Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 23, 2018

Remedii pentru mâinile uscate în perioada rece

Remedii pentru mâinile uscate în perioada rece

Mâinile tale devin extrem de uscate pe timpul iernii? Arată crăpate și deshidratate chiar dacă folosești creme?
Dacă ai răspuns da, trebuie să afli care sunt remediile eficiente care te pot ajuta să scapi de această problemă.

Lipsa umidității din aer este cea care cauzează uscăciunea mâinilor, iar cremele și loțiunile pe care le cumperi de la magazine își fac efectul doar pentru puțin timp.

Pentru un efect de durată, cel mai bine este să-ți tratezi mâinile cu ingrediente naturale, care au calitatea de hrănire a pielii și sunt capabile să o hidrateze și să-i mențină umiditatea mai mult timp.

Iată care sunt aceste remedii și cum le poți utiliza eficient:
Ulei de măsline
1. Ulei de măsline
Uleiul de măsline este un remediu excelent, care pătrunde în straturile profunde ale pielii.

Doar masează cu ulei de măsline zona afectată și lasă să acționeze timp de aproximativ o oră, înainte de a clăti cu apă caldă. Folosește zilnic pentru ca mâinile tale să fie bine hidratate pe toată perioada iernii.
Ulei de migdale
2. Ulei de migdale
Uleiul de migdale este un alt remediu remarcabil, care este plin de nutrienți hrănitori, ce ajută la combaterea uscăciunii mâinilor pe perioada iernii.

Pur și simplu masează acest ulei pe mâini și lasă-l acolo. Poți folosi acest remediu de câteva ori pe zi pentru a avea mâinile fine și moi.
Miere
3. Miere
Ca umectant natural, mierea este un alt remediu potent care te poate ajuta să scapi de mâinile uscate.

Doar aplică miere peste tot pe zona afectată și după 30-35 de minute, clătește cu apă caldă. Acest remediu poate fi folosit zilnic pentru rezultate vizibile.
Lapte covăsit
4. Lapte covăsit
Laptele covăsit este un foarte bun agent pentru hidratarea pielii uscate și crăpate.

Pune puțin lapte covăsit proaspăt pe zona care te deranjează. Lasă să stea pe suprafața pielii timp de 20-25 de minute înainte de a clăti. De două ori pe zi, tratează-ți mâinile uscate cu acest remediu pentru a obține rezutatele dorite.
Banană
5. Banană
Banana este un fruct foarte nutritiv care te poate salva de mâinile uscate pe perioada iernii.

Zdrobește o banană coaptă și amestecă cu apă de trandafiri. Acoperă mâinile cu pasta obținută. Menține timp de 20-25 de minute înainte de clăti cu apă caldă. Acest remediu poate fi folosit de 4-5 ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.
Gel de aloe vera
6. Gel de aloe vera
Gelul de aloe vera acționează ca un agent de hidratare și înmoaie textura pielii.

Extrage gelul proaspăt de la o plantă de aloe vera și aplică peste tot pe mâini. Lasă gelul să acționeze timp de o oră îneinte de a clăti cu apă caldă. Folosește remediul de 2-3 ori pe zi pentru a scăpa de uscăciunea mâinilor.
Ulei de cocos
7. Ulei de cocos
Uleiul de cocos este cel mai bun remediu pentru combaterea problemelor pielii uscate pe timpul iernii.

Fiind un foarte bun agent hrănitor pentru piele, acest ulei natural poate fi folosit în fiecare zi pentru cele mai bune rezultate. Doar masează uleiul peste tot pe mâini și lasă-l acolo pentru tot restul zilei.
Frișca
8. Frișcă
Acest ultim remediu de pe listă poate efectiv să calmeze și să hidrateze mâinile uscate în perioada rece a anului.

Doar aplică peste tot pe piele și masează ușor timp de câteva minute. Apoi clătește cu apă caldă. Încearcă să folosești acest remediu de 4-5 ori pe săptămână pentru o mâini cu pielea moale și bine hidratată.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: