Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 25, 2020

Scrub pentru buze cu ulei de migdale

Scrub pentru buze cu ulei de migdale

Pe perioada iernii ne confruntăm adesea cu problema buzelor uscate și crăpate. Ele sunt adesea dureroase și chiar pot apare sângerări. De accea buzele trebuie menținute bine hidratate, pentru a preveni uscarea și crăparea.

Factorii care pot determina crăparea buzelor, înafară de expunerea la frig și la vânt, pot fi și linsul buzelor, deteriorări provocate de soare, băutul sau fumatul excesiv, etc. Aplicarea unui balsam de buze poate fi o soluție de vindecare. Dar există și remedii suplimentare care ajută la tratarea problemei, cum ar fi scrub-ul cu ulei de migdale. Să vedem cum se poate prepara!

Scrub pentru buze cu ulei de migdale

Ingrediente
 • 5-10 picături ulei de migdale
 • 1 lingură zahăr granulat
 • 1 lingură de miere
 • 1 capsulă de vitamina E
Cum se prepară
 1. Mai întâi, încalzește ușor mierea, într-un vas, timp de 20-30 de secunde.
 2. Răstoarnă mierea într-un bol curat și adaugă în ea zahărul granulat.
 3. Următorul pas este să adăugăm vitamina E uleioasă. Se înțeapă caspula cu un ac și se extrage uleiul, care se adaugă la amestec.
 4. La final se adaugă câteva picături de ulei de migdale și se amestecă bine toate ingredientele cu o spatulă.
 5. Amestecul se păstrează într-un borcan de sticlă cu capac.
 6. Se ia câte puțin și se aplică pe buze. Se freacă cu el buzele, cu mișcări circulare, timp de 5 minute, apoi se clătește.
 7. Acest scrub ajută la îndepărtarea celulelor moarte și face buzele moi și fine.
Beneficiile uleiului de migdale pentru buze

Beneficiile uleiului de migdale pentru buze

Uleiul de migdale este folosit pe scară largă pentru produsele de îngrijire a pielii. Uleiul de migdale ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, astfel încât pielea devine moale și fină. Deasemenea, ajută și la reîntinerirea pielii, prin hrănirea în profunzime a acesteia.

Nu știi unde să găsești ulei de migdale? Vezi aici.

Beneficiile zahărului pentru buze

Beneficiile zahărului pentru buze

Zahărul este considerat un exfoliant natural, care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii, cele care îi dau aspectul tern. Prin exfoliere buzele redevin pline și roz. De aceea este folosit aproape în orice scrub.

Beneficiile mierii pentru buze

Beneficiile mierii pentru buze

Fiind un hidratant natural, mierea hidratează și ajută la menținere umidității în piele. Dar mierea nu doar hidratează, ci conferă luminozitate buzelor înnegrite și un aspect moale, roz și lucios.

Beneficiile Vitaminei E pentru buze

Beneficiile Vitaminei E pentru buze

Se știe că vitamina E este foarte benefică pentru piele. Este una dintre cele mai bune soluții pentru buzele crăpate. Ea hidratează buzele și le face moi și fine. Vitamina E uleioasă se poate aplica regulat pe buze pentru a preveni uscarea și înnegrirea buzelor.

error

Like dacă îți place blogul meu