Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 4, 2015

Rujul negru: Cum il aplici corect si cum sa-l porti cu stil

Rujul negru: Cum il aplici corect si cum sa-l porti cu stil

Rujul negru e cool, misterios, îndrăzneţ. Dar pentru că este atât de vizibil şi dramatic, trebuie aplicat cu mult mai multă grijă decât celelalte nuanţe de ruj.

Cum aplici rujul negru

Pregăteşte buzele (exfoliază şi hidratează). Dacă buzele sunt uscate sau crăpate, un ruj în nuanţă închisă va arăta dezastruos, deoarece va accentua aspectul deshidratat al buzelor. Pentru ca rujul negru să se aplice uniform şi să se menţină pe buze, e musai ca buzele să fie catifelate şi bine hidratate. Exfoliază-le aşadar, cel mai bine seara, pentru ca până dimineaţă hidratarea să fie completă.
TRUC: Înainte să aplici rujul, acoperă buzele cu fond de ten sau concealer pentru ca rujul să se „aşeze” mai bine pe buze.
Foloseşte creion negru pentru contur. Începe prin a trasa conturul buzelor cu un creion negru bine ascuţit (poate să fie şi eyeliner, doar să nu fie prea cremos). Dacă nu foloseşti creion, conturul buzelor nu va fi bine definit, iar rujul se va scurge la un moment dat.
Umple buzele cu creion negru. După ce ai trasat conturul, foloseşte acelaşi creion pentru a acoperi buzele peste tot cu negru. Astfel, rujul va „prinde” mai bine, va arăta uniform şi nu există riscul să rămână spaţii neacoperite între conturul trasat cu creion şi rujul pe care îl aplici.
Aplică mai multe straturi de ruj. Dacă rujul negru nu se lipeşte perfect pe buze şi nu e aplicat în destule straturi, vei rămâne la un moment dat cu un gradient roz/ negru ciudat pe buze. Aşa că după ce ai aplicat fond de ten/ concealer, ai trasat conturul şi ai acoperit buzele cu creion negru, aplică primul strat de ruj (direct din tub sau folosind pensula, cum ţi-e mai uşor).

Zâmbeşte în oglindă, pentru a acoperi cu negru eventualele goluri de culoare. Apoi, tapotează buzele cu un şerveţel pentru a înlătura excesul de ruj, aplică un nou strat de ruj, tapotează din nou şi aplică un strat fin de pudră translucidă pentru a fixa bine rujul pe buze. În final, aplică un ultim strat de ruj şi estompează cu un şerveţel.

TRUC: Creionul se menţine mai bine pe buze decât rujul, deci ultimul strat e bine să fie de creion. Ordinea corectă ar trebui să fie: concealer/ fond de ten, creion, ruj, tapotare, ruj, tapotare, pudră translucidă, ruj, creion. Opţional, poţi aplica un gloss transparent pentru a da strălucire buzelor, fie pe toată suprafaţa lor, fie doar în centru.

Retuşează. Rujul negru trebuie retuşat de fiecare dată când mănânci sau bei. Ţine, aşadar, o oglindă la îndemână ca să verifici dacă buzele îţi sunt intacte şi refă conturul sau reaplică rujul ori de câte ori e nevoie.

Tendinţe machiaj: Ce culori purtăm pe buze în toamna 2015

Cum sa porti cu stil rujul negru?

Machiază-te simplu. În cazul în care nu mergi la o petrecere de Halloween, e bine să respecţi regula clasică: dacă ai buze intense, păstrează restul machiajului natural. Ai două posibilităţi:

  1. Acoperă pleoapele cu un fard neutru, maro roşiatic sau roz discret, şi aplică pe gene mascara din belşug pentru a-ţi mări ochii şi intensifica privirea.
  2. Foloseşte eyeliner negru la ochi pentru a echilibra machiajul buzelor. Ochii machiaţi prea natural pot părea „goi” în comparaţie cu buzele negre. Foloseşte creion negru pentru a trasa un contur subţire al ochilor sau încearcă un cat-eyes nu foarte alungit.

Tenul trebuie să fie curat şi uniform, aşa că foloseşte concealer şi corector pentru a scăpa de cearcăne şi de eventualele pete pigmentare sau puncte roşii de pe faţă. Aspectul de ten de porţelan e de dorit, aşadar foloseşte iluminator pentru a da feţei o strălucire discretă. Evită pomeţii prea accentuaţi şi în niciun caz nu folosi blush roz, ci unul într-o nuanţă discretă de bronz. Sau subliniază-ţi pomeţii doar cu iluminator.

Fă-ţi o coafură în stil minimalist. Lasă buzele să fie în centrul atenţiei şi optează pentru coafuri simple: păr întins sau uşor ondulat la vârfuri, o coadă prinsă în vârful capului, un coc lejer, două codiţe laterale împletite de sus până jos, în stil grunge.

Poartă unghii închise la culoare. Asortează rujul negru cu unghii negre sau într-o culoare închisă – roşu, vişiniu, mov, marsala etc.

Go all black. Dacă tot îţi place negrul, poartă-l peste tot! Pe buze, unghii şi haine: skinny jeans, pantalonii din piele, ciorapii plasă şi cizmele biker sau bocancii cu şiret se potrivesc de minune cu stilul noncoformist glam-goth.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/

error

Like dacă îți place blogul meu