Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 25, 2022

Remedii naturale pentru părul electrizat și încâlcit

Remedii naturale pentru părul electrizat și încâlcit

De câte ori ai observat că părul tău arată ca un cuib de pasăre, chiar și după ce l-ai pieptănat îndelung și ai folosit nenumărate produse? Dacă ai părul ondulat, cu siguranță ți s-a întâmplat destul de des. Nu te îngrijora. Nu ești singura în această situație. Problema este că cele mai multe persoane nu înțeleg situația, considerând că este cauzată de textura părului, când în fapt este determinată de uscăciune.

Problema părului electrizat și încâlcit nu trebuie evitată. Este doar nevoie de puțin mai mult efort. Vezi mai jos câteva tehnici simple care te pot ajuta să-ți îmblânzești părul:

1. Masca de păr cu avocado
Acest fruct este plin de vitamine care ajută la întărirea firelor de păr și  aduce umiditatea necesară părului tern și uscat, acesta fiind părul care are tendința de a se electriza și a se încâlci cel mai tare. Această mască cu avocado presupune să zdrobești pulpa unui avocado bine copt și să amesteci cu ulei de cocos, una sau mai multe linguri, în funcție de consistența lui. Apoi, aplică pe păr și pe scalp de două ori pe săptămână, cu religiozitate, și vei vedea rezultatele!

2.Maioneză
O mască de păr cu maioneză este una dintre cele mai bune opțiuni pentru îmblânzirea părului electrizat și încâlcit. Maioneza așează un strat frumos de luciu părului tău, pe lângă hidratarea necesară. Această mască este de fapt o pastă fină de maioneză, ulei de migdale și ouă.  Aceasta trebuie aplicată de două ori pe săptămână pe păr și pe scalp pentru a obține rezultatele dorite.

3. Lămâie și miere
Lămâia mai este numită și fructul minune, datorită bogăției de vitamina C. Iar combinația cu mierea face minuni pentru părul electrizat. Mierea menține umiditatea în firul de păr, rezultatul fiind un păr lucios și mătăsos. Amestecul de lămâie și miere se aplică și se menține 30 de minute pe scalp și pe păr, într-o proporție de 3:2, o dată la fiecare douăa săptămâni. Între trimp, pot fi aplicate și alte măști. Rezultatele sunt promițătoare.

4. Berea
Pe lângă că este băutura preferată a tuturor, berea este și prima soluție la care ar trebui să apelezi dacă te confurnți cu problema părului electrizat și încâlcit. Berea are tone de vitamine și proteine care hrănesc părul uscat și nesănătos. Din același motiv există și nenumărate șampoane cu bere. Berea se lasă să se răsufle peste noapte și se masează pe părul șamponat și pe scalp. Urmează remediul o dată la două săptămâni și vei observa diferența!

5. Aloe vera
Aminoacizii din aloe vera conferă strălucire părului și stimulează creșterea, ajutând și la calmarea părului electrizat și încâlcit. Cantități egale de aloe vera și ulei de migdale se aplică pe păr și pe scalp, menținându-se timp de o oră. 

6. Banană
Zdrobește o banană astfel încât să nu rămână cocoloașe, adaugă miere și ulei pentru a obține o pastă. Aplică pasta obținută pe păr și menține 30 de minute. Este remediul cel mai indicat pentru părul extrem de electrizat, o dată pe săptămână. 

error

Like dacă îți place blogul meu