Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 5, 2019

Rețete naturale de serum pentru diverse probleme ale ochilor

Rețete naturale de serum pentru diverse probleme ale ochilor

Zona de sub ochi este foarte sensibilă și necesită o atenție specială. Din păcate, este de cele mai multe ori trecută cu vederea. 

Totuși, nimănui nu-i place să aibă ochii umflați și obosiți. Cearcănele și pungile de sub ochi îți pot ruina întregul look și îți dau un aspect obosit, extenuat. De aceea este important ca ochii să primească toată atenția și îngrijirea de care au nevoie.

Serum-urile pentru ochi câștigă din ce în ce mai multă popularitate, fiind una dintre cele mai bune metode de îngrijire, dar și de rezolvare a unor probleme locale. Iar dacă ai venit târziu de la o petrecere și nu ai încercat încă să folosești un ser pentru ochi, e cazul să încerci.

Iată 5 rețete naturale de serum pentru ochi, pe care le poți preparara singură.

 1. Serum pentru cearcăne

Ai nevoie de:

 • 5 lingurițe de ulei de măceșe, un foarte bun hidratant, bogat în vitaminele C și E, care hrănește pielea și îi îmbunătățește elasticitatea, reducând aparența cearcănelor și a ridurilor din jurul ochilor.
 • 7 lingurițe de ulei de migdale. Acesta conține retinol și vitamina E, cu efecte dovedite în reducerea cearcănelor
 • 2 capsule de vitamina E, un antioxidant care ajută la întinerirea zonei de sub ochi

Într-o sticluță cu picurător, se pune uleiul de migdale, apoi se adaugă uleiul de măceșe. Se deschid cele două capsule de vitamina și se stoarce conținutul în sticluță. Agită bine sticluța pentru a se amesteca ingredientele.

Masează ușor cu această mixtură în jurul ochilor, seara înainte de a merge la culcare. Menține peste noapte, clătind a doua zi dimineață. Repetă remediul la fiecare două seri timp de câteva săptămâni și astfel vei observa rezultatele.

2. Serum pentru pungile de sub ochi

Ai nevoie de:

 • 1/4 ceașcă de pudră de cafea. Cofeina din aceasta are calități antioxidante și antiinflamatorii, care calmează și protejează zona de sub ochi. Ea îmbunătățește și circulația sangvină, ceea ce ajută la retragerea pungilor.
 • 1/2 ceașcă de ulei de migdale,  care menține umiditatea în piele, făcând-o moale și suplă.
 • 2 linguri de ulei de ricin, care ajută la stimularea fluxului sangvin pentru a reduce umflăturile și pungile de sub ochi

Într-un borcan de sticlă se pun pudra de cafea, se adaugă uleiul de migdale și se amesetcă. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 5-7 zile, amestecând uneori. Apoi se strecoară și se adaugă uleiul de ricin. Se amestecă totul și se transferă într-o sticluță cu picurător.

Masează ușor cu acest amestec zona de sub ochi, înainte de a merge la culcare. Menține peste noapte, clătind a doua zi dimineață. Repetă remediul în fiecare seară, până vei observa îmbunătățiri. 

3. Serum pentru ochi umflați

Ai nevoie de:

 • 12 picături de ulei esențial de rozmarin. Acesta îmbunătățește hidratarea și elasticitatea pielii, având calități antioxidante și antiinflamatorii care calmează și protejează pielea.
 • 6 picături de ulei esențial de lămâie. Acesta are proprietăți antioxidante care protejează pielea împotriva degradărilor provocate de radicalii liberi și repară celulele pielii.
 • 6 picături de ulei esențial de lavandă, care are calități antiinflamatorii, cu efect calmant pentru zona din jurul ochilor.
 • 5 ml ulei de migdale

Într-o sticluță cu picurător, adaugă uleiul esențial de rozmarin, apoi pe cel de lavandă și de lămâie. La final adaugă uleiul de migdale, închide capacul și agită bine.

Folosește câteva picături din acest amestec pentru a masa ușor zona din jurul ochilor. Menține 2-3 ore, apoi clătește. Repetă remediul de 2-3 ori pe săptămână până vei observa îmbunătățiri.

4. Serum pentru ochii obosiți

Ai nevoie de:

 • 2 lingurițe de ulei de jojoba, care are calități antiinflamatorii și vindecătoare, ajutând la hrănirea pielii și la reducerea cearcănelor și ridurilor din zona ochilor. 
 • 2 lingurițe de ulei de avocado, foarte bogat în vitaminele A, C, D și E, care ajută la îmbunătățirea producției de colagen la nivelul pielii, făcând-o moale și fină
 • 2 lingurițe de ulei de sâmburi de caise, care este foarte bogat în vitamina A, acid oelic și linoelic, ce ajută la repararea și întinerirea pielii de sub ochi, ceea ce tratează ochii obosiți.
 • o lingură de ulei de cocos, care menține zona din jurul ochilor bine hrănită și hidratată.

Într-un bol se pune uleiul de cocos, apoi se adaugă uleiul de jojoba, cel de sâmburi de caise și apoi cel de avocado. Amestecă bine și toarnă totul într-o sticluță cu picurător. 

Folosind câteva picături din acest serum, tamponează ușor zona din jurul ochilor înainte de a merge la culcare. Menține peste noapte, clătind a doua zi dimineață. Repetă remediul în fiecare seară până vei observa rezultatele.

5. Serum pentru labele de gâscă

Ai nevoie de:

 • 1 linguriță de coajă de portocală rasă fin. Aceasta stimulează producția de colagen a pielii, îmbunătățindu-i elasticitatea, ceea ce conduce la eliminarea labelor de gâscă de la colțul ochilor.
 • 3-4 picături de ulei esențial de neem,  un ulei care care calități antiinflamatorii și antibacteriene, ceea ce ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și reducerea aparenței ridurilor.
 •  1 linguriță de ulei de jojoba

Într-un bol se adaugă coaja de portocală, apoi uleiul de jojoba și cel de neem, amestecând bine. Se răstoarnă totul într-o sticlă închisă la culoare. 

Folosește câteva picături din acest amestec pentru a masa ușor colțul ochilor. Menține 2-3 ore, apoi clătește. Repetă remediul la fiecare două zile până vei observa îmbunătățirile.

 

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: