Scrub pentru buze cu zahăr și scorțișoară, cea mai simplă rețetă pentru cele mai frumoase buze
Stilul de viață agitat, poluarea din mediu, vremea extremă, dar și utilizarea excesivă a produselor cosmetice pot afecta buzele la fel de mult ca și pielea. Buzele tind să devină mate, închise la culoare și crăpate, lipsite de hidratarea naturală, dacă nu avem grijă de ele.
Dacă îți dorești buze lucioase, pline și moi, fără să apelezi la tratamente costisitoare pentru asta, află că există în bucătăria ta două ingrediente simple, dar cu efect magic pentru buze – zahăr și scorțișoară. Te întrebi cum este posibil? Vei avea mai multă încredere după ce vei afla mai multe despre acestea.
Cum înfrumusețează scorțișoara aspectul buzelor?
Scorțisoara conține agenți cu efect calmant, care atunci când sunt aplicați pe buze îmbunătățesc circulația sangvină locală, ceea ce contribuie la colorarea buzelor. În plus, scorțișoara neutralizează și mirosurile neplăcute și împrospătează respirația.
Scortișoara acționează ca un ser cu efect de ridicare și întindere când este aplicată pe buze. Nu mai vorbim despre faptul că este o metodă alternativă naturală, ieftină și mai sigură decât alte tratamente și cosmetice costisitoare.
Când o aplici pe buze, scorțișoara are un ușor efect de încălzire, generând o senzație de căldură, ceea ce ajută la obținerea efectului unor buze mai pline. Este posibil să simți și o ușoară senzație de iritație, dar care nu trebuie să te îngrijoreze.
De ce este zahărul utilizat ca scrub pentru buze?
Cristalele de zahăr, în special zahăr brun, sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, fiind în același timp blânde cu pielea, evitând astfel orice iritație. Umectanții naturali din zahăr ajută la prevenirea pierderii umidității, astfel încât buzele nu le vei simți uscate după utilizare.
Tratarea buzelor cu scrubul cu zahăr ajută la înfrumusețarea buzelor, hidratându-le, desfundând porii blocați și îndepărtând celulele moarte. Zahărul hrănește pielea în profunzime, hidratează și înmoaie pielea buzelor, îndepărtează orice pete pigmentare și face buzele suple și de culoare roz.
Rețeta de scrub cu zahăr și scorțișoară
Ai nevoie de:
- 1 lingură pudră de scorțișoară
- 1 lingură de zahăr
- 1 lingură de ulei de cocos sau de măsline
Cum procedezi:
- Ingredientele se amestecă într-un bol.
- Trebuie să obții o pastă mai groasă, pe care o transferi într-un borcan.
- Folosește degetele pentru a masa ușor buzele. Lasă să acționeze cinci-zece minute.
- Apoi șterge buzele cu un prosop umed.
De ce funcționează acest scrub pentru buze?
Școrțișoara și zahărul exfoliază suprafața buzelor și stimulează circulația sangvină, în timp de uleiul acționează ca un hidratant natural pentru buze. Exfolierea și stimularea rotunjirii buzelor, le face să arate mai suple și mai frumoase. Toate acestea pregătesc buzele pentru aplicarea unui balsam hidratant.
Folosirea regulată a scortișoarea face buzele mai pline, în timp de zahărul exfoliază. Uleiul de cocos nu doar hidratează, ci, datorită conținutului de acid lauric, acționează și ca un agent natural antibacterian.
Cât de des poate fi folosit?
Zilele călduroase de vară, dar și cele geroase de iarnă, își pun amprenta asupra buzelor, datorită expunerii excesive la soare, vânt, praf sau nisip. Astfel, acest scrub pentru buze poate fi folosit în momentele de răsfăț.
Cel mai bine este să limitezi utilizarea la de trei ori pe săptămână, deoarece exfolierea excesivă poate îndepărta toată umiditatea naturală a buzelor, înrăutățind crăparea buzelor.
Când e bine să folosim scrub-ul pentru buze?
Scrubul pentru buze este ideală pentru îndepărtarea pielii uscate și funcționează ca măsură preventivă pentru formarea petelor pe buze, menținându-le în același timp bine hidratate.
Totuși, dacă buzele sunt foarte crăpate, sau te ustură prea tare, nu e bine să faci exfoliere imediat. Pielea de pe buze este foarte delicată și are nevoie de timp să se vindece. În astfel de situații, folosește doar uleiul de cocos, aplică pe buze pentru a grăbi vindecarea acestora, înainte de a utiliza un scrub.
Cel mai bun moment pentru exfolierea buzelor este înainte de a merge la culcare, iar după exfoliere aplică un un balsam de buze de calitate.