase decât altele. Unghiile fragile pot apărea ca urmare a expunerii exagerate la apă, de exemplu. Dacă obișnuiești să faci dușuri lungi sau speli multe vase, unghiile pot deveni fragile. Poți purta mănuși de protecție atunci când speli vasele și chiar la duș, ca să eviți acest lucru.

Alteori cauzele sunt mai profunde. Probleme de sănătate precum anemia sau hipotiroidismul, pot determina fragilitatea unghiilor. Dar aceste boli sunt însoțite și de alte simptome, precum oboseala sau pierderea în greutate, de aceea se recomandă analizele medicale.

Un alt motiv poate fi o infecție fungică a patului unghiei. Indiferent de motiv, unghiile fragile sunt dificil de îngrijit, cauzează disconfort prin faptul că se ciupesc și se rup fără efort.

De aceea noi vă recomandăm câteva remedii naturale pentru îngrijirea unghiilor fragile.

1. Ulei vegetal

Acest remediu este recomandat persoanelor care au unghiile fragile datorită expunerii prelungite la apă.

Aplică puțin ulei vegetal pe unghii, folosind un tampon din bumbac. Masează ușor unghiile timp de câteva minute. Fă acest lucru zilnic pentru unghii mai puternice și mai lucioase.

2. Untul de Shea

Untul de Shea este extrem de bun pentru unghii și cuticule. El hidratează în profunzime. Se folosește cel mai bine înainte de a-ți face unghiile.

Masează ușor unghiile cu puțin unt de shea. Poți folosi și pentru împingerea cuticulelor. Ai grijă cum faci aceasta, pentru a nu deteriora unghiile sau pielea.

3. Ulei de in

Uleiul de in este foarte bogat în acizi grași omega-3, care sunt foarte benefici pentru unghii.

Masează unghiile cu acest ulei și menține-l pe unghii în timp ce dormi, protejându-l cu o pereche de mănuși. Lasă-l să lucreze pe timp de noapte și clătește a doua zi dimineață cu un săpun ușor. Unghiile tale vor deveni mai rezistente. Folosește o cremă de mâini după spălare.

4. Ulei de cocos

Acesta este cel mai bun tratament pentru unghiile care au infecții. El conține grăsimi saturate care ajută la hrănirea și hidratarea unghiilor.

Încălzește puțin ulei de cocos și masează-ți unghiile cu el. Masează timp de câteva minute. Căldura ajută la eliminarea pielii desprinse din jurul cuticulelor.

5. Suc de lămâie

Sucul de lămâie ajută la întărirea și iluminarea unghiilor.

Amestecă puțin suc de lămâie cu un ulei oarecare. Poate fi ulei de argan, care este foarte hrănitor. Înmoaie unghiile în acest amestec.  Fă acest lucru zilnic și vei vedea că unghiile devin mai rezistente rapid.

6. Ulei de măsline

Uleiurile dense precum uleiul de măsline pot îmbunătăți textura și calitatea unghiilor tale.

Înmoaie zece tampoane de bumbac în ulei de măsline și învelește fiecare unghie cu acestea, lăsând unghia să absoarbă uleiul. Lasă-i timp uleiul sa pătrundă în unghie, apoi clătește cu apă caldă. Poți face acest tratament zilnic.

7. Sare de mare

Sarea de mare conține minerale care sunt foarte bune pentru sănătatea unghiilor. Acest traatment înmoaie cuticulele și întărește patul unghiei.

Într-un bol cu apă caldă, adaugă o linguriță de sare de mare și câteva picături din uleiul esențial favorit, precum lavandă, mirt sau tămâie. Înmoaie degetele în această apă timp de aproximativ cincisprezece minute, iar unghiile vor deveni vizibil mai rezistente în câteva zile. Poți face asta în loc de manichiură.

8. Ulei de arbore de ceai

Este un ulei foarte bun pentru unghiile cu infecții fungice. Deci, dacă unghiile sunt fragile din cauza infecțiilor, alege acest tratament. Acesta ajută la eliminarea decolorării unghiilor, ca atunci când capătă o nuanță galbenă.

Amestecă o jumătate de linguriță de vitamina E ulioasă cu jumătate de linguriță de ulei de arbore de ceai. Aplică pe unghii. Repetă zilnic timp de o lună pentru cele mai bune rezultate.

9. Vitamina E uleioasă

Dacă unghiile tale au devenit fragile datorită lipsei hidratării, vitamina E uleioasă este exact ce ai nevoie.

Este un remediu foarte simplu. Extrage uleiul dintr-o capsulă de vitamina E. Aplică acest ulei pe unghie și masează ușor până pătrunde în unghie. Lasă să stea pe unghii pe timpul nopții. Te vei trezi cu unghii mai moi și mai rezistente.

10. Ulei de ricin

Uleiul de ricin este folosit pentru întărirea unghiilor, dar și pentru eliminarea infecțiilor interne ale unghiei.

Adaugă puțin ulei esențial de mentă în uleiul de ricin și masează ușor unghiile. Uleiul de mentă de o senzație de răcorire a unghiilor și are un efect calmant. Masajul cu ulei de ricin îmbunătățește circulația sangvină la nivleul unghiilor și asigură o creștere mai rapidă, a unor unghii mai rezistente.

Urmează aceste trucuri pentru unghii puternice, lucioase, care cresc repede și le poți aranja cum dorești.

error

Like dacă îți place blogul meu