Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 19, 2018

Roșiile sunt perfecte pentru îngrijirea tenului gras. Învață să le folosești

Roșiile sunt perfecte pentru îngrijirea tenului gras. Învață să le folosești

Sebumul produs de glandele sebacee asigură necesarul de grăsimi al pielii. Dar excesul de grăsimi îi poate da un aspect tern și deveni motivul apariției coșurilor și erupțiilor.

Remediile naturale, așa cum sunt roșiile, pot trata cu succes tenul gras. Proprietățile lor astringente ajută la calmarea pielii și la prevenirea oricăror inflamații. Roșiile ajută și la îndepărtarea impurităților și toxinelor de pe piele, precum și la echilibrarea nivelului pH.

Iată câteva remedii simple cu roșii pentru îngrijirea tenului gras:

Scrub cu roșie și zahăr

Acest scrub te ajută să elimini celulele moarte ale pielii.

Ia o roșie de mărime medie, pune-o la blender până obții o pastă fină. Adaugă o lingură de zahăr și amestecă bine. Aplică acest scrub pe fața curată și masează ușor cu vârful degetelor timp de 10 minute. Așteaptă încă 10 minute, apoi clătește.

Masca cu roșie și miere

Mierea ajută la controlul producției excesive de grăsimi din piele. Calitățile sale antibacteriene și antiseptice ajută la eliminarea acneei și coșurilor.

Ia o roșie medie și prepară o pastă cu ajutorul unui blender. Adaugă o lingură de miere naturală și amestecă bine. Aplică un strat uniform și lasă-l să actioneze timp de 20 de minute. Repetă acest remediu de cel puțin 3-4 ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Roșie și suc de lămâie

Sucul de lămâie conține vitamina C, care ajută la strângerea porilor și îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, care în final controlează și excesul producției de sebum.

Prepară o pastă dintr-o roșie. Adaugă o lingură de suc proaspăt stors de lămâie și amestecă bine ingredientele. Aplică acest amestec pe față și așteaptă circa 30 de minute înainte de a clăti. Folosește remediul o dată pe săptămână pentru rezultate foarte bune.

Roșie și oțet alb

Oțetul alb are efect de echilibrare a pH-ului pielii și de control al excesului producției de sebum.

Trebuie doar să amesteci două linguri de suc proaspăt de roșii cu două linguri de oțet alb. Aplică pe față cu ajutorul unui tampon sau bețișor și menține până se usucă complet. Apoi clătește. Repetă de cel puțin 2-3 ori pe săptămână.

Scrub cu roșie și ovăz

Ovăzul funcționează foarte bine pentru îndepărtarea excesului de sebum.

Ai nevoie de două roșii medii din care se prepară sucul. Adaugă două lingurițe de ovăz și amestecă bine. Ia câte puțin și aplică pe față, frecând ușor cu vârful degetelor, cu mișcări circulare, timp de 2-3 minute. Apoi clătește cu apă simplă.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: