Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 18, 2020

Rețete pentru condiționarea părului ondulat

Rețete pentru condiționarea părului ondulat

Părul ondulat este o adevărată binecuvântare, dar uneori poate fi chiar o formă de tortură. Părul ondulat arată excelent într-adevăr, dar este cel mai dificil de îngrijit și de așezat.

Adeseori, părul ondulat este și uscat, adică umezeala nu se menține în păr, și astfel buclele o iau razna și se electrizează. Folosirea balsamului pentru părul ondulat este absolut obligatorie, astfel încât părul să aibă luciu și volum. Altfel, părul ondulat nu se așează bine, se încurcă și se rupe.

Părul ondulat reacționează sever și la schimbările vremii, astfel că, atunci când este umed afară, părul se electrizează mai tare. Și se știe cât este de greu de pieptănat, pentru că pieptănul nu face altceva decât să-l electrizeze și mai tare.

De fapt, dacă nu este bine condiționat în profunzime, părul ondulat devine fragil și se creează condițiile pentru apariția vârfurilor despicate. Iată câteva ingrediente care pot fi folosite pe post de balsam pentru părul ondulat, pentru ca acesta să arate si să se așeze bine.

Masaj cu ulei cald
1. Masaj cu ulei cald:
Acesta este unul dintre cele mai bune remedii pentru persoanele cu părul ondulat, care este adesea prea uscat. Pentru asta, încălzește puțin ulei, la alegere. Poți folosi ulei de cocos, ulei de migdale sau de măsline, oricare dintre ele pătrunde profund în firul de păr și îi conferă umiditatea necesară.

După ce uleiul este încălzit, lasă-l să se răcească la temperatura camerei și masează scalpul cu el. După ce ai terminat, înfășoară părul într-un prosop și menține-l așa timp de o oră, apoi spală-l cu șamponul și balsamul tău obișnuit.

Remediul ar trebui repetat cel puțin o dată pe săptămână. Nu e greu și îți oferă și un moment plăcut de relaxare.

Oțet din cidru de mere
2. Oțet din cidru de mere:
Natura acidă a oțetului din cidru de mere îl face un remediu foarte bun pentru părul uscat și ondulat.

Amestecă o parte de oțet din cidru de mere cu două părți de apă. Șamponează părul ca de obicei și folosește acest amestec la clătit. Aceasta ajută la condiționarea părului și îi dă luciu.
Ouă
3. Ouă:
Conținutul ridicat de proteine al ouălelor este foarte util pentru condiționarea părului ondulat.

Separă albușul unui ou și amestecă-l cu puțină maioneză. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă, pentru că mirosul este puțin cam neplăcut. Aplică acest amestec pe păr, în special pe vârfuri, acolo unde este nevoie cel mai tare. Menține pe păr timp de oră, apoi spală părul cu șamponul și balsamul tău obișnuit.
Gel de aloe vera
4. Gel de aloe vera:
Gelul de aloe vera poate fi folosit drept balsam fără clătire, pe părul spălat.

Spală părul cu șampon și balsam și apoi aplică puțin gel de aloe vera pe vârfuri. După ce se usucă, vei vedea cum buclele sunt mai bine definite decât înainte. Gelul hidratează firele de păr în același timp.
Avocado
5. Avocado:
Avocado este foarte hidratant prin natura lui, și este folosit în numeroase produse de îngrijire a părului, șampoane și balsamuri.

Zdrobește un avocado bine copt și amestecă cu lapte sau iaurt. Aplică pe păr și menține timp de câteva ore. După ce speli părul, vei vedea cât este de bine hidratat și cât de lucioase sunt buclele tale!
Apă minerală
6. Apă minerală:
Sifonul sau apa minerală pot fi un remediu extraordinar pentru menținerea buclelor intacte. Sifonul are un nivel al pH-ului foarte scăzut. Apa minerală trebuie să fie simplă, fără arome.

Dilueaz-o cu puțină apă simplă și ține-o aproape pentru ultima clătire. Șamponează părul ca de obicei, iar la final folosește amestecul cu apă minerală sau sifon. Poți repeta de fiecare dată când îți speli părul. Buclele tale vor fi absolut superbe.
Miere
7. Miere:
Miere este un umectant natural, care ajută la refacerea umidității în firul de păr. Pentru că buclele care nu vor să se așeze sunt adesea și uscate, mierea este un ingredient foarte bun pentru tratarea acestei probleme.

Încălzește puțină miere și amestecă cu o parte egală de ulei de cocos sau de măsline. Aplică peste tot pe păr și menține timp de o oră, acoperit cu o cască de duș. Acest tratament va face ca buclele să se așeze bine și să stea la locul lor.

error

Like dacă îți place blogul meu