Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 25, 2020

Șapte tratamente cu ulei de cocos pentru un ten perfect

Șapte tratamente cu ulei de cocos pentru un ten perfect

Uleiul de cocos și-a câștigat popularitatea datorită proprietăților sale extraordinare de tratare a problemelor părului și tenului. El nu este un hidratant foarte bun, dar are calitatea de a trata acneea și punctele negre, ajutând la menținerea unui ten perfect.

Un alt beneficiu al uleiului de cocos este faptul că se ptrivește oricărui tip de ten, chiar și tenului foarte uscat și sensibil. Dacă ai nevoie de ajutor pentru tenul tău, trebuie neapărat să încerci măștile de față cu ulei de cocos. El pătrunde bine în profunzimea pielii și are puternice calități antifungice și antibacteriene.

Iată câteva măști de față cu ulei de cocos, pe care le poți încerca acasă!

1. Ulei de cocos pentru un ten curat

Această mască este un fel de scrub pentru un ten luminos.

Ai nevoie de puțină miere, fulgi de ovăz și bineînțeles ulei de cocos. Amestecă toate aceste ingrediente într-un bol. Cantitățile le stabilești tu, în funcție de suprafața pe care vrei să o acoperi.

Aplică pe față și freacă cu mișcări circulare, pentru a curăța pielea moartă.

Fulgii de ovăz și uleiul de cocos sunt foarte buni agenți exfolianți, potriviți pentru orice tip de ten, chiar și pentru cel sensibil, iar mierea ajută la hidratarea pielii. Este un tratament perfect pentru persoanele care suferă de acnee și chiar de puncte negre.

2. Ulei de cocos pentru petele lăsate de acnee

Pentru acest tratament ai nevoie de ulei de cocos, ulei esențial de lavandă și de frankincense (tămâie). Toate aceste ingrediente se pun într-un vas de sticlă închis la culoare cu picurător.

Aplică în fiecare seară înainte de culcare, după curățarea feței. Masează bine, până când pielea absoarbe uleiurile în întregime.

3. Ulei de cocos pentru tenul uscat

Pentru aceasta ai nevoie de miere naturală și ulei de cocos. Ambele hidratează bine tenul, fără să fie prea dure cu pielea.

Amestecă cele două ingrediente și aplică-le pe față. După câteva minute clătește cu apă caldă.

4. Ulei de cocos pentru curățare profundă

Pentru un tratament de curățare profundă acasă ai nevoie de bicarbonat de sodiu și ulei de cocos.

Bicarbonatul de sodiu are efect antibacterial și antiinflamator. El curăță porii în profunzime, astfel încât este foarte potrivit pentru tenul predispus la puncte negre și acnee.

Uleiul de cocos asigură pătrunderea bicarbonatului de sodiu în profunzimea tenului, pentru că el pur și simplu se topește în piele.

5. Ulei de cocos pentru hiperpigmentare

Amestecă câteva lingurițe de ulei de cocos cu pudră de turmeric și apoi adaugă puțin lapte.

Acidul lactic prezent în lapte iluminează tenul, iar folosirea lui regulată te scapă de hiperpigmentare. Turmericul și uleiul de cocos sunt ambele antiinflamatorii, prin natura lor.

6. Ulei de cocos pentru ten luminos

Ai nevoie de ulei de cocos și câteva capsule de vitamina E uleioasă pentru acest tratament. Vitamina E este foarte bună pentru ten, ea regăsindu-se în numeroase produse cosmetice de îngrijire a pielii.

Stoarce capsulele de vitamina E și amestecă cu puțin ulei de cocos. Aplică pe toată fața și lasă să acționeze timp de zece sau cincisprezece minute. Vitamina E va hidrata pielea și va reduce efectele radicalilor liberi de la nivelul pielii, prevenind astfel semnele premature ale îmbătrânirii și eliminând petele datorate vârstei. Deasemenea dă un aspect luminos tenului, dacă este folosită ca o mască de seară.

7. Ulei de cocos pentru tenul îmbătrânit

Pentru tenul care îmbătrânește, ai nevoie de ulei de cocos și ulei de măceșe. Poți folosi acest tratament ca pe un ser sau ca pe o mască. Nu toată lumea suportă ulei pe față în timpul somnului, așa că, pentru aceste persoane, este recomandat să se folosească acest tratament ca o mască.

Adaugă câteva picături de ulei de măceș în uleiul de cocos și aplică pe față. Șterge cu un șervețel de hârtie după o oră.

Uleiul de măceșe este foarte bun pentru reducerea impactului radicalilor liberi, care încetinesc producția de colagen din piele. Este grozav și pentru regenerarea celulelor. Uleiul de măceșe este ideal de utilizat cu un ulei carrier precum uleiul de cocos, pentru a-i dilua din putere.

error

Like dacă îți place blogul meu