Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 16, 2018

Remedii simple și ușoare, dacă vrei să ai unghii lucioase și fără pete

Remedii simple și ușoare, dacă vrei să ai unghii lucioase și fără pete

Porți mereu ojă pe unghii doar pentru că unghiile tale nu arată prea bine? Dacă răspunsul tău este da, află că sunt o serie de remedii care te pot ajuta să ai unghiile curate și lucioase pe care ți le dorești.

Cauzele apariției aspectului îngălbenit al unghiilor sunt multe, dar de cele mai multe ori e vorba despre o infecție fungică sau aplicarea excesivă a lacului de unghii. Ambii factori pot cauza decolorari ale unghiei, iar dacă nu ai grijă, unghiile tale pot deveni foarte subțiri și fragile.

Pentru tratarea petelor de pe unghii, remedii precum bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie, etc., care au calități antibacteriene și de albire, sunt foarte eficiente. Astfel de remedii sunt de mut timp cunoscute pentru beneficiile lor de frumusețe. Efectul lor nu este doar acela de îndepărtare a petelor, ci și de a le aduce luciul și strălucirea mult dorită.

Vezi mai jos care sunt acestea și cum le poți folosi pentru a avea imediat unghii lucioase și curate.

1. Bicarbonatul de sodiu

Proprietățile de albire ale bicarbonatului de sodiu îl transformă în remediul ideal pentru obținerea unghiilor lcuiase și curate.

Cum folosești: Amestecă ½ de linguriță de bicarbonat de sodiu cu 2-3 lingurițe de apă distilată. Împrăștie amestecul pe vârfurile degetelor și pe unghii. Lasă să se usuce timp de câteva minute înainte de a clăti cu apă caldă.

2. Oțet alb

Oțetul alb este un alt remarcabil remediu de albire a unghiilor, cu ajutorul căruia vei avea unghii curate și frumoase.

Cum folosești: Toarnă ½ de linguriță de oțet alb într-un pahar plin cu apă caldă. Înmoaie degetele în această apă. După 5-10 minute, clătește degetele cu apă călduță.

3. Ulei de măsline

Uleiul de măsline poate combate infecțiile fungice care cauzează decolorarea unghiei.

Cum folosești: Unge unghiile cu ulei de măsline. Lasă-le așa timp de 20-25 de minute, apoi clătește, folosind un săpun ușor și apă caldă.

4. Apă de trandafiri

Apa de trandafiri este un remediu foarte potent pentru a trata decolorarea unghiei și descoperi unghiile sănătoase și lucioase.

Cum folosești: Înmoaie un tampon de bumbac în apă de trandafiri și tamponează ușor unghiile peste tot. Folosește acest remediu de mai multe ori pe zi pentru a obține rezultate rapide.

5. Suc de lămâie

Proprietățile de înălbire ale sucului de lămâie îl fac un remediu excelent pentru tratarea unghiilor pătate.

Cum folosești: Adaugă 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors într-un bol cu apă caldă. Înmoaie degetele în această soluție timp de 5-10 minute. Apoi clătește cu apă caldă.

6. Castravete

Folosit adesea pentru tratarea unghiilor fragile, castravetele poate funcționa eficient și pentru unghiile decolorate.

Cum folosești: Zdrobește o feie de castravete. Aplică pasta obținută peste unghii. Lasă să stea timp de 10-15 minute, înainte de a clăti cu apă caldă.

7. Pudra de coajă de portocală

Pudra de coajă de portocală este foarte populară pentru calitățile sale înălbitoare, care îndepărtează orice pată de pe unghii.

Cum folosești: Amestecă ½ de linguriță  de pudră de coajă de portocală cu 1 linguriță de apă distilată. Aplică acest amestec pe suprafața unghiilor. Lasă să se usuce 10-15 minute apoi clătește cu apă caldă.

error

Like dacă îți place blogul meu