Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 28, 2023

Remedii naturale pentru pielea lăsată

Remedii naturale pentru pielea lăsată

Deshidratare, fumat, sarcină, pierdere în greutate, expunere prelungită la soare, stilul de viață nesănătos, toate acestea pot fi motive pentru lăsarea pielii. 

Pe măsura înaintării în vârstă, pielea noastră își pierde elasticitatea și începe să se lase. Numeroase sunt motivele care pot determina acest efect, însă cel mai important dintre ele rămâne îmbătrânirea internă, ceea ce conduce la modifcări semnificative ale structurii pielii. 

Lăsarea pielii înseamnă pierderea progresivă a elasticității acesteia datorită degenerării unor elemente precum colagenul și elastina. Legătura dintre derm și epiderm deasemenea slăbește. Toți acești factori contribuie la apariția ridurilor, a liniilor fine și în final la lăsarea pielii. Cele mai imprtante zone faciale afectate sunt pleoapele, mandibula, bărbia și gâtul. Este un fenomen care nu poate fi oprit, însă poate fi amânat sau diminuat. 

Din fericire există câteva remedii naturale care ajută la strângerea pielii lăsate, pe care le poți folosi chiar la tine acasă:

Ulei de rosmarin și castravete

Ulei de rozmarin și castravete

Bogat în antioxidanți, uleiul de rozmarin întârzie îmbătrânirea pielii și îi îmbunătățește elasticitatea. El ajută și la tonifierea pielii, îmbunătățind circulația sangvină locală.

Rade o jumătate de castravete, fără coajă și obține o pastă fină. Adaugă o lingură de ulei de rozmarin și aplică pasta obținută pe față și pe gât. Menține aproximativ 20 de minute apoi clătește cu apă călduță. Repetă remediul o dată pe săptămână. 

Masca cu miere și ou

Masca cu miere și ou

Bogat în proteină albuminică, oul este o alegere excelentă pentru ridicarea pielii la nivelul feței și pentru înmuierea acesteia. Mierea adăugată ajută la menținerea umidității și hidratării, ambele ajutând la ridicarea pielii și obținerea efectului de piele tânără.

Amestecă un albuș de ou cu două linguri de miere. Aplică acest amestec pe față și pe gât, apoi așteaptă aproximativ 20 de minute înainte de a clăti cu apă rece. Repetă remediul de trei ori pe lună pentru a obține efectul dorit.

Masca cu turmeric

Masca cu turmeric

În combinație cu lemnul de santal, turmericul ajută la ridicarea pielii prin îmbunătățirea producției de colagen și repararea altor degradări structurale.

Amestecă o lingură de pudră de lemn de santal și o jumătate de lingură de turmeric cu o lingură de apă de trandafiri. Mixează bine și apoi aplică pe față timp de 20 de minute. Apoi clătește cu apă călduță.

Masca cu banaă și suc de lămâie

Masca cu banană și suc de lămâie

Bananele conțin vitamine esențiale și minerale necesare pentru întărirea pielii. Este vorba de vitaminele A, B, C și D, împreună cu zinc, potasiu, magneziu și fier. Cunoscute pentru efectul de detoxifiere a pielii, bananele pot ajuta și la reducerea semnelor de îmbătrânire ridicând pielea. 

Zdrobește o banană bine coaptă. Adaugă câteva picături de suc de lămâie și mixează bine. Aplică amestecul pe față și menține-l 15 minute înainte de a clăti. Repetă de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Zaț de cafea și ulei de cocos

Zaț de cafea și ulei de cocos

Cafeina din cafea face pielea moale și fermă prin eliminarea grăsimilor și prin efectul de hidratare. Uleiul de cocos încetinește procesul de îmbătrânire prin livrarea nutrienților și antioxidanților benefic. În plus, el hidratează pielea, curăță porii blocați și reduce liniile fine și ridurile. Această mască va exfolia ușor pielea și va încetini procesul de îmbătrânire. 

Amestecă 50g de cafea măcinată cu două linguri de ulei de cocos, jumătate de linguriță de scorțișoară și 50g de zahăr brun. Aplică amestecul pe față și pe gât. Freacă ușor, timp de 5 minute, apoi clătește cu apă călduță. Repetă remediul o dată pe săptămână. 

Ulei de avocado

Ulei de avocado

Uleiul de avocado conține vitaminele A, B și E, care pot stimula producția de colagen a organismului. Aceasta ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și reduce semnele de îmbătrânire a pielii.

Ia puțin ulei de avocado în palme și aplică pe față și pe gât. Menține timp de o oră apoi clătește.

Suc de roșii

Suc de roșii

Sucul de roșii conține un antioxidant denumit licopen, foarte  benefic pentru piele. Sucul ajută și la uniformizarea culorii pielii și la întărirea acesteia.

Înmoaie un tampon de vată în suc natural de roșii și freacă cu el zonele afectate ale pielii. Menține timp de 15 minute apoi clătește, folosind apă minerală.

Suplimente cu ulei de pește

Acestea conțin vitamina E, care este cunoscută pentru efectul de îmbunătățire a elasticității pielii și este printre cele mai bune remedii de casă pentru întinderea pielii din jurul ochilor.

Extrage uleiul din două-trei capsule de ulei de pește și masează fața cu el. Menține peste noapte și clătește bine fața dimineața devreme.

error

Like dacă îți place blogul meu