Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 17, 2020

Remedii pentru cele mai comune probleme ale pielii pe perioada iernii

Remedii pentru cele mai comune probleme ale pielii pe perioada iernii

Iarna este un anotimp dificil din punctul de vedere al îngrijirii pielii. Vremea rece și uscată își pune amprenta asupra tenului nostru, lăsându-l extrem de vulnerabil.

Oricât de mult ne-am pregăti, nu putem scăpa de aceste probleme. Și sunt destul de multe! Iarna pielea se usucă, apar pete, roșeață, și multe altele. Nu este deloc o senzație plăcută.

Din fericire, ingredientele de care avem nevoie pentru a scăpa de aceste probleme ale pielii pe care le aduce iarna, se găsesc în propria noastră bucătărie. 

Remediu pentru pielea uscată

Pielea uscată este într-adevăr una dintre cele mai comune probleme ale tenului pe timp de iarnă. Uscăciunea anotimpului pare că trage umiditatea  din piele, lăsând-o uscată și ternă.

Din acest motiv, pielea trebuie hidratată intens, iar pentru aceasta nimic nu este mai bun decât mierea. Pentru că mierea este ceea ce numim un umectant. Ea atrage și menține umiditatea în interiorul pielii, fiind foarte eficientă în cazul tenului uscat. Și nu doar atât. Mierea are și capacitatea de a îmbunătăți aspectul pielii, datorită calităților sale vindecătoare și antiinflamatorii.

Ai nevoie doar de miere naturală. Aceasta se aplică pe piele și se menține 15-20 de minute. Apoi se clătește. Repetă remediul la fiecare două zile pentru cele mai bune rezultate.

Remediu pentru pete și aspect neuniform

În timpul iernii, pete albe apar adesea în jurul gurii și nasului. Sunt destul de neplăcute, dar vestea bună este că totul se poate rezolva cu ajutorul aloe vera.

Motivul pentru care apar aceste pete, zone uscate și descuamate este tot uscăciunea. Iar aloe vera este ingredientul cheie care îi poate da pielii un plus de umiditate. Calitățile sale vindecătoare, antiseptice, antibacteriene și antiinflamatorii asigură și starea optimă de sănătate a tenului. 

Ai nevoie doar de gel de aloe vera.  Acesta se aplică pe zonele afectate, masând ușor pielea. Se menține un timp. Dacă să simte lipicios sau neconfortabil, se clătește după 15-20 de minute. Remediul se poate repeta zilnic pentru cele mai bune rezultate.

Remediu pentru buzele crăpate

Vremea uscată afectează și buzele. Uneori, buzele sunt primele afectate de schimbările vremii., fiind una dintre problemele majore care apar în această perioadă.

Din fericire, poți readuce ușor viața în buzele tale cu doar două ingrediente: zahăr și miere. Amestecul acestora formează un excelent scrub hidratant pentru buze. Textura grosieră ajută la exfoliere, în timp ce mierea hidratează și vindecă buzele din interior.

Se amestecă două lingurițe de zahăr cu o linguriță de miere și se aplică pe buze, frecând ușor timp de 3-5 minute. Se mai menține încă 10 minute, apoi se clătește. La final poți da cu balsamul tău favorit. Repetă remediul de 2-3 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Remediu pentru călcâiele crăpate

Vremea uscată și lipsa de îngrijire poate conduce foarte ușor la călcâie crăpate. Acestea nu doar arată rău, ci uneori pot fi chiar dureroase.

Și pentru această problemă există un remediu rapid, cu doar două ingrediente: banană și miere. Enzimele prezente în banană ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, lăsând pielea picioarelor moale și fină. În plus, starea de sănătate a călcâielor se reface rapid.

Ai nevoie de o banană bine coaptă și o linguriță de miere. Banana se face piure și se amestecă cu miere. Se aplică peste tot pe zona călcâielor, menținându-se timp de 20-30 de minute. Apoi se clătește cu apă călduță, se usucă și se aplică o cremă hidratantă. Repetă remediul o dată pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Remediu pentru roșeață

Dacă ai tenul sensibil, iarna aduce în plus problema roșeții. Vremea rece este destul de dură pentru tenul sensibil.

Aici vine în ajutor castravetele, care un excelent efect calmant. În plus, el este și foarte bogat în vitamina C, are un conținut ridicat de apă și calități antiinflamatorii, ceea ce este perfect pentru vindecarea pielii. 

Ai nevoie de un castravete. Acesat se ține la frigider timp de o oră, apoi se feliază în felii subțiri. Pur și simplu aplică feliile de castravete pe zonele afectate, menținând 10-15 minute. La final se clătește. Repetă remediul în fiecare zi pentru cele mai bune rezultate.

error

Like dacă îți place blogul meu