Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 29, 2016

Secretele manichiurii perfecte. Cum facem să ne țină mai mult?

Secretele manichiurii perfecte. Cum facem să ne țină mai mult?

Cu atâtea lucruri de făcut pe parcursul zilei, nu e de mirare că manichiura nu ne ține prea mult, și suntem nevoite să o refacem destul de des. Și totuși, avem câteva trucuri la îndemână pe care dacă le aplicăm, avem șansa ca manichiura să reziste mai mult decât de obicei.

Să vedem împreună care sunt acestea:

Spală-te pe mâini mai întâi

Dacă unghiile sunt curate și uscate, oja se va aplica mai bine și va ține mai mult. Chiar dacă nu este cel mai sănătos lucru, puteți chiar aplica puțin diluant pe unghii, pentru ca acestea să fie perfect curate. Ar fi bine totuși ca diluantul să nu conțină acetonă, pentru a preveni deteriorarea și îngălbenirea unghiilor.

Aplică stratul de bază

Vârfurile unghiilor sunt cele mai predispuse la ciobire. Aplică două straturi de bază pe extremitatea unghiilor, pentru o rezistență suplimentară a ojei.

Nu sări peste marginea liberă a unghiilor

Fii sigură că ai aplicat bine stratul de bază, oja și stratul protector pe marginile unghiilor, ca un fel de sigiliu. Rezistența la ciobire este în felul acesta mai mare.

Evită bulele de aer din ojă

În loc să agiți sticluța de ojă în sus și în jos, mai bine ruleaz-o ușor între palme, pentru a elimina și a preveni apariția bulelor de aer. Dacă lacul face bule de aer pe unghie, acesta se va coji mai repede.

Aplică straturi subțiri

Straturile groase se ciobesc si se dezlipesc mult mai ușor decât cele subțiri. Este ok dacă primul strat nu arată prea unitar, ai grijă ca straturile sa fie cât mai subțiri posibil. Trei straturi subțiri durează mai mult decât două straturi groase.

Aplică stratul protector înainte de uscare

Aplică stratul protector înainte ca oja să fie perfect uscată. Acest lucru va fixa oja mai bine pe unghii. Trebuie doar să ai suficient lac protector pe pensulă înainte de aplicare, pentru a nu lăsa urme. Poți să mai aplici încă un strat ptrotector la fiecare două sau trei zile pentru a preveni ciobirea și pentru a da un plus de strălucire.

Usucă unghiile cu aer rece

Aerul cald nu usucă lacul de unghii, deci folosește uscătorul setat pe aer rece sau ține mâinile în dreptul unui ventilator. Ajută și înmuierea degetelor în apă cu gheață, timp de 1-2 minute.

Folosește ulei de unghii

 De fapt, uleiul de unghii ar trebui folosit zi de zi, pentru a preveni uscarea și crăparea unghiilor. Cu cât unghiile și cuticulele sunt mai puțin hidratate, cu atât este mai probabil ca acestea să se rupă.

Folosește mănuși atunci când speli vasele

Cea mai rapidă cale de a ruina o manichiură este de a sufunda unghiile în apă fierbinte cu substanțe chimice de curățare dure. Deci, ai găsit o scuză dacă nu ai chef să speli vasele. Dacă totuși trebuie să speli vasele, atunci folosește mănuși.

error

Like dacă îți place blogul meu

%d blogeri au apreciat: