Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 7, 2019

Ridichile albe au efecte benefice pentru tenul și părul tău! Află cum le poți folosi

Ridichile albe au efecte benefice pentru tenul și părul tău! Află cum le poți folosi

Nu toată lumea apreciază ridichile. De cele mai multe ori sunt consumate sub formă de salată, pentru efectele lor benefice pentru sănătate. Dar ceea ce nu știai este că ele sunt pline de nutrienți esențiali benefici pentru ten și pentru păr.

Aplicarea topică de ridiche ajută la hrănirea pielii și a părului, rezolvând și o serie de probleme de frumusețe. Fiind bogate în vitaminele A și C, ridichea hrănește și întinerește pielea. El conțin și minerale precum calciu, potasiu, fosfor etc., proteine și fibre care fac minuni tenului și părului.

Mai mult, calitățile antibacteriene și antioxidante ale ridichilor, le transformă în ingredientul ideal pentru tratamentele de înfrumusețare.

Beneficiile ridichilor albe pentru ten și pentru păr

  • mențin hidratarea pielii
  • curăță și detoxifiază pielea
  • previn diverse boli ale pielii
  • te ajută să scapi de acnee
  • tratează punctele negre
  • adaugă strălucire naturală tenului
  • previn căderea părului
  • stimulează creșterea părului
  • tratează mătreața
  • adaugă luciu părului.

Cum se folosesc ridichile pentru ten

1.Ridichi albe pentru acnee

Fololsirea regulată a ridichilor ajută la tratarea acneei datorită calităților antioxidante și antibacteriene, care protejează pielea de deteriorărilor provocate de radicalii liberi și îndepărtează praful și impuritățile din piele.

Ingredientele necesare: 1 lingură semințe de ridiche albă și apă

Semințele se macină pentru a se obține o pudră. Se adaugă câteva picături de apă și se amestecă, pentru a se obține o pastă. Aceasta se aplică pe față, lăsându-se până se usucă. Apoi se clătește cu apă rece și se usucă.

2. Ridiche albă pentru hidratarea pielii

Conținutul ridicat de apă al ridichilor menține pielea hidratată, moale și suplă. Uleiul de migdale adăugat acționează ca un emolient, care menține umiditatea în piele, iar acidul lactic din iaurt îmbunătățește textura pielii și previne apariția semnelor îmbătrânirii, precum liniile fine și ridurile.

Ingredientele necesare: 1 lingură de ridiche rasă, ½ linguriță de iaurt și 5 picături ulei de migdale

Într-un bol se adaugă ridichea rasă, se adaugă iaurtul și se amestecă bine. La final se adaugă uleiul de migdale și se amestecă din nou. Amestecul se aplică pe față și pe gât, se menține 15 minute înainte de a clăti cu apă rece.

3. Ridiche albă pentru puncte negre

Vitamina C prezentă în ridiche este foarte hrănitoare pentru ten și are efect de împrospătare, combătând apariția punctelor negre, coșurilor etc.

Ingredientele necasare: 1 lingură suc de ridiche

Se înmoaie un tampon în sucul de ridiche și se aplică pe zonele afectate. Se menține 20 de minute, apoi se clătește cu apă rece și se usucă.

4. Ridiche albă pentru exfolierea pielii

Rețeta conține ovăz, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și impuritățile, iar calitățile sale antiinflamatorii calmează iritațiile pielii și albuș de ou bogat în proteine care reface pielea și previne excesul producției de sebum.

Ingrediente necesare: 1 lingură suc de ridiche, 1 lingură pudră de ovăz și 1 albuș de ou

Adaugă sucul de ridiche într-un bol, apoi pudra de ovăz și amestecă bine. Apoi adaugă albușul de ou și bate bine totul. Aplică amestecul pe față și menține 10-15 minute. Freacă ușor, cu mișcări circulare, timp de câteva secunde. La final clătește.

Cum se folosesc ridichile pentru păr

1. Ridiche albă pentru tratarea mătreții

Proprietățile antibacteriene al ridichii țin mătreața la distanță, menținând sănătatea scalpului.

Ingrediente necesare: ridiche

Ridichea se cojește și se rade. Se strecoară ridichea rasă pentru a se obține sucul. Se înmoaie un tampon în sucul de ridiche și se aplică pe scalp. Se acoperă părul cu un prosop timp de 30 de minute, apoi se clătește.

2. Ridiche pentru creșterea părului

Folosirea regulată ajută la stimularea creșterii părului.

Ingrediente necesare: ridiche neagră

La fel ca în rețeta anterioară, se stoarce sucul de ridiche neagră și se aplică frecând ușor scalpul. Se acoperă capul cu un prosop, menținând timp de o oră. Apoi se clătește și se șamponează.

error

Like dacă îți place blogul meu